Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 16

„Dragūnas“ – šeštus metus iš eilės Lietuvos rankinio čempionas

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai eilinį kartą pademonstravo nugalėtojų charakterį – jau šeštą kartą iš eilės tapo Lietuvos „Vivus.lt“ rankinio lygos (LRL) čempionais. Artūro Juškėno auklėtiniai šeštadienį finalo rungtynėse Klaipėdoje rezultatu 27:21 (14:10) palaužė Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ ekipą ir seriją laimėjo sausu rezultatu – 3:0.
Klaipėdos „Dragūnas“ – Lietuvos rankinio čempionai
Klaipėdos „Dragūnas“ – Lietuvos rankinio čempionai

Klaipėdiečiams panašios triumfo akimirkos puikiai pažįstamos, tačiau šįkart pergalė buvo istorinė ir itin įsimintina, kadangi pirmą kartą buvo rungtyniaujama „Švyturio“ arenoje. Tai naujas „Dragūno“ istorijos puslapis.

Po pergalės emocijos tryško per kraštus – „Dragūno“ treneriai buvo mėtomi į orą, žaidėjai maudėsi šampano pursluose, šoko pergalės šokį, kėlė į viršų nugalėtojų taurę.

Juk prieš sezono pradžią netekome šešių savo pagrindinės sudėties žaidėjų, rankinio ekspertai teigė, kad Lietuvoje yra keturios-penkios apylygės komandos, tačiau mes sugebėjome įrodyti, kad vėl esame geriausi.

Trečiose finalo serijos rungtynėse alytiškiai priešinosi gana garbingai – pirmąjį kėlinį atsilikinėjo 2-4 įvarčiais ir antrajame kėlinyje neleido pajūrio atstovams pernelyg atsipalaiduoti.

Visgi, dzūkai nepajėgė sustabdyti įsibėgėjusių čempionų žaidėjų Karolio Stropaus ir Igorio Kopišinskio, įmetusių po 7 įvarčius. Mindaugas Dumčius prie pergalės pridėjo 5, Arvydas Bučius – 3, Jonas Geryba – 2, Gediminas Vaitkus, Lukas Juškėnas ir Jonas Truchanovičius – po 1 įvartį. Puikiai „Dragūno“ vartus saugojo Aistis Pažemeckas, atrėmęs ne vieną šimtaprocentinį alytiškių smūgį.

Sidabrinės „Almeidos-Stronglaso“ ekipos gretose 6 įvarčius įmetė Gintautas Adamkevičius, 5 (2 iš 7 m) pridėjo Žygimantas Micevičius, 4 – Rokas Lastauskas, 2 – Linas Paliušis ir Robertas Paužuolis, po 1 – Aurelijus Sabonis ir Irmantas Asakavičius.

Uostamiesčio rankininkai čempiono titulo link nukeliavo tiesiausiu keliu – varžovams finale nė neleido pajusti pergalės skonio: pirmosios LRL finalo rungtynės Klaipėdoje baigėsi rezultatu 32:19 (17:7), antrosios Alytuje – 34:24 (21:7).

„Finalo serijoje pergales lėmė žaidybinė drausmė. Visi buvo užsidegę ir kovojo iš širdies. Nors jau triumfuojame šeštus metus iš eilės, tačiau šįkart pergalė – tikrai saldi. Anksčiau maniau, kad tas skonis nebus toks saldus, tačiau vis atsiranda naujų iššūkių ir mes su jais susitvarkome.

Juk prieš sezono pradžią netekome šešių savo pagrindinės sudėties žaidėjų, rankinio ekspertai teigė, kad Lietuvoje yra keturios-penkios apylygės komandos, tačiau mes sugebėjome įrodyti, kad vėl esame geriausi. Tai džiugina. Fantastika... ir žiūrovų į „Švyturio“ areną prisirinko pakankamai daug, esu patenkintas ir dėkingas jiems už šiltą palaikymą“, – iškart po rungtynių dar visas šlapias nuo šampano purslų kalbėjo „Dragūno“ treneris A.Juškėnas.

Visiems sporto ar rankinio kritikams įrodėme, kad esame geriausi ir jokių kitų kalbų net negali būti.

Klaipėdos ekipos treneris pasidžiaugė, kad išsipildė viena iš jo senų svajonių – rungtyniauti „Švyturio“ arenoje.

„Seniai apie tai mąsčiau, tačiau tam reikia ir daug lėšų. Prabangą pirmą kartą rungtyniauti „Švyturio“ arenoje mes sau galime leisti tik rėmėjų – įmonės „Baltic pallets“ dėka. Nuoširdžiai ačiū šios įmonės vadovui Raimundui Kubiliui“, – dėkingumą išreiškė A.Juškėnas.

Pasak „Dragūno“ komandos kapitono Arvydo Bučiaus, šio sezono pergalė jam yra pati saldžiausia.

„Visiems sporto ar rankinio kritikams įrodėme, kad esame geriausi ir jokių kitų kalbų net negali būti. Šeštus metus esu čempionu, šiais metais man buvo patikėtas ir kapitono vaidmuo, tad ta pergalė man pati džiugiausia. Teisingai treneris pasakė, kad viso sezono metu kryptingai ėjome link čempionų titulų ir galiausiai sezono pabaigoje pasiekėme optimaliausią sportinę formą“, – sakė A. Bučius.

Tai toli gražu ne vienintelė skambi šio sezono „Dragūno“ pergalė: klaipėdiečiai šiemet iškovojo Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurę, neturėjo lygių ir Baltijos rankinio lygos (BHL) Iššūkio taurės turnyre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius