-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 04 19

Dviračių sporto mėgėjai kviečiami į didžiausias dviračių lenktynes Kaune

2011 m. gegužės 15 d., sekmadienį, visi dviratininkai ir dviračių sporto mėgėjai yra kviečiami į didžiausią Kauno dviratininkų šventę bei dviračių lenktynes „Velomanija Kauno maratonas“.
Dviračių maratonas
Dviračių maratonas / Eglės Daubaraitės nuotr.
Temos: 1 Kas vyksta Kaune

Šiame renginyje visi dviračių mėgėjai ir sportininkai galės pasirinkti jam tinkamiausią lenktynių distanciją, o įmonės varžysis dėl „Metų dviratiškiausios įmonės“ vardo.

„Velomanija Kauno maratone" sportininkai rungsis dėl Kauno mero taurės bei prizinių vietų, o dviračių mėgėjai išbandys save lenktynių trasoje. Dalyviai turės įveikti trasą Europos prospekte ir ant M.K.Čiurlionio tilto, o sporto ir mėgėjų grupės startuos atskirai ir viena kitai netrukdys ir galės jaustis saugiau.

„2011 metų trasa yra itin palanki žiūrovams, nes jie turės išties patogias galimybes stebėti ir fiksuoti visą lenktynių eigą. Trasa renginio metu bus uždaryta nuo eismo", – teigia Orientavimosi sporto klubo prezidentas Devis Žilovas.

Anot jo, žiedinėje 7,9 km ilgio trasoje dalyviai savo įgūdžius ir ištvermę demonstruos įveikdami Nemuno šlaito įkalnę, nusileidimus nuo tilto ir prospekto posūkius. Dėl šių trasos ypatumų varžybose savo gabumus galės atskleisti tiek greiti, tiek techniški dviratininkai. Visą trasos informaciją galima rasti renginio interneto svetainėje kaunomaratonas.lt.

Kaip ir 2010 m. visi dalyviai galės susiburti į Sporto, Mėgėjų ir Įmonių komandas, kurios bus vertinamos atskirai – bus išrinkta ir „Metų dviratiškiausia įmonė". Varžybose su savo komandomis kviečiamos dalyvauti vietos bendruomenių, sporto klubų, mokyklų, įmonių, organizacijų, partijų, gatvės, namo ar giminių komandos. Kiekvienas komandos dalyvis pasirinks sau tinkamą distanciją.

„Sporto komandų rezultatus vertinsime pagal geriausią 3 komandos narių laiką, Mėgėjų ir Įmonių komandas – pagal bendrą jų narių ratų skaičių. Sporte laimės greičiausia, o tarp Mėgėjų ir Įmonių – gausiausia arba daugiausiai ratų nuvažiavusi komanda", – aiškina Darius Pekarskas, VšĮ „Dviratai" direktorius. Jo teigimu, šiose lenktynėse bus apdovanoti visi dviratininkai.

„Velomanija Kauno maratonas" yra pirmasis Plento maratonų taurės 2011 etapas. Šiemet organizatoriai, pristatydami Plento maratonų taurę, sportininkus ir mėgėjus kviečia dalyvauti trijose varžybose: Kaune gegužės 15 d., Šiauliuose liepos 31 d. ir Vilniuje rugsėjo 4 dieną į atskiro starto lenktynes „Aplenk laiką".

Dalyviai kviečiami registruotis internetu į visus renginius iš anksto prieš Kauno maratoną adresu kaunomaratonas.lt. Renginio organizatoriai VšĮ „Dviratai" ir orientavimosi sporto klubas „Takas". Renginio globėjas – Kauno miesto savivaldybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius