Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 29

Driftingo čempionato 2009 Kova 2 (nuotraukos)

Po trejų metų pertraukos driftingas grįžta į Šiaulius. Liepos 4-ąją dieną „Saulės“ mieste esančiame kartodrome (Bačiūnų g. 27A), antrojoje 2009 metų sezono kovoje, slydimo sugebėjimus demonstruos ir dūmų šou žiūrovams pateiks geriausi PRO bei STREET lygų driftingo meistrai.
Kova 2
Kova 2
Sezonas prasidėjo Latvijoje

Ketvirtasis Driftingo čempionato sezonas prasidėjo „šlapiai“ tikrąja to žodžio prasme – vandens pilnoje ir itin slidžioje „333“ auto sporto komplekso trasoje Rygoje. Čia, birželio 13-ąją dieną vykusioje „Pirmoje Kovoje“ bei Latvijos Čempionato antrajame etape „HGK Speed Drift“, savo varžovus lietuviškoje PRO lygos įskaitoje tiesiog sutriuškino trigubą pergalę iškovoję Drifter.lt komandos nariai: Drifto karalius 2008 Timas Simniška („Vimota Opel Omega“), už savęs palikęs Kęstutį Petronį („Nissan 200sx“) bei Darių Balį (BCE BMW 540). Iš viso Rygoje susikovė tik 14-a PRO lygos dalyvių, o absoliučiu itin lietingomis oro sąlygomis vykusio etapo nugalėtoju tapo vietos herojus – Gvido Elksnis (BMW M3).

Šiauliuose laukiama visų PRO lygos drifterių

Gera žinia yra tai, kad Šiauliuose tūrėtų pasirodyti visi PRO dalyviai, tarp jų – Andrius Miciūnas, Evaldas Kovalenka, Donatas Šiauliavičius ir kt. PRO drifterių sąrašas po Kovos Rygoje pasipildė dar vienu drifteriu – Andriumi Čibirka (BMW 325, BMWFan). Jis, už pergalę STREET klasėje, gavo teisę visame likusiame 2009 metų sezone varžytis su PRO dalyviais. Į driftingo trasą planuoja sugrįžti vienas perspektyviausių praėjusių metų drifterių – Mindaugas Girčius. Nespėjęs iki sezono pradžios pasiruošti bolido, šis sportininkas kausis STREET lygoje su tiesiai iš Japonijos atkeliavusiu Nissan Silvia S13. Pasiilgęs šoninio slydimo ir žiūrovų ovacijų, Mindaugas tikrai bus pasiruošęs susikauti dėl pergalės STREET klasėje ir antrojo kelialapio į PRO lygą.

Drifterių slydimo greitis, kampo dydis ir dūmų kiekis bus akylai stebimi lietuviškos teisėjų komisijos, kuriai talkins japonas – Hiroki Furuse „Sleepy“. Šis žmogus, drifto profesionalas, šiais metais dalyvaus visose PRO kovose Lietuvoje. Vertinti bus ką, nes iš pirmo žvilgsnio neįmantrios konfigūracijos Šiaulių kartodromo trasa yra pakankamai sudėtinga. Užduotis drifteriams pasunkina ir tai, jog nuo šio sezono teisėjai skatina išnaudoti automobilio inerciją, o ne galią, t.y. stengtis kuo ilgiau slysti be akseleratoriaus pedalo paspaudimo. Būtent tokia technika Japonijoje ir yra vadinama tikruoju driftingu. Driftingo čempionato dalyviai tai žino ir kiekvienų varžybų metu šį slydimo būdą įvaldo vis geriau.

Liepos 4-ąją, Šiauliuose esančiame kartodrome vyks abiejų lygų (STREET ir PRO) varžybos. Išankstiniai bilietai parduodami TIKETA.LT kasose. Renginio programa pateikiama žemiau:

Driftingo Čempionato 2009 Kovos 2 programa:

Data: Liepos 4 d. (šeštadienis), 2009

Laikas:

16:00 – PRO lygos prisistatymas
16:40 – PRO lygos apšilimas
18:30 – PRO lygos kvalifikacija
20:00 – PRO lygos Tsuiso kovos
21:00 – Apdovanojimai

PRO lygos turnyrinė lentelė
VietaVairuotojasTaškai
1.Timas Simniška („Vimota Opel Omega“, Drifter.lt)20
2.Kęstutis Petronis („Noxx Nissan 200sx S13“, Drifter.lt)18
3.Darius Balys (BCE BMW 540, Drifter.lt)16
4.Arūnas Atkočiūnas (BMW 540)14
5.Giedrius Rudžianskas („Nissan 200sx S13“, Nissan Fanai)12
6.Izidorius Paukštys („Nissan 200sx S14a“, Nissan Fanai)10
7.Paulinas Dzenkauskas (BMW 328, Go-Insane)8

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius