Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 15

Dviejų savaičių laikotarpiu – dviejų Rusijos antidopingo agentūros vadovų mirtys

Buvęs Rusijos antidopingo agentūros (RUSADA) vykdomasis direktorius Nikita Kamajevas mirė Maskvoje sulaukęs vos 50 metų, praneša šios šalies žiniasklaida.
RUSADA būstinė
RUSADA būstinė / „Scanpix“ nuotr.

Priminsime, kad N.Kamajevas buvo priverstas palikti postą, kai kilo RUSADA dopingo skandalas.

Buvusio RUSADA generalinio direktoriaus Ramido Habrijevo teigimu, velionio mirties priežastis greičiausiai yra širdies smūgis.

„Šis incidentas labai panašus į infarktą. Sužinojau, kad Nikita grįžo namo paslidinėjęs ir pajuto skausmą širdyje. Buvo iškviesta greitoji pagalba, tačiau medikai vyro išgelbėti nesugebėjo“, – teigė R.Habrijevas. Velionio draugai pažymi, kad N.Kamajevas niekada nesiskundė širdies skausmais.

N.Kamajevas RUSADA vykdomojo direktoriaus pareigas ėjo nuo 2011-ųjų, tačiau buvo vienas pirmųjų, kurie paliko organizaciją, kai praėjusių metų pabaigoje kilo didžiulio ažiotažo sulaukęs Rusijos dopingo skandalas.

Ši mirtis užminė nemažai klausimų, kadangi vasario 3-iąją netikėtai mirė ir buvęs RUSADA tarybos pirmininkas Viačeslavas Sinevas. Jis organizacijai vadovavo nuo jos įkūrimo iki 2010-ųjų.

Priminsime, kad 2015 metų lapkričio 9 dieną prasidėjo didžiulis skandalas, kai tarptautinė antidopingo agentūra (WADA) išplatino tyrimo apie dopingo vartojimą Rusijoje ir šios veiklos dangstymą valstybiniu lygiu duomenis.

Anot WADA, RUSADA dangstė susitepusius sportininkus, į pastarosios darbą kišosi Federalinė saugumo tarnyba (FSB), o apie viską žinojo ir aukščiausi Rusijos valdžios asmenys, įskaitant ir sporto ministrą Vitalijų Mutko.

WADA rekomendavo suspenduoti Rusijos lengvosios atletikos federaciją ir jos sportininkus neribotam laikui – kol rusai nesutvarkys kovos su dopingu sistemos.

WADA taip pat paskelbė, kad į netvarką Rusijoje nereagavo tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF), o jos buvusiems prezidentui Lamine'ui Diackui iškelta baudžiamoji byla už korupciją – jis ėmė kyšius, už kuriuos dangstė Rusijos sportininkus.

RUSADA kaltinama tuo, kad sugebėjo nuslėpti 1417 mėginių, kurie neva buvo paimti iš dopingą vartojusių Rusijos sportininkų.

Po šių skandalų buvo nuspręsta RUSADA išformuoti, o vietoj jos bandoma kurti naują Rusijos antidopingo agentūrą. Tik įkūrus ją, šalis gali tikėtis, kad vėl bus sugrąžinta į ne vieną pasaulinę sporto organizaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius