Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos rankinio čempionate liko lemiamos kovos dėl medalių ir olimpinio kelialapio

Olimpiniai čempionai Prancūzijos rankininkai, pasaulio čempionai danai, Europos čempionų titulą ginantys švedai ir čempionato šeimininkė Vokietijos rinktinė – toks ketvertas stos į kovą Europos čempionato pusfinaliuose. Lemiamose Europos čempionato rungtynėse kova virs ne tik dėl medalių, bet ir dėl kelialapio į šių metų Paryžiaus olimpines žaidynes.
Vokietija – Kroatija
Vokietija – Kroatija / EHF nuotr.

1 grupės nugalėtojais tapo Prancūzijos rankininkai. Prancūzai paskutiniame antro etapo ture 35:32 įveikė Vengrijos rinktinę ir išliko vieninteliai Europos čempionate dar nepatyrę pralaimėjimo. Tokijo olimpiniai čempionai antrame etape iškovojo visas penkias pergales ir su 10 taškų įtikinamai tapo grupės nugalėtojais.

Paskutinį kelialapį į pusfinalį iškovojo Vokietijos rankininkai. 20-ies tūkstančių žiūrovų palaikoma Vokietijos rinktinė paskutiniame ture 24:30 pralaimėjo Kroatijos komandai. Nepaisant pralaimėjimo, vokiečiams 2 vietą grupėje garantavo palankiai susiklosčiusios kitos grupės rungtynės. 5 taškus iškovoję vokiečiai tašku aplenkė Vengrijos, Austrijos ir Islandijos rinktines. Paguodos pergalę iškovoję kroatai su 3 taškais liko paskutinėje grupės vietoje.

2 grupės nugalėtojais užtikrintai tapo dabartiniai pasaulio čempionai Danijos rankininkai. 8 taškus surinkę danai pirmą vietą grupėje užsitikrino dar prieš paskutinį turą. Lyderius tausojusi Danijos rinktinė jau nieko nelėmusiame paskutiniame ture 25:28 pralaimėjo slovėnams ir patyrė pirmą nesėkmę čempionate.

Antrą vietą grupėje ir kelialapį į pusfinalį iškovojo Europos čempionų titulą ginantys Švedijos rankininkai. 6 taškus surinkę švedai čempionate patyrė du pralaimėjimus kaimynams – minimaliu skirtumu 27:28 nusileido danams ir nieko nelėmusiame paskutiniame ture 23:33 patyrė triuškinamą pralaimėjimą norvegams. Švedijos rinktinė, pergalės tarpusavio rungtynėse dėka, aplenkė tiek pat taškų surinkusią Slovėnijos komandą. Toliau išsirikiavo Portugalijos (5 taškai), Norvegijos (4 tšk.) ir Nyderlandų (1 tšk.) rinktinės.

Penktadienį vyksiančiuose pusfinaliuose Prancūzijos rinktinė susitiks su Švedijos komanda, o Danijos rankininkai kovos su šeimininkais vokiečiais. Finalas ir kova dėl bronzos vyks sekmadienį.

Europos čempionate kovojama ir dėl kelialapio į Paryžiaus olimpines žaidynes. Vietas žaidynėse jau yra užsitikrinę olimpiados šeimininkai Prancūzijos rankininkai bei 2023 m. pasaulio čempionė Danijos rinktinė. Dar vieną bilietą į Paryžių užsitikrins aukštesnę vietą Europos čempionate užimsianti Vokietijos arba Švedijos rinktinė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius