Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 07

Estiją sudrebino olimpinio čempiono Andruso Veerpalu dopingo skandalas

Dukart olimpinis slidinėjimo čempionas Andrus Veerpalu kaltinamas dopingo vartojimu. Įtakingas dienraštis „Postimees“ paskelbė, kad slidininko kraujo mėginyje rasta uždrausto augimo hormono hGH. Pasak dienraščio, hormoną labai sunku aptikti, nes jis išsisklaido per mažiau nei 24 valandas po vartojimo. Jį taip pat sunku aptikti, nes jis savo sandara yra panašus į natūraliai žmogaus organizmo galinamą hormoną.
Andrusas Veerpalu
Andrusas Veerpalu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pats slidininkas ir šalies slidinėjimo federacija rengia spaudos konferenciją, kurioje bandys paaiškinti šios situacijos problemas.

Gandai apie galimą dopingo skandalą Estijoje pasklido praėjusią savaitę. Dar anksčiau Veerpalu pranšė baigiąs sportinę karjerą prieš pat Norvegijoje vykusį pasaulio slidinėjimo čempionatą.

Veerpalu yra ne tik dukart olimpinis, bet ir dukart pasaulio čempionas, jis dalyvavo 6 Olimpiadose bei 8 pasaulio čempionatuose. Estas pasižymėdavo slidinėjimo klasikiniu stiliumi trasose. 2002 m. Solt leik Sityje jis laimėjo auksą 15 km ir sidabrą 50 km trasoje, 2006 m. Turine vėl laimėjo auksą 15 km distancijoje. 2010 m. Vankuveryje Veerpalu finišavo šeštas 50 km nuotolyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius