-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 07

„Energija“ iš Daugpilio grįžo tik su vienu tašku

Elektrėnų „Energijos“ ledo ritulininkai Latvijos atvirosiose pirmenybėse šeštadienį tik po pratęsimo 7:8 (3:3, 2:3, 2:1. 0:1) nusileidę Egidijaus Baubos Daugpilio „Latgale“ klubui, sekmadienį buvo sutriuškinti varžovų rezultatu 1:6 (0:4, 0:0, 1:2).
Elektrėnų „Energija“
Elektrėnų „Energija“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Pirmoji tarpusavio dvikova buvo išties reto grožio – daug įvarčių, kieto vyriško žaidimo ir atkaklios kovos iki pat mačo pabaigos, – teigė rezultatyviausias Elektrėnų ekipos žaidėjas Dalius Vaiciukevičius. – Sekmadienį buvome visai kiti. Galbūt perdegėme...“.

Įvarčių lietus

Šeštadienį atvykę į Daugpilį elektrėniškiai iškart nuskubėjo į viešbutį ilsėtis prieš svarbią ir principinę dvikovą. Parsivežti nors vieną pergalę žadėję mūsiškiai jos taip ir neiškovojo, tačiau atidavė visas jėgas ir kovojo tarsi liūtai.

Likus 19 sek. iki akistatos pabaigos, po dviejų mėnesių petraukos į rikiuotę sugrįžęs Justinas Vėželis, nuginklavo aikštės šeimininkų vartininką ir išlyginęs rezultatą sukėlė nepasitenkinimo bangą žiūrovų tarpe – 7:7.

Visgi per pridėtinį laiką Daugpilio atstovai sugebėjo pasinaudoti elektrėniškių klaida ir Valentinas Kukjanas pelnė pergalę atnešusį įvartį – 8:7.

„Teisėjavimas buvo aukšto lygio. Aišku, arbitrai kažkiek „Latgale“ „patraukė“ į priekį, tačiau lemiamu momentu ištiese pagalbos ranką mums. Deja, nepavyko per pratęsimą sužaisti tiksliai. Suklydome ir praleidome įvartį. Tačiau juk neturėjome dviejų pagrindinių gynėjų“, – aiškino D.Vaiciukevičius.

Dėl asmeninių aplinkybių į Latviją neišvyko Rolandas Aliukonis bei Tomas Vyšniauskas.
„Energijai“ du įvarčius pelnė Andrėjus Židkovas (09:10 ir 44:40), po vieną – Martynas Šlikas (07:21), Dalius Vaiciukevičius (13:03), Aivaras Bendžius (23:51) ir Sergejus Ivanuškinas (33:00).
E.Bauba nugalėtojams įmušė įvartį (25:32) ir atliko du rezultatyvius perdavimus.

Spjūvis į veidą

Nors antra diena „Energijos“ klubui būna visada gersnė, tačiau šįkart fortūna pastariesiems atsuko nugarą ir privertė svečius iš Lietuvos aikštę palikti nuleistomis galvomis – pralaimėta 5 įvarčių skirtumu – 1:6.

„Pritrūko nusiteikimo iš jaunimo. Būtent dėl jo, dvikovos pabaigoje praleidome tiek įvarčių. Antrajame ir trečiajame kėliniuose jau žaidėme taip kaip turėtume, tačiau to buvo maža. Treneris turėtų padirbėti su jais, kad ateityje tokie dalykai nepasikartotų. Varžovai puikiai išndaudojo visus savo šanus ir laimėjo“, – dėstė Martynas Šlikas.

„Latgale“ ledo ritulininkai nuo pat mačo pradžios surengė tikrą vartų šturmą ir pirmajame kėlinyje pelnę 4 įvarčius beveik nusprendė rungtynių baigtį.Šis šaltas dušas elektrėniškiams nebuvo paskata panaikinti deficitą – žaidėjai pradėjo rungtyniauti grubiai ir rinko vieną po kitos baudos minutes.

Tačiau garbės įvartį pavyko pasiekti. Pasižymėjo Martynas Šlikas po tikslių Daliaus Vaiciukevičiaus ir Šarūno Kuliečiaus perdavimų. „Latgale“ gretose žaidžiantis E. Bauba šįkart prisidėjo vienu įvarčiu (16:29) ir rezultatyviu perdavimu.

Elektrėnų komanda, po 15 rungtynių turinti 17 taškų, tarp šešių ekipų žengia ketvirta. „Latgale“ su 28 taškais po 18 užima trečiąją vietą. Kitas rungtynes „Energijos“ klubas žais gruodžio 27-28 dienomis Rygoje su vietos „Profs 18“ klubu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius