-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 05 10

„Dragūnas“ – penktąkart Lietuvos rankinio lygos čempionas

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai toliau diktuoja Lietuvos rankinio madas – jie jau penktą kartą iš eilės tapo Lietuvos rankinio lygos (LRL) čempionais. Migliaus Astrausko treniruojama ekipa šeštadienį Klaipėdoje rezultatu 30:27 (16:11) nukovė Vilniaus VHC „Šviesos“ ekipą ir finalo seriją laimėjo 3:0.
Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai penktą kartą iš eilės tapo šalies čempionais
Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai penktą kartą iš eilės tapo šalies čempionais

Nors klaipėdiečiams tokios triumfo akimirkos puikiai pažįstamos, tačiau emocijos vėl tryško per kraštus – liejosi šampano purslai ir buvo šokamas pergalės šokis.

Dragūniečiai čempiono titulo link nukeliauvo tiesiausiu keliu – varžovams finale nė neleido pajusti pergalės skonio.

Pirmose finalo rungtynėse Klaipėdoje „Dragūnas“ Vilniaus „Šviesos“ ekipą įveikė rezultatu 36:29, antrosios Vilniuje po pratęsimo – 30:28.  

„Dragūnas“ tapo šio sezono LRL reguliaraus čempionato nugalėtoju (13 pergalių, 1 lygiosios, 2 pralaimėjimai), vilniečiai užėmė trečiąją vietą (11 pergalių, 1 lygiosios, 4 pralaimėjimai).

Vilniaus „Šviesa“ LRL pusfinalio serijoje – 2:1 įveikė pernykščius vicečempionus Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ rankininkus, o „Dragūnas“ taip pat 2:1 palaužė Kauno „Granito-Gajos-Kario“ ekipą.

„Dragūną“ į pergalę vedė Benas Petreikis, įmetęs 11 įvarčių (8 iš 7 m), Karolis Stropus pridėjo 5, Gražvydas Juška (1 iš 7 m) ir Jonas Truchanovičius – po 3, Mindaugas Dumčius (1 iš 7 m) ir Remigijus Vaičikauskas – po 2, Mindaugas Meškauskas, Edvinas Vorobjovas, Arvydas Bučius ir Evaldas Griežė – po 1 įv.

Iš vilniečių išsiskyrė Skirmantas Plėta, įmetęs 7 įvarčius (2 iš 7 m), Vaidas Trainavičius pridėjo 5, Tadas Jurelevičius ir Valdas Drabavičius – po 4, Tomas Bernatavičius – 3, Artūras Švilpa ir Mindaugas Sukackas – po 2 įv.

Darius Jasinskas („Dragūno“ komandos kapitonas): „Penktąkart tapti Lietuos čempionu – jausmas nuostabus, net saldesnis, nei prieš tai iškovojus tą titulą. Juk apginti nugalėtojų vardus visada sunkiau, nei iškovoti pirmą kartą, kadangi visi prieš čempionus kaunasi su dviguba energija ir nori jiems įkąsti. Šis finalas buvo labai sunkus, turbūt vienas iš sunkiausių. Buvo labai sunki kova, bet džiugu, kad viskas pavyko. Galutinis tikslas įvykdytas – tapome čempionais. Komandos draugų nuteikti kovai nereikėjo, visi suprato, kad namuose žūtbūt privalome laimėti ir atsidėkoti savo sirgaliams už viso sezono palaikymą. Vadovavomės šūkiu: „Mirk arba laimėk“.

Miglius Astrauskas („Dragūno“ vyr. treneris): „Kantriai gydėmės traumas ir planingai ruošiamės šiai finalo serijai. Džiugu, kad viskas pavyko. Vyrai tikrai nenuvylė noru ir kovingumu. To siekėme visą sezoną, dabar galime atsikvėpti ir pasidžiaugti pergale. Varžovai atkakliai mums priešinosi, norėjo mus nuvainikuoti, bet gero ir planingo mūsų darbo rezultatas davė vaisių. Ruošiame, ugdome jaunus žaidėjus ir su laiku jie tampa vis galingesni. Visada žaidėjams kartoju, kad pergalės pasiekiamos tik per kantrų kelių metų darbą, viskas savaime neateina. Klausiate, kaip švęsime pergalę? Tiesą pasakius, aš apie tai net negalvojau. Vyrams sakiau, kad mąstytų tik apie rungtynes, o ne apie tai, kas bus po to. Grįžo iš Ukrainos treneris Artūras Juškėnas, gal jis yra paruošęs kokių staigmenų.“

Antanas Taraskevičius („Šviesos“ treneris): „Dragūnas“ objektyviai tapo stipriausiais Lietuvoje. Sveikinu juos su pergale. Džiaugiuosi, kad mes sugebėjome jiems garbingai pasipriešinti. Vilniuje turėjome visas galimybes laimėti ir tada finalo serija gal būtų pakrypusi kitaip. Mums pritrūko šiek tiek jėgos ir taiklių tolimų metimų. Nepaisant visko, iškovota antra vieta, tai geriausias klubo rezultatas per visą istoriją. Vyrai tikrai kovojo, kiek tik pajėgė. Džiaugiuosi.“

LRL bronza – alytiškiams

LRL bronzos medaliai atiteko Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ rankininkams, kurie savo žiūrovų akivaizdoje lemiamose mažojo finalo rungtynėse rezultatu 26:25 (15:12) nugalėjo Kauno „Granito-Gajos-Kario“ rankininkus. Taigi praėjusio sezono vicečempionai alytiškiai mažojo finalo seriją laimėjo 2:1.

Rungtynių pabaiga buvo išties dramatiška – pergalingą įvartį paskutinę sekundę įmetė ir alytiškiams pergalę išplėšė Žygimantas Micevičius.

Priminsime, kad pirmąją dvikovą, vykusią praėjusį šeštadienį Alytuje, kauniečiai laimėjo rezultatu 28:25, tačiau trečiadienį savo žiūrovų akivaizdoje paskutinėmis sekundėmis patyrė pralaimėjimą – 25:26.

LRL reguliariajame čempionate alytiškiai užėmė antrąją vietą (11 pergalių, 2 lygiosios, 3 pralaimėjimai), „Granito-Gajos-Kario“ atstovai liko penkti (9 pergalės, 7 pralaimėjimai).

Kauniečiai ketvirtfinalyje 2:1 eliminavo galingąja Varėnos „Ūlos“ ekipą (daugelis rankinio ekspertų „Ūlai“ prognozavo vietą finale), o pusfinalyje atkakliai priešinosi ir tik po trijų serijos rungtynių 1:2 nusileido čempionui – „Dragūnui“.

 „Almeida-Stronglasas“ ketvirtfinalyje 2:0 nukovė Kauno „LSU-Lūšies“ ekipą, o pusfinalyje 1:2 nusileido Vilniaus „Šviesos“ rankininkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius