-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 15

Donatos Rimšaitės kelias į Rusiją – grįstas apgaule?

Maskvos glėbin puolusi ir į aukos vaidmenį įsijautusi Donata Rimšaitė savo žingsnį aiškino sporto sunkmečiu Lietuvoje. Tačiau penkiakovininkė linkusi nutylėti, kokias išskirtines sąlygas ji turėjo gimtinėje ir kaip vedžiojo lietuvius už nosies, rašo "Lietuvos rytas".
Donata Rimšaitė
Donata Rimšaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Dabar D. Rimšaitė gali atsidurti aklavietėje. Nors rusai jau regi lietuvę klausančią jos garbei atliekamo Rusijos himno, 2010-ųjų pasaulio vicečempionei neturėtų pavykti startuoti 2012–ųjų Londono olimpiadoje atstovaujant kitai šaliai. Pasak Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidento Artūro Poviliūno, „po neapgalvoto Donatos poelgio ir pareiškimų vieną kartą reikia užbaigti tyčiojimąsi iš Lietuvos sporto“.

LTOK pasinaudos Olimpinės chartijos 46-ąja taisykle ir neišduos leidimo D. Rimšaitei apsivilkti Rusijos aprangą kitų metų olimpiadoje.

Be to, išskirtinių sąlygų Lietuvoje išsireikalavusi sportininkė Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) Solidarumo fondui turės sugrąžinti 4 mėnesius mokėtą stipendiją po 800 JAV dolerių (apie 2,1 tūkst. litų).

Įskaitant Lietuvoje gaunamą stipendiją ir LTOK skiriamus maistpinigius, kas mėnesį penkiakovininkė gaudavo apie 6 tūkst. litų, bet reikalavo, kad šie duomenys nebūtų skelbiami.

„Lietuva privalo išgirsti visą tiesą apie D. Rimšaitę“, – įsitikinęs LTOK prezidentas A. Poviliūnas.

Jis nenorėjo atsakyti, ar D. Rimšaitė būtų laukiama, jei vis dėlto apsispręstų grįžti į Lietuvos olimpinę šeimą. Pasak A. Poviliūno, „per toli nueita – jos likimą spręstų LTOK vykdomasis komitetas“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius