Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 06 22

Dviratininkas I.Konovalovas gali padidinti savo medalių kraitį iki 17-os

Dviratininkas Ignatas Konovalovas turi galimybę iškovoti savo 16-ąjį ir 17-ąjį medalius šalies dviračių plento čempionato suaugusiųjų varžybose. 31-erių metų panevėžietis medalių kolekciją galės papildyti birželio 23-25 dienomis Gargžduose ir jų apylinkėse vyksiančių Lietuvos dviračių plento pirmenybių pavienio starto ir grupinėse lenktynėse.
 Ignatas Konovalovas triumfavo „4 Jours de Dunkerque“ lenktynėse
Ignatas Konovalovas triumfavo „4 Jours de Dunkerque“ lenktynėse / „Scanpix“ nuotr.

Atėnų, Pekino ir Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyvis I.Konovalovas per savo karjerą Lietuvos čempionatuose yra iškovojęs po šešis aukso ir sidabro bei tris bronzos medalius. Elitinei Prancūzijos komandai FDJ atstovaujantis dviratininkas nuo 2005-ų metų dalyvavo 11-oje šalies pirmenybių (nestartavo tik 2011-ais metais) ir visose jose kopė ant prizininkų pakylos. Visus šešis aukso medalius Ignatas iškovojo pavienio starto lenktynėse.

13-a Lietuvos čempionato medalių (6-3-4) yra iškovojęs Ramūnas Navardauskas („Bahrain Merida“), 11-a (3-5-3) – Gediminas Bagdonas („Ag2r La Mondiale“).

R.Navardauskas šiame čempionate dėl sveikatos problemų nestartuos. 2015-ų metų pasaulio čempionato bronzos medalio laimėtojas, Londono ir Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių, penkerių „Tour de France“ lenktynių dalyvis teigė, kad gydytojai jam skyrė griežtą poilsio režimą. „Į čempionatą ketinu atvykti kaip žiūrovas. Grupinių lenktynių trasa labai įdomi. Kaip viskas susiklostys, prognozuoti tikrai sunku", – sakė R.Navardauskas.

Dėl traumos čempionate nedalyvaus ir Aidis Kruopis („Verandas Willems - Crelan“), tačiau 2015-ų metų Lietuvos grupinių lenktynių čempionas taip pat žada atvykti į Gargždus. Tarp pirmenybių dalyvių nebus ir Žydrūno Savicko („Bourg-en-Bresse AC“).

Vyrų lenktynėse iš labiausiai patyrusių dviratininkų dalyvaus I.Konovalovas, G.Bagdonas, broliai Evaldas („Delko Marseille Provence KTM“) ir Paulius („Staki - Technorama“) Šiškevičiai, Gediminas Kaupas („Staki - Technorama“), Darijus Džervus („Vėtrungė Memel“).

Šalies čempionate po penkerių metų pertraukos startuos triskart Lietuvos grupinių lenktynių čempionė Rasa Leleivytė („Aromitalia Vainano“). „Į Gargždus vykstu vien tik pergalės“, – pažymėjo 28-erių metų dviratininkė.

Trečio iš eilės grupinių lenktynių čempionės titulo sieks Daiva Tušlaitė („Ale Cipollini“). „Nesu geriausios sportinės formos, bet stengsiuosi kovoti. Butų smagu dar kartą apginti čempionės titulą“, – sakė Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyvė. Daiva Lietuvos pirmenybių suaugusiųjų lenktynėse yra iškovojusi 10-imt medalių (3-5-2).

Beje, moterys grupinėse lenktynėse, kaip ir pernai, varžysis kartu su veteranais.

Penktadienį nuo 16.00 val. vyks jaunių merginų ir vaikinų, veteranų, moterų, jaunimo (iki 23-ejų metų) vaikinų ir vyrų pavienio starto lenktynės. Varžybų dalyviams teks įveikti distancijas nuo 20-ies iki 34-ių km. Per grupines lenktynes šeštadienį ir sekmadienį dviratininkai, priklausomai nuo dalyvių grupės, 17,6 km ratą su 400 m ilgio akmenimis grįsto kelio atkarpa įveiks nuo keturių iki dešimties kartų. Šeštadienį jaunių merginų (70,4 km; 4 ratai) lenktynės prasidės 14.00 val., o vaikinų (123,2 km; 7 ratai) – 16.00 val.

Veteranų (123,2 km, 7 ratai ir 88 km; 5 ratai) ir moterų (123,2 km; 7 ratai) lenktynės sekmadienį vyks nuo 10.00 val., o vyrų bei jaunimo vaikinų (176 km; 10 ratų) lenktynės prasidės 13.30 val. Čempionato apdovanojimų ceremonija ir uždarymas vyks sekmadienį 17.30 val.

Lietuvos dviračių plento čempionato lenktynės pirmą kartą bus transliuojamos tiesiogiai per televiziją. Sekmadienį vyksiančias veteranų ir moterų grupines lenktynes transliuos „Delfi TV“, o vyrų ir jaunimo vaikinų grupinės lenktynės bus rodomos per „Delfi TV“ ir „Sport 1“ televizijos kanalą.

Pernai Ignalinoje šalies čempionato pavienio starto lenktynes laimėjo neseniai dviratininkės karjerą baigusi Aušrinė Trebaitė ir I.Konovalovas, o grupinėse lenktynėse triumfavo D.Tušlaitė ir R.Navardauskas.

Lietuvos čempionatų nugalėtojai (nuo 2005 metų):

Pavienio starto lenktynės

2005 m. Ignalina Svetlana Pauliukaitė ir Raimondas Rumšas

2006 m. Ignalina Edita Pučinskaitė ir Ignatas Konovalovas

2007 m. Ignalina Edita Pučinskaitė ir Gediminas Bagdonas

2008 m. Ignalina Daiva Tušlaitė ir Ignatas Konovalovas

2009 m. Ignalina Diana Žiliūtė ir Ignatas Konovalovas

2010 m. Panevėžys Katažina Sosna ir Ignatas Konovalovas

2011 m. Utena Aušrinė Trebaitė ir Gediminas Bagdonas

2012 m. Šiauliai Vilija Sereikaitė ir Ramūnas Navardauskas

2013 m. Utena Inga Čilvinaitė ir Ignatas Konovalovas

2014 m. Alytus Aušrinė Trebaitė ir Ramūnas Navardauskas

2015 m. Ignalina Aušrinė Trebaitė ir Ramūnas Navardauskas

2016 m. Ignalina Aušrinė Trebaitė ir Ignatas Konovalovas.

Grupinės lenktynės

2005 m. Ignalina Inga Čilvinaitė ir Aivaras Baranauskas

2006 m. Ignalina Diana Žiliūtė ir Dainius Kairelis

2007 m. Ignalina Rasa Leleivytė ir Ramūnas Navardauskas

2008 m. Ignalina Modesta Vžesniauskaitė ir Tomas Vaitkus

2009 m. Ignalina Rasa Leleivytė ir Egidijus Juodvalkis

2010 m. Panevėžys Aušrinė Trebaitė ir Vytautas Kaupas

2011 m. Utena Rasa Leleivytė ir Ramūnas Navardauskas

2012 m. Šiauliai Inga Čilvinaitė ir Gediminas Bagdonas

2013 m. Utena Agnė Šilinytė ir Tomas Vaitkus

2014 m. Alytus Aušrinė Trebaitė ir Paulius Šiškevičius

2015 m. Ignalina Daiva Tušlaitė ir Aidis Kruopis

2016 m. Ignalina Daiva Tušlaitė ir Ramūnas Navardauskas.

Daugiau informacijos apie 2017 metų Lietuvos dviračių plento čempionatą – www.ldsf.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius