-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 24

Europos beisbolo čempionato 1 diena: M.Balandžio šou, pergalė ir tvarkaraštį jaukiantis lietus

Pirmadienį Lenkijoje prasidėjo kova dėl Europos beisbolo čempionato B diviziono laimėtojų vardo. Lietuvos rinktinės pirmaisiais varžovais tapo Baltarusijos beisbolininkai. Lietuviai sunkiai, bet susitvarkė su varžovų pasipriešinimu ir įsirašė pirmuosius taškus į savo sąskaitą.
Europos beisbolo čempionato Lenkijoje pirmoji diena
Europos beisbolo čempionato Lenkijoje pirmoji diena

Čempionatas prasidėjo Ukrainos ir Slovakijos rungtynėmis. Ukrainiečiai pirmieji išsiveržė į priekį, tačiau slovakai greitai atsakė dviem puikiais smūgiais ir išlygino santykį. Ukraina ir vėl išsiveržė į priekį tame pačiame kėlinyje. Lygi kova tęsėsi iki aštuntojo kėlinuko. Būtent jame slovakų žaidimas visiškai sugriuvo.

Net ir geriausias Slovakijos rinktinės metikas Jakobas Izoldas negalėjo niekuo padėti po kelių itin šiurkščių pirmosios ir antrosios bazės žaidėjų klaidų. Ukraina pribaigė sulūžusius slovakus rungtynių atkaklumo neatspindinčiu rezultatu 9:2.

Lietuviai stojo į kovą su baltarusiais, vedami JAV besimokančio metiko Mariaus Balandžio. Marius septynis kėlinius tiesiog žudė baltarusių puolėjus, neleisdamas jiems pasiekti net antrosios bazės. Lietuvių taškų sąskaitą atidarė kamuoliuką už aikštės ribų pasiuntęs Dohreno ekipoje Vokietijoje žaidžiantis Edvardas Matusevičius.

Po šio epizodo iš aikštės buvo išvytas Lietuvos rinktinės treneris Virmidas Neverauskas, kuris supykdė teisėją savo gestu, rodančiu, kad šis negalėjo matyti namų bazėje nutikusio epizodo.

Baltarusiams pavyko perimti iniciatyvą, atsakyti tuo pačiu ir išlyginti rezultatą, tačiau po grubios baltarusių klaidos Andrius Polikaitis sugebėjo pavogti net dvi bazes ir pelnyti lemiamą tašką. Lietuva išplėšė nelengvą pergalę rezultatu 3:2.

V.Neverausko teigimu, Baltarusija nepademonstravo nieko naujo, tačiau rungtynių įtampa padarė savo ir lietuviai švaistė progas išsiveržti į priekį anksčiau.

– Kaip vertinate Mariaus Balandžio žaidimą? Ar pasirinkote teisingai?

– Taip, pasirinkau teisingai. Mačiau jo žaidimą treniruotėje ir buvo akivaizdu, kad tai metikas, kuris startinėms rungtynėms tinka geriausiai.

– Kuo jis neparankus baltarusiams, kuriuos jau baudė ir prieš dvejus metus Austrijoje?

– Pataikymas, greitis. Jeigu ne metiko kalnelis, tai būtų pasirodęs visai idealiai. Bet pasirodė ir šiaip labai gerai.

– Kelis kartus turėjome žaidėjus antroje ir trečioje bazėje, tačiau taškų pelnyti nepavyko. Kodėl taip nutiko?

– Turėjome treniruočių stovyklą, kurioje nuolat akcentavau, kad turėdami bazėje žmones, turime dirbti žymiai atsakingiau. Nebežiūrėti į šoną ir daryti viską, kad ateitų taškai. Deja, bet žaidėjai tiesiog neįvykdė to, kas buvo sakoma. Tai yra bėda.

– O apskritai, ar nėra puolimas mūsų didžiausia problema? Atrodo, kad sukuriam situacija, tačiau paleidžiam galimybes.

– Aš jau vakar minėjau, kad atmušimai ir žaidimas kvadrate labiausiai neramina. Šį kartą kvadratas dirbo gerai, o atmušimai išliko problema. Reiktų pabrėžti, kad šis baltarusių metikas (Yauhenis Kurhunas) pakankamai nepatogus.

Jie prieš Marių neturėjo šansų jokių. O kai pelnė du taškus, tai buvo pasirinkti ne tokie metimai. Mano nebuvimas aikštėje mums šiek tiek pakišo koją.

– Baltarusiai kuo nors nustebino?

– Niekuo. Visiškai niekuo. Jie prieš Marių neturėjo šansų jokių. O kai pelnė du taškus, tai buvo pasirinkti ne tokie metimai. Mano nebuvimas aikštėje mums šiek tiek pakišo koją.

– Tai kodėl, visgi, buvote išvytas iš aikštės? Kas nutiko tarp jūsų ir pirmosios bazės teisėjo?

– Deja, nesu iš tų ramiųjų trenerių. Esu emocingas ir pagal visus veiksmus aš buvau teisus. Jie negalėjo neteisingai nuspręsti, nematę epizodo. Turėjo spręsti kitas teisėjas.

– Ar dabar galvojat, kad pasikarščiavot? Ar abu pasikaršiavote – ir jūs, ir teisėjas?

– Ne. Teisėjas nepasikarščiavo. Jo vietoje ir aš padaryčiau tą patį. Bet reikėjo išlaikyti blaivesnį protą, priėjus ramiai aiškintis, nors vargu ar tai būtų pakeitę sprendimą.

Europos beisbolo čempionato Lenkijoje pirmoji diena
Europos beisbolo čempionato Lenkijoje pirmoji diena

– Tas lemiamas epizodas, kuriam Andrius Polikaitis pavogė dvi bazes ir pelnė trečiajį tašką... Kas ten įvyko?

– Žinojau, kad baltarusiai žaidžia atsikirtimus su antra baze. Jie skiria tam nemažai laiko treniruotėse. Mūsiškiai dėl to buvo perspėti, o iš Amerikos atvykęs Andrius to nežinojo. Tuo metu manęs nebuvo prie trečiosios bazės ir Andrius ryžosi toliau bėgti. Gerai, kad jis laiku susiorientavo, pamatęs, kad yra atkirstas, leidosi bėgti toliau. Baltarusių metikas neimprovizavo ir toliau vykdė planą. Metė stipriai ir prametė.

– Tai mums pasisekė?

– Taip, mums pasisekė.

Esame su jais žaidę ir daugumą rungtynių laimėjome. Manau, kad galime juos įveikti ir rytoj.

– Rytoj laukia slovakai. Ko galime tikėtis? Ką pamatėte rungtynėse su Ukraina?

– Labai keistai žaidžianti komanda. Daug stoviniuoja, daug žiūri, kas vyksta. Jų startinis metikas man gerai pažįstamas. Esame su jais žaidę ir daugumą rungtynių laimėjome. Manau, kad galime juos įveikti ir rytoj.

Trečiosios rungtynės tarp šeimininkų lenkų ir rusų nesibaigė dėl lietaus. Iki jas sustabdant, septintajame kėlinyje, komandos žaidė lygiai – 1:1.

Šie pokyčiai sujaukė ir antradienio tvarkaraštį. Panašu, kad lietuviams vietoje rytinių rungtynių teks žaisti popiet, apie 14 val. Lietuvos laiku.

Dienos naudingiausias Lietuvos rinktinės žaidėjas – Marius Balandis.

Nepaisant to, kad Edvardas Matusevičius įkalė homerun'ą, o Andrius Polikaitis herojiškai pavogė namų bazę ir išvedė komandą į priekį, būtent puikus metiko darbas užtikrino Lietuvai pranašumą.

Europos beisbolo čempionato Lenkijoje pirmoji diena
Europos beisbolo čempionato Lenkijoje pirmoji diena

„St.Laurence“ mokykloje JAV mokęsis ir į Vakarų Ajovos koledžą patekęs M.Balandis įrodė, kad yra vienas geriausių Lietuvos beisbolo metikų ir vienas geriausių metikų Rytų Europoje.

Daugiau nei šimtas metimų ir puikus efektyvumas.

Savo ramybe ir pasitikėjimu M.Balandis užkrėtė ir likusius komandos draugus. Būtent tai padėjo pasiekti svarbią pergalę prieš baltarusius.

Antradienį, dėl lietaus atidėjus Lenkijos ir Rusijos rungtynių pabaigą, Lietuva apie 14 val. susitiks su Slovakija.

Rungtynes tiesiogiai stebėti ir sekti komentarus gyvai galėsite 15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius