Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos čempionato atrankos turnyro finiše Lietuvos jaunosios tinklininkės nusileido favoritėms

Lietuvos U20 merginų tinklinio rinktinė pralaimėjimu baigė Kauno sporto halėje vykusį Europos jaunimo čempionato antrojo atrankos etapo turnyrą.
Temos: 1 Tinklinis

Paskutinėse D grupės rungtynėse Jolitos Kontvainienės ir Aleksandro Volobujevo treniruojamos lietuvės sekmadienį 0-3 (23:25, 14:25, 15:25) nusileido trečią pergalę iškovojusiai ir turnyro nugalėtoja tapusiai Čekijos komandai.

Lietuvos tinklininkės energingai pradėjo rungtynes ir pirmajame sete net kelis sykius buvo įgijusios penkių taškų persvarą. Setui artėjant link pabaigos, lietuvės dar pirmavo 22:18, tačiau tuomet Čekijos komanda įjungė aukštesnę pavarą ir pelnė šešis taškus iš eilės, o vėliau ir laimėjo setą.

 Augusto Četkausko/CEV nuotr./Lietuvos merginų (iki 20 metų) tinklinio rinktinė
Augusto Četkausko/CEV nuotr./Lietuvos merginų (iki 20 metų) tinklinio rinktinė

Antrajame ir trečiajame setuose čekės savo pranašumą įrodinėjo nuo pat pradžių, o abiejų komandų treneriai leido pažaisti visoms tinklininkėms. Bet kokiu atveju, Lietuvos rinktinė turėjo puikią galimybę pasisemti patirties iš gerokai gilesnes tradicijas turinčių varžovių.

Lietuvos rinktinei 9 taškus pelnė Anastasija Jesipenko, 8 – Arina Petuchova, 5 – Elena Kuodaitytė, po 2 – Justė Vilimaitė, Liepa Urbonaitė ir Rusnė Kalendraitė, 1 – Emilija Mukaitė.

Čekių gretose rezultatyviausiai žaidė Viktorie Dvorakova (12 tšk.) ir Martina Pokorna (11 tšk.).

 Augusto Četkausko/CEV nuotr./Lietuvos merginų (iki 20 metų) tinklinio rinktinė
Augusto Četkausko/CEV nuotr./Lietuvos merginų (iki 20 metų) tinklinio rinktinė

„Lietuvės buvo arti laimėto pirmo seto, tiesa? Mes visą čempionatą buvome gerame kelyje ir galiu išskirti du svarbiausius momentus. Pirmas buvo išsigelbėjimas pirmajame sete šiandien, o antras – pergalė prieš slovėnes 3-2, nepaisant pralaimėtų pirmų dviejų setų. Tai buvo svarbiausios situacijos ir mes atlikome gerą darbą. Mes labai norėjome patekti į Europos čempionatą ir tai mums yra didelis pasiekimas, nes U20 finaliniame etape nežaidėme jau gerą dešimtmetį“, – kalbėjo Čekijos rinktinės treneris Janas Vaclavikas.

Antrąją vietą grupėje užėmė ir kelialapį į Europos čempionatą taip pat iškovojo Slovėnijos tinklininkės. Jos 3-0 (25:13, 25:12, 25:4) sutriuškino Juodkalnijos komandą.

Slovėnijos rinktinės šiose rungtynėse dominavo pagal visus statistikos rodiklius ir iki pat pabaigos nerodė jokių atsipalaidavimo ženklų.

Nugalėtojoms 18 taškų pelnė Nina Svetina, 10 – Lavra Križanič. Juodkalnijos ekipoje rezultatyviausiai žaidė Lana Rakočevič (5 tšk.).

Juodkalnija (2 tšk.) grupėje užėmė trečiąją vietą, o Lietuva (1 tšk.) – ketvirtąją.

Antrajame Europos čempionato atrankos etape varžėsi 20 komandų, suskirstytų į penkias grupes. Kelialapius į finalą pelnys grupių nugalėtojai bei keturios geriausios antrąsias vietas užimsiančios ekipos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius