Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 01

Europos rankinio čempionų lygos laimėtojai – „Barcelona“ rankininkai

Savaitgalį Kelno mieste, Vokietijoje, dvi dienas truko rankinio čempionų lygos finalinis ketvertas.
„Barcelona“ rankininkai
„Barcelona“ rankininkai / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Rankinis

Dar prieš savaitgalio kovas buvo kalbama, kad šių metų finalo ketvertas bene stipriausias per pastaruosius metus. Pakeliui į finalines kovas jokių staigmenų nebuvo užfiksuota ir stipriausios reguliariojo sezono ekipos kovėsi dėl nugalėtojo vardo.

Šeštadienį pirmajame pusfinalyje susitiko Ispanijos „Barcelona“ ir Kielcų „Vive“ iš Lenkijos. Rezultatu 33:28 (16:14) pasibaigusiose rungtynėse triumfavo katalonai ir pateko į tryliktą finalą klubo istorijoje. Juos į pergalę vedė Nikola Karabatičius ir Kirilas Lazarovas pelnę atitinkamai 8 ir 7 įvarčius. Pralaimėjusių gretose išsiskyrė Karolis Bieleckis įmetęs 7 įvarčius.

Rungtynėse dėl antrojo kelialapio į finalą susitiko Vespremo „MVM“ iš Vengrijos ir Vokietijos „Kiel“ ekipa. Nesulaikomas šiose rungtynėse buvo Aronas Palmarssonas „Kiel“ ekipai pelnęs 9 įvarčius, tačiau to buvo maža. Vengrų puolimas sukosi aplink 8 įvarčius pelniusį Momirą Iličių bei po 7 pridėjusius Gergo Ivancsiką ir Laszlo Nagy. Vengrai sugebėjo įveikti Vokietijos ekipą rezultatu 31:27 (13:13) ir tapo pirmąja nuo 2004 metų ne Ispanijos ar Vokietijos komanda patekusia į finalą.

Sekmadienio rungtynės prasidėjo mažuoju finalu. Jį, susitvarkę su „Kiel“ lyderiais, rezultatu 28:26 (12:12) laimėjo Kielcų „Vive“. Lenkų ekipoje antrą dieną iš eilės žibėjo K. Bieleckis atlikęs 9 tikslius metimus. Vokietijos ekipoje pastebimesnis buvo tik Marko Vujinas pelnęs 5 įvarčius. Rungtynės pasižymėjo grubiomis baudomis ir abejose ekipose teisėjai pašalino po vieną žaidėją.

Svarbiausiose sezono rungtynėse Barselonos rankininkai patvirtino savo favoritų statusą ir įveikė „MVM“ ekipą 28:23 (14:10). Intriga finale truko iki antrojo kėlinio vidurio, kuomet sužaidę sėkmingą atkarpą katalonai nutolo (24:18) ir nebeleido varžovams svajoti apie titulą. „Barcelona“ ekipai tai devintoji nugalėtojų karūna. Vengrų gretose išsiskyrė L. Nagy, kurio sąskaitoje 8 tikslūs metimai. Katalonams po šešis įvarčius pelnė Gudjonas Valuras Sigurdssonas ir N. Karabatičius. Pastarasis rankininkas buvo pripažintas geriausiu sezono ir finalo ketverto žaidėju.

Geriausiai besiginančio Čempionų lygos rankininko prizas atiteko Rene Toftasui iš „Kiel“. Geriausiu jaunu žaidėju pripažintas ispanas Aleksas Duišebajevas iš Skopjės „Vardar“, o geriausiu treneriu – Lenkų „Vive“ į finalo ketvertą atvedęs Talantas Duišebajevas.

Rezultatyviausiu Čempionų lygos žaidėju antrą sezoną iš eilės tapo serbas Momiras Iličius iš Vespremo „MVM“. Jis per visą turnyrą įmetė 114 įvarčių.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius