-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 28

Europos beisbolo čempionato 5 diena: lietuviai jau finale, bet teks vargti nuo pat ryto

Penktąją Europos beisbolo čempionato dieną B divizione Lietuva nesužaidė nė kėlinio, tačiau jau pateko į finalą. Lietuviams kelią atvėrė baltarusių pergalė prieš ukrainiečius.
Europos beisbolo čempionato antroji diena
Europos beisbolo čempionato antroji diena

Net dvejas rungtynes aplaidžiai rungtyniavę ukrainiečiai strategavo ir galiausiai gali likti prie suskilusios geldos. Baltarusija pasinaudojo jų klaidomis ir išplėšė pergalę rezultatu 4:3. Tai reiškia, kad ukrainiečiai, lenkams laimėjus paskutines rungtynes, dėl prastesnio tarpusavio varžybų santykio kris į C divizioną.

Kitose dienos rungtynėse Rusija tik pačioje rungtynių pabaigoje pralaužė puikų slovakų metiką Jakobą Izoldą, o vėliau užtvirtino pergalę po šiurkščių klaidų. Rusija–Slovakija 6:0.

Lietuvos rungtynės su Lenkija buvo nukeltos į šeštadienio rytą, 9 valandą 30 minučių. Tai itin sunkina lietuvių padėtį, nes prieš finalą su Rusija turėsime anksti keltis ir vykti į Miejska Gurką bei žaisti lenkams itin svarbias, o mums nieko nelemiančias rungtynes.

Tuo metu rusai ilsėsis ir į stadioną galės atvykti tik prieš pat 14 valandą vyksiantį finalą.

Europos beisbolo konfederacijos atstovai išgelbėjo rusų trenerius, kurie nebuvo registruoti čempionatui. Jie oficialiame sąraše atsidūrė tik penktadienį, prieš pat rungtynes su Slovakija. Tik po to, kai 15min žurnalistas kreipėsi į turnyro vadovą, čeką Bohumilą Bileką ir atkreipė dėmesį į Rusijos rinktinės išdaigas.

Rusijos beisbolo rinktinės atstovas nešasi oficialų sąrašą, kuriame nėra užsieniečių trnerių pavardžių
Rusijos beisbolo rinktinės atstovas nešasi oficialų sąrašą, kuriame nėra užsieniečių trnerių pavardžių

Šis padėjo rusams išsisukti iš situacijos, prisiimdamas kaltę ir slapčia leisdamas šiems atnaujinti sekmadienį teiktą paraišką.

Bet Lietuva neketina nusileisti ir svajoja išpildyti savo pažadą – laimėti grupės varžybas ir toliau išsaugoti viltį patekti į olimpines žaidynes.

Rusija prieš finalą bus nusiteikusi kerštui. Pralaimėjimas Lietuvai grupės varžybose ambicingai amerikiečių treniruojamai komandai, dar praėjusiais metais žaidusiai A divizione, buvo smūgis į paširdžius.

Bet Lietuva neketina nusileisti ir svajoja išpildyti savo pažadą – laimėti grupės varžybas ir toliau išsaugoti viltį patekti į olimpines žaidynes.

Lietuvos rinktinės treneris Virmidas Neverauskas pabrėžė, kad rusai nebeturi stiprių metikų ir lietuviai bandys tuo naudotis, patys išsaugoję pailsėjusį Marių Balandį.

– Treneri, kokia mūsų situacija? Esame finale, bet turime ankstyvas ryto rungtynes, kurios nieko nelemia. O žinome, kad kausimės finale, kuris įvyks tik po kelių valandų nuo šių rungtynių pabaigos. Ką darysime?

– Ne visi žmonės vyks į pirmąsias rungtynes. Turime registruoti penkiolika žaidėjų ir juos turėsime, bet į rytinį apšilimą vešiuosi dešimt žmonių. Kiti penki atvyks rungtynių pradžiai, jie turės galimybę ilgiau pamiegoti ir pailsėti prieš finalą. Viena sudėtis žais rungtynes su lenkais, o visiškai kita – su rusais.

Jakobas Izoldas – Slovakijos rinktinės metikas
Jakobas Izoldas – Slovakijos rinktinės metikas

– Turime kažkokį uždavinį prieš rungtynes su lenkais? Jiems šios rungtynės bus dėl išlikimo B divizione.

– Visų pirma, tai bus pagrindas U-23 jaunimo rinktinės, kuri jau po savaitės varžysis čempionate Čekijoje. Jie turės gerai žaisti ir parodyti, ko aš iš jų galiu tikėtis ten. Bus labai sunku atmušinėti, nes Lenkijos rinktinę ves į priekį kanadietis metikas Marekas Deska. Prieš dvejus metus jis mums pridarė daug bėdų ir šį sykį bus nelengva, bet kadangi rungtynės mums nieko nelemia, tai tiesiog žaisime savo malonumui.

– Po šių rungtynių laukia lemiamas mūšis su pailsėjusia Rusija. Kaip mūsų planus jaukia tai, kad žaisime po vienų rungtynių, kurių net nenorime?

– Kažkiek jaukia, bet problemą sprendžiame leisdami pagrindiniams žaidėjams pailsėti. Kiek turėsime galimybių, tiek kaupsime jėgas.

– Kokios yra silpnosios rusų vietos? Ar pavyks išnaudoti tai, ką jau išnaudojome trečiadienį, kai juos nugalėjome po įspūdingos kovos?

Mūsų metikams tereikia susitvarkyti su finaliniu jauduliu. Jei jie žais taip, kaip gali, tai rusai neturės galimybių atmušti jų metimus.

– Jie prarado pagrindinius du metikus – Leonovą ir Lobanovą. Tikiuosi, kad mes tuo pasinaudosime gerai atmušinėdami. Mūsų metikams tereikia susitvarkyti su finaliniu jauduliu. Jei jie žais taip, kaip gali, tai rusai neturės galimybių atmušti jų metimus. Jie turi du ar tris žmones, kurie geba atmušti, o teks stoti prieš pilnus jėgų mūsų metikus.

– Klausimas desertui: kaip vertinate Rusijos trenerį, kurio pavardę sužinojome tik šiandien, po pokalbio su persigandusiu Europos beisbolo konfederacijos (CEB) atstovu?

– Yra tikrai puikių amerikiečių, kurie Europoje gerai atlieka savo darbą, bet, deja, šiame turnyre pamatėme amerikiečių strategus, kurie ypatingai prastai atlieka savo darbą ir net trukdo komandoms. Rusijos amerikietis moko savo žaidėjus kaip vaikus. Rodo kaip judėti nuo bazės, kaip daryti elementarius dalykus, o po to ploja ir sako, kad padarytas geras darbas. Tai tinka vaikams, bet ne suaugusių, protingų vyrų rinktinei.

Lietuva šeštadienį į kovą su Lenkija stoja 10 val. 30 min.Lietuvos laiku, o lemiamas mūšis su Rusija vyks 15 val. Laimėję turnyrą lietuviai turėtų galimybę patekti į elitinį Europos beisbolo čempionato divizioną ir kautis dėl vietos olimpinėse žaidynėse, į kurių programą beisbolas vėl bus sugrąžintas.

Visi Lietuvos rinktinės sirgaliai kviečiami stebėti vaizdo transliaciją ir komentarus gyvai 15min naujienų portale bei palaikyti mūsų vyrus, siekiančius pergalės Europos čempionato B divizione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius