Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 24 /16:36

Europos beisbolo čempionato startas: trenerio netekusi Lietuva po sunkios kovos įveikė Baltarusiją 3:2

Lietuvos rinktinė pergale prieš Baltarusiją pradėjo kovą dėl patekimo į aukščiausią Europos beisbolo A divizioną. Šios rungtynės pirmadienį vyko Meiska Gurkos beisbolo aikštyne, Lenkijoje.
Lietuva-Baltarusija (atmušinėja E.Žičkus)
Lietuva-Baltarusija (atmušinėja E.Žičkus)

Lietuviai ir baltarusiai – puikiai pažįstami varžovai, kurių keliai nuolat susikerta ne tik klubiniuose, bet ir nacionaliniuose turnyruose. Minsko komanda šį sezoną žaidė ir Lietuvos beisbolo čempionate.

2015 metais Europos beisbolo čempionato B diviziono varžybose Austrijoje Lietuva po nelengvos kovos įveikė baltarusius rezultatu 10:4.

Europos beisbolo čempionato kovas Lenkijoje pradėjo Ukrainos ir Slovakijos beisbolininkai. Aštuntajame kėlinyje sulūžę slovakai padovanojo pergalę ukrainiečiams. Ukraina-Slovakija 9:2.

Lietuvos rinktinės metiku šioms rungtynėms strategas Virmidas Neverauskas pasirinko Marių Balandį.

VIDEO: 2017 Qualifier European Championship B-Pool LITHUANIA Vs. BELARUS

9 kėlinys

E.Matusevičius metiko pozicijoje keičia E.Žičkų. Puikūs metimai ir Lietuva švenčia sunkią, bet pelnytą pergalę - 3:2!

8 kėlinys

Baltarusius į neviltį variusį M.Balandį metiko pozicijoje pakeitė kairiarankis uteniškis Eimantas Žičkus.

Baltarusija atsako homerun'u. Rezultatas vėl lygus – 2:2.

Andrius Polikaitis pasinaudojo baltarusių klaida ir vagia dvi bazes bei pelno tašką, persveriantį rezultatą lietuvių naudai!

7 kėlinys

Dangus apsiniaukė ir pradėjo krapnoti lietus, tačiau rungtynės tęsiasi. Septintajame kėlinyje M.Balandis puikiai apsigynė, o J.Sadaunikas atmušė kamuoliuką ir pasiekė pirmą bazę, tačiau vėliau lietuvių puolimas buvo sustabdytas.

6 kėlinys

Lietuviai apsigynė ir pagaliau išnaudojo savo galimybę puolime. V.Kolduba atmušė kamuoliuką ir pasiekė pirmąją bazę, o tada rinktinės lyderis Edvardas Matusevičius pelnė pirmąjį lietuvių homerun'ą. Lietuva pirmauja 2:0!

Tiesa, iškart po šio epizodo pirmosios bazės teisėjas iš aikštės išvijo Lietuvos rinktinės trenerį V.Neverauską. Teisėjui nepatiko priekaištingas Lietuvos rinktinės trenerio gestas, pademonstravęs, kad šis negalėjo matyti epizodo, po kurio buvo išmestas lietuvis.

5 kėlinys

Lietuviai ir vėl užtikrintai apsigynė, bet tuo pačiu atsakė ir baltarusiai. Persvaros ir toliau neperima nei viena komanda.

4 kėlinys

Lietuvių metiko ir gaudytojo M.Balandžio ir K.Vilimo duetas vėl suveikė puikiai. O baltarusiai ir vėl leido lietuviams pasiekti antrą ir trečią bazes. Po K.Vilimo atmušimo atrodė, kad kamuoliukas lekia už stadiono tvoros, tačiau jis pateko į užribį.

Akivaizdžiai susikrimtęs K.Vilimas turėjo grįžti į mušėjo vietą. Po dar dviejų metimų baltarusiai apsigynė. Rezultatas lieka 0:0, tačiau rungtynių įtampa auga.

3 kėlinys

Kartojasi buvusių dviejų kėlinių scenarijus. Kol kas vyksta labai gynybinis žaidimas, kuriame dominuoja metikai ir besiginantys žaidėjai. Nei E.Žičkus, nei T.Michalskis, nei V.Kolduba neišnaudojo savo galimybių. Rezultatas 0:0.

2 kėlinys

M.Balandis vėl mėtė puikiai. Tuo metu baltarusių metikas susidūrė su rimtomis problemomis. Lietuvių žaidėjai atsidūrė antroje ir trečioje bazėje, tačiau nei K.Vilmui, nei J.Sadaunikui nepavyko pasinaudoti proga ir pelnyti taškų.

1 kėlinys

Lietuvių metikas M.Balandis puikiai susitvarkė su savo užduotimi. Baltarusiai nepelnė nė taško ir nesugebėjo sėkmingai atmušti nė vieno kamuoliuko.

Baltarusiai apsigynė taip pat sėkmingai. Puikiai sužaidė jų metikas Yauhenis Kurhunas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius