Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 13

Europos rankinio čempionato atranka: Prancūzija sutriuškino Lietuvos rinktinę

Ketvirtadienio vakarą Klaipėdoje Lietuvos rankinio rinktinė patyrė skaudų pralaimėjimą 17:37 elitinei Prancūzijos nacionalinei komandai. Lietuvių šansai patekti į Europos rankinio čempionatą liko tik teoriniai.
Lietuvos rankinio rinktinė
Lietuvos rankinio rinktinė / LRF nuotr.

Lietuvos rinktinė patyrė vieną skaudžiausių pralaimėjimų namuose per pastaruosius kelerius metus.

Gerdas Babarskas rungtynes „Švyturio“ arenoje pradėjo dviem greitais įvarčiais, tačiau intriga išgaravo labai greitai. Prancūzai atsakė įspūdinga atkarpa 7:0 ir nudūmė neatsigręždami.

Iš viso Lietuvos rinktinei po penkis įvarčius pelnė G.Babarskas ir Mindaugas Dumčius.

Prancūzijos rinktinė jau užsitikrino vietą Europos čempionate. Lietuviai turi laimėti paskutines rungtynes su Portugalija ir tikėtis palankių rezultatų, kurie leistų patekti į Europos čempionatą kaip geriausiai trečiajai ekipai, tačiau šansai yra labai menki.

VIDEO: Komentarai po Lietuva - Pracūzija rungtynių

Lietuvos varžovai prancūzai du kartus yra tapę olimpiniais (2008 ir 2012), šešis kartus pasaulio (1995, 2001, 2009, 2001, 2015 ir 2017) bei tris kartus Europos (2006, 2010, 2014) čempionais.

Sekmadienį mūsų komandos laukia paskutinės atrankos ciklo rungtynėse išvykoje su Portugalija. Į Europos čempionatą iš kiekvienos grupės patenka dvi pirmąsias vietos užėmusios rinktinės bei keturios geriausios visų grupių trečiosios komandos.

Lietuva: Gerdas Babarskas ir Mindaugas Dumčius po 5, Jonas Truchanovičius 2, Mindaugas Urbonas, Žanas Gabrielius Virbauskas, Lukas Gurskis, Skirmantas Plėta, Laurynas Palevičius po 1.

Prancūzija: Nedimas Remili 8, Valentinas Porte ir Romain Lagarde po 4, Kentin Mahe, Yanis Lenne, Dylan Garain, Mathieu Grebille po 3.

6 grupė Rungt. Perg. Lyg. Pral. Įvar.sant. Taškai
1. Prancūzija 5 4 0 1 170:122 8
2. Portugalija 5 4 0 1 126:115 8
3. Rumunija 5 1 0 4 104:123 2
4. Lietuva 5 1 0 4 114:154 2

Rungtynių eiga

Antrasis kėlinys: Lietuva – Prancūzija 17:37

Lietuvos rinktinė vėl puolė tuščiais vartais ir tai pasiteisino. Trečią įvartį pelnė M.Dumčius. G.Babarskas pasižymėjo pirmą kartą nuo pirmųjų rungtynių minučių ir vėl pelnė du įvarčius iš eilės. Lietuvos rinktinėje įvarčiu pasižymėjo ir aikštėje pasirodęs Mindaugas Urbonas. G.Babarskas pelnė jau penktą įvartį šiose rungtynėse, o prancūzai aikštėje vertėsi be dviejų žaidėjų. M.Dumčius įmetė jau ketvirtąjį įvartį. Pirmąjį įvartį pelnė Žanas Gabrielius Virbauskas. M.Dumčius realizavo 7 metrų baudinį ir pelnė jau penktąjį įvartį.

Pirmasis kėlinys: Lietuva – Prancūzija 9:19

Rungtynės prasidėjo Gerdo Babarsko dviem įvarčiais iš eilės, tačiau prancūzai atsakė atkarpa 7:0. Sužaidus 10 minučių, lietuvių taškų tylą nutraukė Mindaugas Dumčius. Netrukus greitoje kontraatakoje pasižymėjo Laurynas Palevičius. Lietuvos rinktinė nusprendė palikti tuščius vartus ir pulti didesnėmis pajėgomis. Tai pasiteisino. Antrą įvartį pelnė M.Dumčius. Netektis Lietuvos rinktinėje. Traumą patyrė L.Palevičius. Pirmąjį įvartį pelnė Skirmantas Pleta, bet dviem minutėms iš aikštės buvo pašalintas Nedas Buronko. Tuo iškart pasinaudojo prancūzai. Iki tol nepasižymėjęs Jonas Truchanovičius pelnė du įvarčius iš eilės. Lukas Gurskis taip pat išnaudojo lietuvių žaidimą daugumoje ir įmetė į tuščius vartus. Pirmajame kėlinyje lietuviai nerealizavo dviejų 7 metrų baudinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius