Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 02

Europos pulo čempionate trys lietuviai pateko į pagrindines „pool-10“ rungties varžybas

Šiaurės Kipre vykstančiame 2014 metų Europos pulo čempionate sėkmingai pulo-10 rungtyje antradienį startavo ir į pagrindines varžybas pateko net trys lietuviai.
Pijus Labutis
Pijus Labutis / R.Vaizgėlos nuotr.
Temos: 2 Lietuviai Biliardas

Geriausiai sekėsi jauniausiam šalies rinktinės nariui šešiolikmečiui Pijui Labučiui, kuris iškovojo dvi pergales. Pirmajame rate praėjusių metų Europos jaunimo čempionato sidabrą komandinėse varžybose iškovojęs P.Labutis 8:6 įveikė austrą Thomą Knittelį ir atsirevanšavo jam už nesėkmę pulo-14 rungtyje, o antrajame atrankos varžybų rate 8:2 nugalėjo šveicarą Pascalį Nydeggerą.

Pirmajame atkrintamųjų varžybų rate lietuvio laukia pajėgus ir patyręs varžovas – praėjusiais Senojo žemyno pirmenybėse auksą pulo-8 ir bronzą pulo-14 rungtyse iškovojęs ispanas Davide'as Alcaide'as.

Šios rungties šalies čempionas Mindaugas Šalkauskas pirmajame atrankos varžybų rate 6:8 nusileido danui Jakobui Lyngui, antrajame buvo laisvas, o dėl kelialapio į pagrindines varžybas 8:1 nepaliko vilčių šeimininkui Hakanui Dogahanui. Pirmajame atkrintamųjų varžybų rate jo laukia „The Kaiser“ pravardžiuojama pulo legenda dusyk pasaulio bei 34 kartus Europos čempionas vokietis Ralfas Souquetas.

Pirmenybėse debiutavęs Domas Mineikis kvalifikacines varžybas pradėjo pergale 8:5 prieš belgą Johaną D.Hondtą, antrajame rate 7:8 turėjo pripažinti šveicaro Johno Torreso pranašumą, o lemiamą kovą dėl vietos atkrintamosiose varžybose 8:3 nugalėjo prancūzą Lionelį Vernedalą. Trečiadienį pagrindinį turnyrą lietuvis pradės maču su daugkartiniu Danijos čempionu ir pasaulio čempionato dalyviu Kasperu Kristofersenu.

„Šiandien Lietuvos pului istorinė diena. Dar niekada trys lietuviai nebuvo patekę į atkrintamąsias varžybas vienoje rungtyje. Labiausiai džiaugiasi Mindaugas Šalkauskas gavęs progą išmėginti jėgas su pulo legenda Ralfu Souqetu. Labai tikiu, kad vienam iš jų pavyks pateikti staigmeną ir įveikti labai patyrusius varžovus. Pijus ir Domas demonstruoja pavyzdingą žaidimą, Mindaugas kol kas dar aklimatizuojasi. Labai labai nesiseka su burtais rinktinės lyderiui Henrikui Stroliui“, – auklėtiniu pasirodymą vertino Lietuvos pulo federacijos prezidentas Tomas Brikmanis.

Pulo-10 rungtis antradienį buvo nesėkminga ne tik H.Stroliui, bet ir moterų varžybose dalyvavusioms Tatjanai Vaitkienei bei Agnei Jarušauskaitei. Visi trys pralaimėjo po dvi atrankos varžybų kovas ir į pagrindines varžybas nepateko.

Senojo žemyno pirmenybėse dalyvauja 193 pulo žaidėjai iš 32-jų šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius