-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 21

Dviratininkei Simonai Krupeckaitei – Europos čempionato sidabras!

Dviratininkė Simona Krupeckaitė papildė savo apdovanojimų kolekciją dar vienu medaliu. 34-erių panevėžietė, kurią treniruoja jos vyras Dmitrijus Leopoldas, Berlyne (Vokietija) vykstančiame aštuntajame Europos dviračių treko čempionato čempionate iškovojo sidabrą. Simona antra finišavo keirino rungties, kurioje dalyvavo 22 dviratininkės, finale.
Simona Krupeckaitė
Simona Krupeckaitė / „Scanpix“ nuotr.

S.Krupeckaitė

antra finišavo keirino rungties, kurioje dalyvavo 22 dviratininkės, finale.

S.Krupeckaitė per savo karjerą pelnė jau devynis Senojo žemyno pirmenybių medalius – tris aukso, du sidabro ir keturis bronzos.

2010 metų keirino pasaulio ir 2012 metų Europos čempionė pagrindiniame finale nusileido tik triskart pasaulio čempionei vokietei Kristinai Vogel. Bronzos medalį pelnė nugalėtojos titulą gynusi ukrainietė Liubov Basova.

Ketvirtą vietą užėmė prancūzė Mathilde Gros, penktą – ispanė Tania Calvo, o šeštą – rusė Anastasija Voinova.

Ketverių olimpinių žaidynių dalyvė S. Krupeckaitė pirmojo etapo trečiajame važiavime buvo priešpaskutinė, penkta. Simona laimėjo pirmąjį paguodos važiavimą ir pateko į pusfinalį. Pirmajame jo važiavime Lietuvos rinktinės lyderė finišavo antra ir iškovojo teisę dalyvauti pagrindiniame finale.

21-erių metų Miglė Marozaitė pirmojo etapo antrajame važiavime buvo paskutinė, penkta, o ketvirtajame paguodos važiavime finišavo paskutinė, trečia, ir nepateko į pusfinalį.

Keirino rungtyje (6 ratai) dviratininkai startuoja paskui specialiu mopedu važiuojantį greičio reguliuotoją, užimdami burtų tvarka nustatytas pozicijas, ir negali jo lenkti. Iki finišo likus keturiems ratams lyderis pasitraukia, leisdamas dviratininkams lenktyniauti likusį nuotolį.

Europos čempionato moterų daugiakovėje (omniume, 20 dalyvių) debiutavusi Olivija Baleišytė užėmė 12-ą vietą. 19-metė panevėžietė surinko 68 taškus.

Nugalėtojos titulą apgynė pasaulio čempionė britė Katie Archibald (127 tšk.). Sidabro medalį pelnė olandė Kirsten Wild (120 tšk.), o bronzos – italė Elisa Balsamo (102 tšk.).

Pirmojoje rungtyje – skreče (7,5 km; 30 ratų) – O. Baleišytė užėmė aštuntą vietą. Antrojoje rungtyje – tempo lenktynėse (7,5 km; 30 ratų) – Olivija (1 tšk.) užėmė 13-ą vietą, o trečiojoje rungtyje – atkrintamosiose lenktynėse – mūsų šalies dviratininkė vėl buvo aštunta. Po trijų rungčių O. Baleišytė buvo klasifikuota 10-a. Paskutinėje rungtyje – grupinėse lenktynėse dėl taškų (20 km; 80 ratų su 8 tarpiniais finišais) – Olivija savo taškų kraičio nebepadidino ir nukrito dviem laipteliais.

Lietuvos dviratininkai Europos elito pirmenybėse, kurios rengiamos nuo 2010 metų, jau yra iškovoję 16 medalių – šešis aukso, tris sidabro ir septynis bronzos.

Europos čempionatas baigsis sekmadienį. Paskutinę varžybų dieną S. Krupeckaitė ir M. Marozaitė dalyvaus sprinto lenktynėse, o Vasilijus Lendelis ir Svajūnas Jonauskas – keirino rungtyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius