Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 08 20

Egidijus Valčiukas Europos neįgaliųjų čempionate iškovojo bronzą

Egidijus Valčiukas Europos neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionate debiutavo su trenksmu. Lietuvos sportininkas, pirmą kartą startavęs tokio lygio suaugusiųjų varžybose, iškovojo bronzos medalį rutulio stūmimo sektoriuje. E.Valčiukas, besivaržantis F41 klasėje, jau pirmuoju bandymu užfiksavo bronzos apdovanojimą garantavusį rezultatą – rutulį nustūmė 8,73 metro.
Egidijus Valčiukas
Egidijus Valčiukas / nuotr. LPOK

Europos čempionu tapo Lenkijos sportininkas Bartoszas Tyszkowskis, pasiekęs pasaulio rekordą – 14,04 metro. Sidabras atiteko varžybų šeimininkui vokiečiui Niko Kappelui – 12,60 metro.

„Pirmą kartą dalyvavau suaugusiųjų varžybose. Vaizdas labai puikus, jaunimo čempionatuose to nebūna. Esu patenkintas ir tiek“, – po bronzinio pasirodymo nedaugžodžiavo E.Valčiukas.

„Džiaugiuosi Egidijaus debiutu Europos čempionate. Jam tai buvo pirmas blynas ir jis neprisvilo. Galbūt rezultato norėjosi geresnio, bet ir šito rezultato užteko bronzai. Tai – pirmas medalis tokio aukšto lygio varžybose, pirmas Egidijaus pasirodymas. Tikimės, kad ateityje bus tik dar geriau ir geriau“, – auklėtinio pasiekimu džiaugėsi treneris Deimantas Jusys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius