Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 06 09

Draugiškame mače Lietuvos rankinio rinktinė latviams vilčių nepaliko

Lemiamoms Europos čempionato atrankos kovoms besirengianti Lietuvos rankinio rinktinė Garliavoje sužaidė draugiškas rungtynes su Latvijos rankininkais ir laimėjo 40:30 (20:16). Renginys buvo skirtas paminėti Kauno „Granito – Kario“ pergalę EHF taurės varžybose, kurią legendinis klubas pasiekė lygiai prieš 30 metų. Pertraukos metu buvo pagerbti ir apdovanoti tų rungtynių žaidėjai.
Artūras Juškėnas
Artūras Juškėnas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Susitikimas su Latvija Lietuvos nacionalinei rinktinei turėjo tapti generaline repeticija prieš trečiadienį Klaipėdoje laukiančią kovą su Prancūzijos nacionaline ekipa.

Rungtynes komandos pradėjo apylygiai ir nė vienai ekipai pirmosiomis susitikimo minutėmis apčiuopiamesnės persvaros susikurti nepavyko. Vis tik artėjant pirmajam kėliniui prie pabaigos lietuviai pradėjo naudotis tuo, jog latviai aikštės žaidėją keičia vartininku ir sugebėjo atitrūkti. Po pirmosios rungtynių dalies Lietuvos pranašumas siekė 4 įvarčius (20:16).

Po ilgosios pertraukos mūsų rankininkai juokauti nebebuvo linkę ir kontroliavo susitikimo eigą. Rezultatyvumu pasižymėjusiose rungtynėse Lietuvos rinktinė šventė pergalę 40:30.

Šiame susitikime mūsų rinktinė vertėsi dar ir be keleto savo lyderių (Jono Truchanovičiaus, Mindaugo Dumčiaus, Gerdo Babarsko ir Valdo Drabavičiaus), todėl pasireikšti daugiau gavo rinktinės jaunieji žaidėjai. Taip pat po pertraukos buvo galima išvysti su rinktinės marškinėliais rungtyniaujantį Augustą Strazdą, kurį Artūras Juškėnas pasikvietė sustiprinti linijos pozicijai.

Šeštadienį 13:00 val. Lietuvos vyrų rankinio rinktinė dar kartą stos į kova su Latvijos rankininkais, vėliau išvyks į Klaipėdą, kur ruošis artėjančiam mačui su Prancūzija.

VIDEO: Artūro Juškėno komentaras po draugiškų rungtynių su Latvijos rinktine

Vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris nebuvo visiškai patenkintas pasibaigusiomis rungtynėmis, kadangi anot jo repeticija nepavyko taip, kaip buvo planuota. Latvijos rinktinė dažnai žaidė be vartininko ir tai trukdė Lietuvos rinktinei taikyti aktyvios gynybos sistemą, kurią išbandyti planavo.

Lietuva: Laurynas Palevičius 7, Skirmantas Plėta ir Lukas Simėnas po 5, Aidenas Malašinskas ir Edvinas Vorobjovas po 4, Giedrius Morkūnas ir Gintaras Cibulskis po 3.

Latvija: Raimondas Trifunovas 11, Ignaras Dude 4.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius