-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dviračių treko Tautų taurės etape Honkonge – puikūs lietuvių pasirodymai

Honkonge surengto 2024 m. Tarptautinės dviračių sporto sąjungos (UCI) treko Tautų taurės varžybų antrojo etapo paskutinę dieną – sekmadienį – Lietuvos atstovai Olivija Baleišytė ir Vasilijus Lendelis iškovojo penktas vietas ir dar labiau pagerino savo pozicijas kovoje dėl olimpinių kelialapių atitinkamai omniume (daugiakovėje) ir sprinto lenktynėse.
Miglė Lendel, Vasilijus Lendelis ir Olivija Baleišytė
Miglė Lendel, Vasilijus Lendelis ir Olivija Baleišytė / Alex Whitehead / SWpix.com nuotr.

O.Baleišytė Tautų ar pasaulio taurės varžybų omniume geriau yra pasirodžiusi tik kartą. Ji 2018 m. spalį Prancūzijoje vykusiame pasaulio taurės etape buvo ketvirta. Olivija penktą vietą omniume užėmė trečią kartą karjeroje (iš viso – 19 startų).

Trenerio Dmitrijaus Leopoldo auklėtinė omniume, kurį sudaro keturios rungtys, surinko 86 taškus. Nugalėjo Tokijo olimpinių žaidynių vicečempionė ir 2020 m. pasaulio čempionė japonė Yumi Kajihara, surinkusi 124 taškus. Antrą vietą užėmė kita japonė Tsuyaka Uchino (113 tšk.), trečią – airė Lara Gilespie (108 tšk.), o ketvirtą – šveicarė Aline Seitz (92 tšk.). Europos čempionė norvegė Anita Stenberg (82 tšk.) liko aštunta.

O.Baleišytė skreče užėmė penktą, tempo rungtyje – devintą, o eliminavime – septintą vietas. Lietuvos dviratininkė po dviejų rungčių buvo penkta, o po trijų – ketvirta. Olivija 20 km (80 ratų; 8 tarpiniai finišai) grupinėse lenktynėse dėl taškų pelnė 2 taškus (VI tarpinis finišas – 3 vieta). Lietuvę po paskutinio finišo aplenkė A.Seitz, finišavusi antra.

Sekmadienį buvo surengta ir atranka į omniumą – 10 km (40 ratų; 4 tarpiniai finišai) grupinės lenktynės dėl taškų. O. Baleišytė antroje grupėje tarp 14-os dalyvių buvo aštunta (4 tšk.; į omniumą iš šios grupės pateko 11 dviratininkų). Pirmoje grupėje lenktyniavo 15 dviratininkų, o finale iš viso kovojo 23 sportininkės.

Tautų taurės omniumo bendrojoje įskaitoje O.Baleišytė su 1000 taškų užima penktą vietą. Pirmauja Y.Kajihara, surinkusi 1280 taškų. Klasifikuotos 43 dviratininkės.

O.Baleišytė, kuri eliminavime penktadienį buvo ketvirta, omniume į priekį praleido trijų šalių atstoves. Olivija Lietuvai pelnė 600 omniumo olimpinės atrankos reitingo taškų. Nugalėtoja Y.Kajihara Japonijai atnešė 800 taškų. Olivija aplenkė olimpiniame reitinge aukščiau esančias Norvegijos, Portugalijos, Honkongo bei iškart po Lietuvos besirikiuojančias Kinijos, Čekijos, Ispanijos ir Egipto dviratininkes.

Iki varžybų Honkonge Lietuva omniumo olimpinės atrankos reitinge buvo 16-a. Dalinant olimpinius kelialapius į omniumą pirmiausiai bus atsižvelgta į komandų persekiojimo lenktynių ir medisono rungčių reitingus. Pagal šiuos du reitingus į omniumą bus išdalinta 15 kelialapių. Likę 7 kelialapiai atiteks šalims, kurios neturės savo atstovių komandų persekiojimo ir medisono rungtyse.

V.Lendelis sprinto lenktynių kvalifikacijoje (45 dalyviai) iškovojo šeštą vietą. Jis 200 m distanciją iš eigos įveikė per 9,685 sek. (vid. greitis – 74,342 km/h). Vasilijus pirmuosius 100 m įveikė penktas. Geriausiai kvalifikacijoje pasirodė 2022 m. pasaulio vicečempionas australas Matthew Richardsonas – 9,555 sek. (vid. greitis – 75,353 km/h).

V.Lendelis šešioliktfinalyje įveikė kiną Zhiwei Li (27-as kvalifikacijoje), aštuntfinalyje – vokietį Niką Schroterį, o ketvirtfinalyje nusileido 2023 m. pasaulio vicečempionui ir pasaulio rekordininkui Nicholas Paului (3) iš Trinidado ir Tobago.

Nugalėjo japonas Kaiya Ota. Jis finale 2-1 įveikė australą M.Richardsoną. Trečią vietą užėmė N.Paulas, o ketvirtas liko australas Leigh Hoffmanas.

V.Lendelis pasaulio ar Tautų taurės varžybų sprinto lenktynėse dalyvavo 32-ą kartą. Penkta vieta – trečias geriausias jo pasiekimas šių varžybų sprinte per visą karjerą.

Tautų taurės sprinto lenktynių bendrojoje įskaitoje V.Lendelis su 920 taškų užima trečią vietą. Pirmauja K.Ota, surinkęs 1600 taškų. Antroje vietoje – M.Richardsonas (1440 tšk.). Klasifikuoti 58 dviratininkai.

V.Lendelis, kuris keirine šeštadienį buvo 26-as, į priekį praleido tik trijų šalių atstovus. Vasilijus Lietuvai pelnė 600 sprinto olimpinės atrankos reitingo taškų. Nugalėtojas K.Ota Japonijai atnešė 800 taškų.

Iki etapo Honkonge Lietuva vyrų sprinto olimpinės atrankos reitinge buvo 11-a. V.Lendelis Honkonge aplenkė artimiausius persekiotojus Surinamo, Kolumbijos ir Vengrijos dviratininkus.

Dalinant olimpinius kelialapius į sprintą pirmiausiai bus atsižvelgta į komandų sprinto reitingą (iš ten pateks 16 dviratininkų). Per sprinto reitingą į žaidynes turėtų patekti 7 šalių, neturėsiančių savo atstovų komandų sprinte, dviratininkai. Tiesa, yra sąlyga, kad sprinte turi būti dalyviai iš kiekvieno žemyno (viena vieta iš septynių gali atitekti Afrikai).

Moterų keirino rungtyje (41 dalyvė) Miglė Lendel pasidalijo 25-ą vietą. Nugalėjo Europos vicečempionė britė Emma Finucane.

M.Lendel pirmojo etapo ketvirtajame važiavime finišavo paskutinė, septinta. Važiavimą laimėjo olandė Hetty van de Wouw. Miglė trečiajame paguodos važiavime buvo ketvirta (aplenkė Meksikos ir Kinijos atstoves). Važiavimą laimėjo neutralios dviratininkės status turinti Alina Lysenko. M.Lendel į priekį praleido 16-os šalių atstoves.

Miglė pelnė 192 keirino olimpinės atrankos taškus. Iki etapo Honkonge Lietuva moterų keirino olimpinės atrankos reitinge buvo 24-a.

M.Lendel sprinto lenktynėse šeštadienį užėmė 33-ią vietą.

Atranka į Paryžiaus olimpinių žaidynių treko varžybas baigsis balandžio 14 d. Paskutinis, trečiasis, UCI Tautų taurės etapas vyks balandžio 12-14 d. Miltone (Kanada). Iš trijų šių metų Tautų taurės varžybų etapų į olimpinės atrankos reitingą bus įskaitomi du geriausi rezultatai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius