-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 06

EHF Europos lygos burtai į vieną grupę suvedė lietuvių komandas

Europos rankinio federacijos (EHF) būstinėje Vienoje ištraukti Europos lygos grupių varžybų burtai. 24 komandos buvo suskirstytos į keturias grupes. Prieš burtus, komandos pagal reitingą buvo suskirstytos į šešis burtų krepšelius.
Gerdas Babarskas
Gerdas Babarskas / LRF nuotr.
Temos: 1 Rankinis

Antrojo pagal pajėgumą Europos klubų turnyro grupių varžybose rungtyniaus keturi klubai, savo gretose turintys Lietuvos rankininkų.

Burtai lėmė, kad B grupėje tarpusavyje susitiks dvi lietuvių atstovaujamos ekipos. Iš pirmojo burtų krepšelio į B grupę pateko Prancūzijos čempionato prizininkė „Pays d‘Aix Universitete“ komanda, kurioje rungtyniauja Gerdas Babarskas. Iš penktojo krepšelio į grupę pateko nuo atrankos etapo turnyrą pradėjęs „TM Benidorm“ su Rolandu Bernatoniu. B grupėje taip pat žais „Ystads“ (Švedija), „Valur“ (Islandija), „Flensburg-Handewitt“ (Vokietija) ir FTC (Vengrija).

Europos lygos atranką įveikęs Austrijos vicečempionas Hardo „Alpla“ klubas su Karoliu Antanavičiumi iš šeštojo burtų krepšelio pateko į C grupę ir rungtyniaus su „Skjern“ (Danija), „Fraikin Granollers“ (Ispanija), „Balatonfuredi“ (Vengrija), „Sporting“ (Portugalija) ir „RK Nexe“ (Kroatija) komandomis.

Lietuvos rinktinės trenerio Gintaro Savukyno treniruojamas Zaporižios „Motor“ klubas, kuriam atstovauja Jonas Truchanovičius, pateko į D grupę iš trečiojo burtų krepšelio. Vokietijos mieste Diuseldorfe namų rungtynes žaidžianti Ukrainos komanda grupėje susitiks su „Fuchse Berlin“ (Vokietija), „Eurofarm Pelister“ (Šiaurės Makedonija), „Bidasoa Irun“ (Ispanija), „Skanderborg-Aarhus“ (Danija) ir „Aguas Santas Milaneza“ (Portugalija).

A grupėje rungtyniaus Europos lygos nugalėtojų titulą ginantys Lisabonos „Benfica“ rankininkai, taip pat „Kadetten Schaffhausen“ (Šveicarija), „Tatran Presov“ (Slovakija), „Frisch Auf Goppingen“ (Vokietija), „Montpellier“ (Prancūzija) ir „Fejer Veszprem“ (Vengrija).

Europos lygos grupių varžybos prasidės spalio 25 d. Į atkrintamąsias varžybas pateks keturios geriausios grupės komandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius