-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 10 20

Dviratininkė Aušrinė Trebaitė: medalio nesitikėjome

Sekmadienio vakarą Grenchene (Šveicarija) Europos dviračių treko čempionato bronzos medalį iškovojusi Aušrinė Trebaitė teigė, kad tiek prieš pirmenybes, tiek prieš paskutinę daugiakovės rungtį ji medalio nesitikėjo, o apie iškovotą prizinę vietą sužinojo tik po paskutinės rungties finišo.
Aušrinė Trebaitė
Aušrinė Trebaitė / Tomo Gaubio nuotr.

Panevėžietė, kuriai sekmadienį sukako 27-eri, po penkių rungčių buvo tik aštunta, tačiau puikiai pasirodė paskutinėje rungtyje – 25 km (100 ratų) grupinėse lenktynėse su 10 tarpinių finišų – ir pasidabino bronzos medaliu.

„Medalio nesitikėjome, o planavome per grupines lenktynes surinkti kuo daugiau taškų ir pakilti į aukštesnę vietą. Per paskutinę rungtį gerai „ėjo koja“, rinkau taškus ir pavyko tapti net prizininke“, – sakė A. Trebaitė. 

Dviratininkė teigė, kad paskutinės rungties metu ji taškų neskaičiavo ir nežinojo apie padėtį bendrojoje įskaitoje. „Mano užduotis buvo surinkti kuo daugiau taškų. Per penktąją rungtį nukritau iš šeštos vietos į aštuntą, todėl labai norėjau atsigriebti.  O tai, kad iškovojau medalį, supratau tik po finišo pažiūrėjusi į švieslentę. Kažkaip netikėjau, kad galėjau pakilti iki trečios vietos“, – pasakojo A. Trebaitė.

Trenerio Antano Jakimavičiaus auklėtinė per šešias rungtis surinko 185 taškus. Ketvirtą kartą ir trečiąsyk iš eilės Europos čempione tapo Londono olimpinių žaidynių bei 2012 metų pasaulio daugiakovės čempionė britė Laura Trott. Ji Senojo žemyno pirmenybių auksą iškovojo ir 2011, 2013 bei 2014 metais. L. Trot pelnė 231 tašką. Sidabro medalis atiteko danei Amalie Dideriksen, surinkusiai 195 taškus. 

Daugiakovę sudaro 10 km skrečas, 3 km persekiojimo lenktynės, atkrintamosios lenktynės, 500 m pavienio starto lenktynės, vieno rato (250 m) lenktynės įsibėgėjus ir 25 km grupinės lenktynės. 

A. Trebaitė neslėpė, kad savo pasirodymu sprinto rungtyse ji nėra patenkinta. „Sprinto rungtims man reikėtų skirti daugiau dėmesio. Tikrai yra kur tobulėti“, – pabrėžė 16 varžovių Šveicarijoje pranokusi dviratininkė. 

Europos čempionatas buvo vienas iš atrankos į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes etapų. Trekininkai taškų olimpinės atrankos klasifikacijai dar galės pelnyti trijuose pasaulio taurės etapuose bei pasaulio čempionate. 

Bronzos medalis man suteiks dar daugiau motyvacijos siekti olimpinio kelialapio

„Prieš Europos čempionatą planavome vietą pirmajame šešete. Kovojant dėl kelialapio į olimpines žaidynes nebėra kur trauktis, nes lieka paskutinis sezonas. Arba pririnksime taškų ir viskas bus gerai arba… Bronzos medalis man suteiks dar daugiau motyvacijos siekti olimpinio kelialapio“, – pažymėjo A. Trebaitė. 

Anot dviratininkės, pelnyti bronzos medalį Šveicarijoje buvo sunkiau nei iškovoti sidabrą 2012 metais Panevėžyje vykusio Europos čempionato daugiakovės varžybose. „Panevėžyje padėjo „savos sienos“, jaučiausi saugiau. Be to, varžybos vyko jau po olimpinių žaidynių. O šį kartą buvo kitaip, nes olimpiada dar priešaky ir vyksta arši kova dėl taškų“, – pasakojo A. Trebaitė.

Beje, 2012 metų Europos čempionato daugiakovės varžybose auksą iškovojusi baltarusė Tatjana Šarakova vėliau buvo diskvalifikuota 18-ai mėnesių, nes jos dopingo mėginių, paimtų per čempionatą Panevėžyje ir vėliau Škotijoje vykusį pasaulio taurės varžybų etapą, tyrimo rezultatai buvo teigiami. T. Šarakova neteko ir Europos čempionato aukso bei bronzos medalių. Daugiakovės varžybų čempionės titulas automatiškai atiteko A. Trebaitei, tačiau jokio oficialaus rašto ir aukso medalio lietuvė taip ir nesulaukė. 

A. Trebaitė pernai Europos čempionate buvo septinta, o užpernai – aštunta. 

Pirmadienio popietę namo sugrįžusią dviratininkę pasveikino Panevėžio miesto mero pavaduotojas Aleksas Varna, Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro direktorius Saulius Raziūnas, Lietuvos dviračių sporto federacijos vadovai Egidijus Daubaras bei Rasa Ališauskienė, būrelis jaunųjų dviratininkų su treneriais. 

Aušrinė jau ketvirtadienį išvyksta į Kolumbiją, kur spalio 30 – lapkričio 1 dienomis vyks pirmasis pasaulio taurės varžybų etapas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius