-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 16

Europos jaunimo olimpinio festivalio atidarymas

Sekmadienį Lenkijos mieste Ščyrke iškilmingai atidarytas IX Europos jaunimo olimpinis festivalis. Vakare Ščyrko centrine gatve trumpam paralyžiuodama eismą nusidriekė triukšminga bei spalvinga 47 valstybių jaunųjų sportininkų eisena į miesto amfiteatre surengtą atidarymo ceremoniją. Tarp parado dalyvių žengė ir Lietuvos delegacija, pasipuošusi gelsva ir žalsva spalvomis.
Olimpinė vėliava
Olimpinė vėliava / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lenkija
Alfredo Pliadžio nuotr./Lietuvos delegacijos palydėtuvės
Lietuvos delegacijos palydėtuvės

Lietuvos vėliavą atidarymo iškilmėse nešė biatlonininkas Karolis Dombrovskis. Garbė nešti Trispalvę jam suteikta, kai prieš porą savaičių Kanadoje vykusiame pasaulio jaunių biatlono čempionate jis 7,5 km sprinto rungtyje užėmė aukštą 18-ą vietą.

Lietuvai festivalyje atstovaus šešiolika sportininkų – 7 biatlonininkai, 4 slidininkai, 3 kalnų slidininkai ir 2 dailiojo čiuožimo atstovai.

IX Europos jaunimo olimpinis festivalis – rekordinis ir pagal valstybių, ir pagal dalyvių skaičių. 47 Europos valstybių garbę gins 1100 sportininkų, atstovaujančių devynioms žiemos sporto šakoms. Gausiausios šiame festivalyje – Šveicarijos (73) ir Lenkijos (71) delegacijos.

Festivalio organizatoriai atidarymą surengė sportininkams – jie buvo pagrindiniai šventės dalyviai. Apsukusios ratą miesto amfiteatre, sportinės delegacijos buvo pasodintos į žiūrovų tribūnas. Pagrindiniai žiūrovai buvo sportininkai. Tiesa, ilgai dauguma jų neužsisėdėjo. Su slavišku balsingumu traukiamos temperamentingos ir smagios dainos netrukus įsuko jaunuolius į šokių sūkurį amfiteatro viduryje, o atidarymo pabaigoje smagios jaunatviškos šėlionės persikėlė ir į sceną.

Alfredo Pliadžio nuotr./Lietuvos delegacijos palydėtuvės
Lietuvos delegacija

IX Europos jaunimo olimpinio festivalio atidarymas turėjo visus privalomus komponentus. Festivalio dalyvius organizacinio komiteto vardu pasveikino jo prezidentas Tadeušas Pilaršas.

Europos olimpinių komitetų (EOK) prezidentas Patrickas Hickey palinkėjo jaunimui puikiai praleisti laiką festivalyje ir išreiškė įsitikinimą, jog jie – būsimieji olimpiečiai.

Miesto amfiteatre suplevėsavo olimpinė vėliava ir suliepsnojo olimpinė ugnis.

Pirmieji varžybas iš Lietuvos atstovų pirmadienį pradeda slidininkai, kalnų slidininkai ir dailiojo čiuožimo atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius