-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 20

Egidijus Valavičius: kartais nesuprasi, ko Lietuvos publika nori – tavo pergalės ar pralaimėjimo

Egidijus Valavičius „Siemens“ arenos ringe patiesė abu savo priešininkus ir pelnė 2011 metų pasaulio „Bushido FC Hero‘s“ sunkiasvorių čempiono titulą.
Egidijus Valavičius (kairėje)
Egidijus Valavičius (kairėje) / Augusto Četkausko (sportoakimirka.lt)
Temos: 1 Bušido

Į jį taip pat pretendavo vokietis Hendrikas „The German Hitman“ Oschmannas, Lenkijos džiuždžitsu meistras Krzysztofas Morzyszekas bei ukrainietis Vladimiras Liušikas.

33-ejų E.Valavičius pusfinalio kovoje vos per 13 sekundžių susitvarkė su H.Oschmannu, o finale įveikė K.Morzyszeką. Lenkas neatsitiesė po skausmingo kojos smūgio į šlaunį.

„Ar nebuvo keista pergalę pasiekti smūgiu į koją? Tikėjausi, kad lenkas stengsis pervesti kovą į parterį. Visi man rekomendavo to saugotis. Bet buvo priešingai. Jis buvo pasiruošęs kovoti stovėsenoje. Tuo ir įdomios kovos. Bušido kovose ir imtynininkas gali nokautuoti“, – šypsojosi E.Valavičius.

„Niekad negali prognozuoti, kaip baigsis kova. Svarbiausia – nemiegoti ringe. Nelaukti, kol kažkas atsitiks. Reikia reaguoti į situaciją. Turi kovoti, o bus kaip bus“, – pridūrė sportininkas.

Triuškinančios E.Valavičiaus ir kitų lietuvių šeštadienio vakarą patirtos pergalės (lietuviai laimėjo 9 iš 12 kovų) sudarė įspūdį, kad mūsiškiai buvo visa galva pranašesni.

„Visi manęs klausia, kodėl tu visą laiką laimi? Kartais nesuprasi, ko Lietuvos žmonės nori – ar tavo pergalės, ar pralaimėjimo. Jei laimi, reiškia, kovojai su silpnu varžovu. Jei pralaimi, vadinasi – pats esi silpnas. Daug kam reikėtų apsispręsti, ko nori iš kovų. Čia juk sportas. Į ringą ir lipame dėl klausimo – kuris kurį? Pavasarį pralaimėjau prancūzui Malikui Meradui. Parodžiau, kad galiu ir aš pralaimėti. O pralaimėjimai visuomet į naudą – iš jų padarai išvadas“, – kalbėjo E.Valavičius.

Kartais nesuprasi, ko Lietuvos žmonės nori – ar tavo pergalės, ar pralaimėjimo. Jei laimi, reiškia, kovojai su silpnu varžovu. Jei pralaimi, vadinasi – pats esi silpnas.

Kovotojas iš Marijampolės dabar ruošis bene svarbiausiam savo gyvenimo iššūkiui. Kaip žinia, E.Valavičius kartu su Petru Markevičium ir Marium Žaromskiu kovos tarptautiniame turnyre Las Vegase, kur nugalėtojui atiteks 1 mln. JAV dolerių.

Nors kovos prasidės tik vasarį, E.Valavičius jau galvoja apie pasiruošimą. „Dabar planai – išvykti treniruotis į JAV. Noriu skirti tam laiką. Toks šansas kartą gyvenime. Pasirašyti tokį kontraktą tai tas pats, kas krepšininkui į NBA papulti. Sunkiai dirbau, kad tai įvykdyčiau“, – teigė sportininkas.

Priešingai nei „Siemens“ arenoje, Las Vegase Lietuvos sportininkams nepadės savo sienos. E.Valavičius tikina, kad prie savų žiūrovų kovoti maloniau, bet ne visuomet lengviau.

„Niekad neatsiriboju nuo publikos, visada jaučiu ją. Namuose kovoti labai smagu, bet iš kitos pusės – tai labai didelė atsakomybė. Visi iš tavęs daug tikisi. Kažką vis susitinki, ir visi klausia, kaip jautiesi, ar viskas gerai. Aišku, kad jaučiuosi puikiai, juk tam ruošiausi. Tas dėmesys blaško. Kitąsyk Lietuvoje sunkiau kovoti. O užsienyje, kovojant su tos šalies atstovu, kartais tik dar didesnis azartas kyla“, – teigė E.Valavičius, „Bushido FC Hero‘s“ pasaulio čempionas.

Augusto Četkausko (sportoakimirka.lt)/Egidijus Valavičius
sportoakimirka.lt/Egidijus Valavičius

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius