-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 02

Donata Rimšaitė sukiršino Rusijos penkiakovininkes

Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės rinktinės treneris Jurijus Moskvičiovas per pasaulio taurės etapą JAV norėjo pažvelgti į akis buvusiai auklėtinei Donatai Rimšaitei, bet jai pavyko išvengti akistatos, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.
Donata Rimšaitė
Donata Rimšaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Ėjau į moterų varžybas, nors Lietuvos rinktinės narės ir nestartavo. Donatos taip ir nepamačiau, o rusų treneriai apie ją vengė kalbėti. Net nepasakė, yra ji varžybose ar kur nors pasimetė”, – juokėsi J.Moskvičiovas.

Rusai labai norėjo gauti leidimą lietuvei startuoti JAV, tačiau jiems nepasisekė įrodyti, kad vasario 18-ąją už Rusijos piliečio ištekėjusi D.Rimšaitė jau gali atstovauti naujai tėvynei, ir lietuvės pavardė nebuvo įtraukta į starto protokolus.

Ją pakeitė metus su Lietuvos rinktine varžybose dalyvavusi Julija Kolegova – galutinėje įskaitoje ji užėmė 9 vietą.

„Rusijos treneriai vis dėlto pripažino, kad D.Rimšaitės atvykimas sukiršino sportininkes, tad ekipoje tvyro slogi atmosfera.

Senbuvės ir silpnesnės penkiakovininkės supranta, kad Donata išstums kurią nors jų iš olimpiečių sąrašo, todėl atsirado daug pavydo”, – sakė J.Moskvičiovas.

Nors Lietuvos rinktinės nariai Justinas Kinderis (13-oji vieta), Edvinas Krungolcas (17) ir Tomas Makarovas (27) Palm Springse neiškovojo prizinių vietų, jų pasirodymu J.Moskvičiovas liko patenkintas.

„Mums svarbu sezono pabaigoje dalyvauti pasaulio taurės finalinėse varžybose – jose startuos 32 sportininkai.

Manau, užimtos vietos leidžia svajoti, kad visi trys prasimuštų į finalą“, – sakė treneris.
 

Antrasis pasaulio taurės etapas vyks balandžio 14–17 dienomis Italijoje, o jame rengiasi startuoti ir iš motinystės atostogų grįžusi 2008-ųjų Europos vicečempionė Laura Asadauskaitė. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius