-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 04

Dviratininkės nužudymo byla – lyg veiksmo trileris: pavydas, šūviai, pabėgimas ir plastinė operacija

2022-ųjų gegužės 11-ąją dviratininkė Anna Moriah Wilson buvo nužudyta trimis šūviais draugo namuose Austine, Teksaso valstijoje. 25-erių mergina ruošėsi varžyboms, ji buvo laikoma būsima olimpiete, tad tokia mirtis šokiravo dviračių sporto bendruomenę.
Kaitlin Marie Armstrong teisme
Kaitlin Marie Armstrong teisme / „Scanpix“ nuotr.

Prabėgus kelioms dienoms, policija identifikavo įtariamą žudikę – tai Kaitlin Marie Armstrong, 36-erių jogos instruktorė, nekilnojamojo turto brokerė ir, svarbiausia šioje istorijoje – buvusi Colino Stricklando mergina.

Šis 36-erių vyriškis neilgai susitikinėjo su nužudytąja, jie kartu leido paskutinį A.M.Wilson vakarą. Policijos tyrėjai kone įsitikinę, kad jaunos merginos gyvybė buvo atimta dėl pavydo.

Net 43 dienas slapstėsi K.M.Armstrong, bet galiausiai ji buvo sulaikyta hostelyje Kosta Rikoje, sugrąžinta į JAV ir apkaltinta pirmojo laipsnio nužudymu. Moteris kaltę neigia.

Nužudytoji A.M.Wilson, artimųjų vadinta tiesiog Moriah arba Mo, buvo viena garsiausių bekelės dviračių atlečių visose Jungtinėse Valstijose. Ji užaugo sportininkų šeimoje, baigė inžinerijos mokslus ir čiupo kalnų dviratį, kurį greitai prisijaukino.

2020-siais mergina laimėjo pirmas savo bekelės lenktynes, o 2022-ųjų balandį jau buvo tarp olimpinių pretendenčių. Dėl to ji metė darbą dviračių kompanijoje ir susikoncentravo tik į sportą.

C.Stricklandas buvo vienas garsiausių JAV bekelės dviračių sportininkų, 2017 ir 2018 jis tapo pasaulio čempionu, jiedu su A.M.Wilson susipažino 2021-ųjų rugsėjį keturių dienų lenktynėse Aidahe.

Vyras buvo jau išsiskyręs su K.M.Armstrong, su kuria drauge buvo trejus metus, tačiau buvusi pora vis dar kartu gyveno Austine.

Tarp sportininkų užsimezgė romantiniai santykiai, tačiau truko jie neilgai – vos keletą savaičių. Taip pranešė pats C.Stricklandas, išplatinęs viešą pareiškimą po A.M.Wilson mirties.

C.Stricklandas taip pat teigė, kad po trumpo nuotykio jis susitaikė su K.M.Armstrong, nuo tada jo ir A.M.Wilson santykiai tapo tik kolegiški.

Kaip galima išsiaiškinti iš policijos pranešimų, paskutinį vakarą prieš A.M.Wilson mirtį ji su C.Stricklandu važiavo į baseiną Austine. Pasiplaukioję bičiuliai nuvyko į „Pool Burger“ užkandinę.

Merginą vyras parvežė namo savo BMW motociklu, o už kelių valandų ji jau buvo rasta negyva savo namų vonioje. Ji gulėjo kraujo klane ir buvo be sąmonės. Netrukus atvykę medikai konstatavo A.M.Wilson mirtį.

Policija K.M.Armstrong įtarti pradėjo po to, kai jos 2012-ųjų gamybos „Jeep Cherokee“ buvo pastebėtas per kaimynų stebėjimo kameras kone tuo pačiu metu, kai C.Stricklandas parvežė dviratininkę namo.

Prabėgus kelioms dienoms po nužudymo, A.M.Wilson draugas pasakojo, kad šiai C.Stricklando mergina pastaruosius kelis mėnesius skambindavo reikalaudama atstoti nuo jos mylimojo. Kito skambučio policija sulaukė iš anonimo, kuris pareiškė, jog K.M.Armstrong teigė norinti nužudyti A.M.Wilson po to, kai išsiaiškino, jog ši palaiko romantiškus santykius su jos vaikinu.

C.Stricklandas 2022-ųjų sausį sau ir mylimajai K.M.Armstrong nupirko po ginklą. Panašu, kad būtent „Sig Sauer P365“ ir buvo naudojamas nužudymo vietoje.

Po nužudymo 36-erių moteris buvo apklausta policijoje, tačiau jai įtarimai tuomet pareikšti nebuvo. Kitą dieną ji pardavė savo automobilį, pasiėmė grynuosius, išskrido į Hjustoną, iš jo – į Niujorką, o tuomet – į Kosta Riką.

Skrydžiams ji naudojo sesers pasą. Po daugiau nei mėnesio policininkai sulaikė įtariamąją Kosta Rikoje, Santa Teresos miestelyje.

Besislapstydama moteris pasikeitė išvaizdą – ji nusikirpo šviesius plaukus ir nusidažė juos juodai. Tarp K.M.Armstrong daiktų buvo rasti plastikos chirurgo išduoti čekiai – tikėtina, kad moteris pasikoregavo nosį.

„Twitter“ nuotr./Kaitlin Marie Armstrong išvaizdos pokyčiai
„Twitter“ nuotr./Kaitlin Marie Armstrong išvaizdos pokyčiai

Prabėgus 16 mėnesių nuo sulaikymo, K.M.Armstrong bandė pabėgti – ji norėjo ištrūkti per medicininį patikrinimą, kuomet buvo prižiūrima dviejų pareigūnų. Jai pridurti kaltinimai dėl kūno sužalojimo, manoma, kad 36-erių moteris pabėgimą planavo mėnesių mėnesius.

Vis dėlto už savo veiksmus jai teks atsakyti – K.M.Armstrong gresia kalėjimas iš gyvos galvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius