Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 08 21

Estijoje startuoja daugiadienės „Baltic Chain Tour 2012“ dviratininkų lenktynės

Antradienio vidurdienį Estijos sostinėje oficialiai bus pradėtos bendros daugiadienės trijų Baltijos šalių – Lietuvos, Latvijos ir Estijos – dviratininkų lenktynės „Baltic Chain Tour 2012“. Iš karto po atidarymo ceremonijos dviratininkai pradės simbolines Baltijos kelio varžybas. Pirmajame etape jiems teks įveikti 180 km nuo Talino iki Viljandžio miesto.
2011 m. varžybų akimirka
2011 m. varžybų akimirka / Tomo Gaubio nuotr.

Rugpjūčio 22 dieną antrajame etape „Baltic Chain Tour 2012“ dalyviai mins 180 km iš Viljandžio į Otepę, trečiajame etape (170 km) rugpjūčio 23 dieną – iš Smiltenės į Rygą, ketvirtajame etape (189 km) rugpjūčio 24 dieną – iš Šiaulių į Uteną, o penktajame etape (156 km) rugpjūčio 25 dieną startavę Utenoje apie 16.30 val. įvažiuos į Vilnių, kur dalyviai lenktyniaus Vilniaus gatvėmis „Velomaratono“ trasoje.

Pernai metais atgaivintos lenktynės buvo didžiausias nuo 1987 metų dviračių sporto renginys, surengtas trijose Baltijos šalyse. Jos skirtos paminėti Baltijos keliui, kai 1989 metų rugpjūčio 23-iąją pagrindinėje Baltijos valstybių magistralėje rankomis susikibo apie du milijonai nepriklausomybės ir laisvės trokštančių Lietuvos, Latvijos ir Estijos piliečių.

Šiemet daugiadienėse dviračių plento lenktynėse iš viso dalyvaus 19 skirtingų komandų po 6 sportininkus kiekvienoje iš Baltarusijos, Bulgarijos, Estijos, Latvijos, Lietuvos, Liuksemburgo, Olandijos, Norvegijos, Rumunijos, Rusijos, Švedijos, Suomijos, Slovakijos, Vokietijos ir Ukrainos.

Pernai vykusias pirmąsias „Baltic Chain Tour“ lenktynes laimėjo estas Erkis Piutsepas (Erki Putsep). Aukščiausią vietą iš lietuvių užėmė Raimondas Rumšas, kuris finišavo šeštas. Iš 102 startavusių dviratininkų buvo klasifikuoti 66, o lenktynėse dalyvavo 18 komandų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius