Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 03

Europos sklandymo čempionatas Pociūnuose: kovoti dėl medalių labiausiai nusiteikę prancūzai ir lenkai

Rugpjūčio 2 d. Pociūnuose vykstančiame Europos sklandymo čempionate buvo atliktas antras pratimas. Parinktų maršrutų ilgis suteikė galimybę pilotams visose sklandytuvų klasėse pasiekti maksimalią 1000 taškų sumą. Ir šią ribą pratimo nugalėtojai tikrai sugebėjo surinkti.
Sklandytuvas
Sklandytuvas / sklandymas.eu nuotr.

Primename, jog pilotai taškus gauna už įveiktos distancijos ilgį ir pasiektą greitį, vykdant pratimą. Jei pilotas nepasiekia finišo, jam skaičiuojami taškai tik už nuskristą distanciją.

15 m klasėje po 1000 taškų surinko Denisas Guerinas iš Prancūzijos ir Andreas Lutzas iš Austrijos. Trečias buvo dar vienas Prancūzijos atstovas – Christophe Ruchas. Bendroje įskaitoje po dviejų pratimų lyderiu išliko lenkas Wojcikas Lukaszas, o antrojo pratimo nugalėtojai užėmė atitinkamai antrą (Denis Guerin) ir trečią (Andreas Lutz) vietas.

18 m klasėje pirmą vietą antrame pratime užėmė ir bendroje įskaitoje pirmauja Danijos atstovas Peteris Eriksenas. Antra vieta pratime atiteko Karoliui Staryszakui iš Lenkijos. Pastarasis antrą vietą užima ir bendroje įskaitoje. Italas Ricardo Brigliadori antrame pratime buvo trečias. Antro pratimo lyderiai P. Eriksenas ir K. Staryszakas lyderiauja ir bendroje įskaitoje. Trečias yra lenkas Zbignewas Nieradka.

Atviroje klasėje antrą pratimą laimėjo Vokietijos atstovas Frankas Markusas, Peteris Harvey iš Didžiosios Britanijos buvo antras, trečią vietą užėmė Januszas Centka iš Lenkijos. Bendroje įskaitoje po dviejų pratimų lyderiauja prancūzai Sylvainas Gerbaud (pirma vieta) ir Killianas Walbrou (antra vieta). Trečioje vietoje yra Vokietijos atstovas Bruno Gantenbrinkas.

Pirmieji pratimai rodo, kad Prancūzijos ir Lenkijos atstovai rimtai nusiteikę kovoti dėl pačių aukščiausių apdovanojimų. Ypač ryškus prancūzų pranašumas 15 m ir atviroje sklandytuvų klasėse.

Lietuviai antrame pratime pasirodė taip pat neblogai. Atviroje klasėje Gintaras Drevinskas parodė ketvirtą rezultatą ir bendroje įskaitoje iš devintos vietos pakilo į penktą.

Lietuvos sklandymo federacijos prezidentas Vytautas Sabeckis naujienų portalui kvitrina.com teigė, jog būtent iš G. Drevinsko tikisi gero pasirodymo ir aukštų rezultatų. Prezidentas viliasi, kad ir patyręs pilotas Gintautas Zubė, kuriam pirmas pratimas buvo nesėkmingas, susikaups ir kituose pratimuose sklandys neblogiau nei antrame, kuriame užėmė aukštą šeštą vietą. Kiti Lietuvai atstovaujantys sklandytojai užima vietas antrame dešimtuke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius