Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 20

Europos diskgolfo čempionate – pirmasis medalis Lietuvai

Praėjusią savaitę keturias dienas vykusiame Europos Diskgolfo Čempionate Didžiojoje Britanijoje, varžėsi beveik 200 sportininkų iš 15 valstybių. Kolčesterio universiteto apylinkėse organizuotas diskgolfo čempionatas yra pirmasis Lietuvos istorijoje, kuriame mūsų šalies atstovui pavyko laimėti medalį.
Gabrielius Gričius
Gabrielius Gričius / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Medalis Diskgolfas

Jaunių grupėje (iki 19 m.) Gabrielius Gricius užėmęs trečią vietą, pasidabino bronzos medaliu ir parvežė į Lietuvą pirmąjį tokį aukštą, svarbų apdovanojimą. G. Gricius už savęs paliko daug galingesnius pagal Pasaulinės Diskgolfo Asociacijos  (PDGA) reitingą varžovus. 

„Jau pirmą varžybų dieną pavyko „įšokti“ į trečią poziciją ir ją išlaikiau viso turnyro metu. Keturių dienų žaidimo įtampą, aplink besisukinėjantys diskgolfo autoritetai neišblaškė koncentracijos, tad galiu teigti, jog sužaidžiau solidžiausią savo karjeros turnyrą. Tikiuosi, kad pavyks tobulinti techniką ir ateityje kovoti dėl aukštesnių apdovanojimų“, – sakė Europos čempionato prizininkas G. Gricius.

Džiugu, kad čempionate dalyvavę Gabrieliaus brolis Pranciškus, bei tėtis Darius Gricius taip pat savo grupėse neliko tarp autsaiderių ir užėmė atitinkamai 12 (iš 18 dalyvių), bei 55 (iš 90 dalyvių) vietas.

Šeimyninis diskgolfo trio treniruojasi Vilniuje, kuriame nėra nė vieno diskgolfo aikštyno. Tačiau tai nesutrukdė G. Griciui susirungti ir aplenkti Suomijos atstovų, kurie namie turi idealias treniruočių sąlygas su daugiau kaip 300 skirtingų stacionariai įrengtų diskgolfo parkų.
 
Europos Čempionato prizininkai:

Vyrų grupė
1.Simonas Lizotte (Vokietija)
2.Karlas Johanas Nybo (Danija)
3.Oscaras Stenfeltas (Švedija)
3.Tobias Östlingas (Švedija)

Moterų grupė
1.Ragna Bygde (Švedija)
2.Camilla Jernberg (Švedija)
2.Angelica Frantz (Švedija)

Jaunių (iki 19 metų) grupė
1.Svenas Rippelis (Vokietija)
2.Kaj Larssonas (Švedija)
3.Gabrielius Gricius (Lietuva)

Apie žaidimą

Žaidimo esmę apibūdina pats pavadinimas. Taisyklės panašios į golfo, tik žaidžiama ne kamuoliuku ir lazda, o plastikiniu skriejančiu disku. Nėra ir duobučių – diską atliekant kuo mažiau metimų būtina pataikyti į specialų krepšį. Žaidžiama natūraliuose arba specialiai šiam žaidimui įkurtuose parkuose. Lietuvoje šiuo metu yra vienintelis stacionarus diskgolfo parkas, privačiai įrengtas Zarasų rajone. Pasaulyje jau skaičiuojama daugiau kaip 3500 stacionariai įrengtų diskgolfo parkų. Ši, dar jauna, sporto šaka laikoma vienu greičiausiai augančių sportų pasaulyje. Diskgolfas populiariausias Jungtinėse Amerikos Valstijose, Kanadoje, taip pat Europoje (ypač Skandinavijoje). Diskgolfo žaidėjų sparčiai daugėja ir Lietuvoje. Lietuva 2010 metais tapo tarptautinės asociacijos PDGA (Professional Disc Golf Association) nare.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius