Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 04 30

Europos čempionato durys užsidarė: lietuviai suklupo Šveicarijoje

Lietuvos rankinio rinktinė prarado visus šansus antrą kartą iš eilės žaisti Europos čempionate. Lietuviai svečiuose 20:27 (6:16, 14:11) nusileido šveicarams.
Šveicarija – Lietuva
Šveicarija – Lietuva / Alexander Wagner nuotr.

Lietuvos rinktinė privalėjo iškovoti pergalę – tik tokiu atveju ji dar būtų išsaugojusi viltis patekti į žemyno pirmenybes.

Vis dėlto šveicarai jau pirmajame kėlinyje susikrovė 10 įvarčių pranašumą ir užtikrintai pirmavo. Nors antroje rungtynių dalyje lietuviai buvo sušvelninę skirtumą iki penkių įvarčių, rimčiau pakovoti dėl pergalės Gintaro Savukyno auklėtiniai nesugebėjo.

Rezultatyviausiai Lietuvos rinktinės gretose žaidė 5 įvarčius pelnęs Aidenas Malašinskas, Benas Petreikis įmetė 4 įvarčius, Rolandas Bernatonis – 3, Deividas Jovaišas ir Tadas Stankevičius – 2, po įvartį surinko Laurynas Palevičius, Mykolas Lapiniauskas, Karolis Antanavičius ir Tadas Rasakevičius. Šveicarų ekipai 5 įvarčius pelnė Lukas Laube, po 4 įvarčius įmetė Marvinas Lieras ir Nicolas Raemy.

Lietuvos rinktinės vartininkas Giedrius Morkūnas ir Lukas Gurskis atrėmė 9-is metimus iš 36-ių. Pagrindinis šveicarų vartininkas, Čempionų lygoje rungtyniaujantis Nikola Portneris atrėmė net 10-imt lietuvių metimų iš 14-os. Dar 6-ias lietuvių atakas iš 22-iejų sustabdė Leonardas Grazioli.

Netgi pergalė lietuviams nebūtų padėjusi iškovoti kelialapio į Europos čempionatą. Kitose 6-os grupės rungtynėse Sakartvelo rankininkai pateikė vieną didžiausių turnyro staigmenų. Kartvelai svečiuose 31:30 išplėšė pergalę iš grupės nugalėtojos Vengrijos rinktinės ir paliko 2 taškus surinkusią Lietuvos komandą paskutinėje vietoje. Sakartvelo rinktinė surinko 4 taškus ir užėmė 3 vietą. Šveicarijos komanda iškovojo 8 taškus, Vengrijos sąskaitoje – 10 taškų.

Mūsų šalies rinktinė į Europos čempionatą po daugiau nei dviejų dešimtmečių pertraukos sugrįžo pernai, tačiau Slovakijoje pralaimėjo visus tris mačus ir baigė kovą po grupių etapo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius