Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 06

Europos tinklinio apdovanojimuose skambėjo ir lietuviškos pavardės

Lapkričio pirmąjį savaitgalį Europos tinklinio konfederacija (CEV), minėdama pasibaigusį 2018 m. sezoną, iškilmingoje ceremonijoje Budapešte (Vengrijoje) apdovanojo geriausius sezono sportininkus, trenerius, komandas ir asmenis, nusipelniusius tinklinio sportui.
Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė
Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė / organizatorių nuotr.

Iškilmingoje ceremonijoje apdovanoti sportininkai šiame sezone sužibėjo istoriniais pasiekimais ir savo rodomu pavyzdžiu tapo ikonomis ateities kartoms, skatindami tinklinio sporto šakos vystymąsi ir įkvepiant jaunąją kartą siekti aukštumų.

Metų renginiu buvo pripažintas pirmasis istorijoje Europos sniego tinklinio čempionatas Vagraine (Austrija). Jame dalyvavo 24 komandos iš 18 šalių. Lietuvos ir Rusijos sportininkai pateko į sniego tinklinio istoriją, kaip pirmieji sportininkai iškovoję aukso medalius pirmajame Europos sniego tinklinio čempionate. Pirmosiomis Europos sniego tinklinio čempionėmis tapo Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė, o vyrų varžybose bronzos medalius iškovojo Arnas Rumševičius ir Lukas Každailis.

VIDEO: 2018 CEV Snow Volleyball European Championship - CEV EVENT OF THE YEAR #VolleyGala

Čempionato savaitgalį renginio vietą aplankė apie 14 tūkstančių žiūrovų, o tiesioginės transliacijos buvo rodomos per „Eurosport“, „Asia Pacific“ ir kitas televizijas. Šis apdovanojimas buvo įteiktas Austrijos tinklinio federacijai ir čempionato organizatoriams „Chaka 2“. Europos ir pasaulio federacijos pabrėžia augančią sniego tinklinio svarbą ir šią tinklinio šaką įvardija kaip unikalią galimybę pristatyti tinklinio sporto šaką kuo platesnei auditorijai ir atvesti šį sportą į pačias įstabiausias vietas.

Metų žaidėju buvo pripažintas lenkas Bartoszas Kurekas. Šis tinklininkas tapo Lenkijos rinktinės sėkmės ašimi 2018 m. pasaulio tinklinio čempionate, kuriame jis buvo pripažintas geriausiu žaidėju. B.Kurekas 2009 m. tapo Europos čempionu, 2011 m. - Europos čempionato bronzos medalio laimėtoju, 2012 m. kartu su komanda iškovojo FIVB pasaulio lygos auksą. Šis sportininkas taip pat yra bronzos medalių laimėtojas CEV Čempionų lygoje 2012 ir 2010 m.

Metų žaidėja tapo serbė Tijana Boškovič. Šį titulą ji pelno antrus metus iš eilės. Ji padėjo Serbijos rinktinei iškovoti istorinį aukso medalį 2018 m. pasaulio tinklinio moterų čempionate Japonijoje. Šis laimėjimas tapo precedento neturinčiu įvykiu Serbijos tinklinio istorijoje. Tijana taip pat yra pelniusi 2017 m. pasaulio čempionato MVP, 2017 m. Europos tinklinio čempionato Baku MVP ir CEV Taurės finalų MVP titulus. Neabejojama, kad ši žaidėja taps viena ryškiausių šių metų Čempionų lygos žaidėjų, kur ji dalyvaus vilkėdama Stambulo komandos marškinėlius.

Metų paplūdimio tinklinio karaliais, kaip ir tikėtasi, tapo Norvegijos paplūdimio tinklininkai Andersas Berntsenas Molas ir Christianas Sandlie Sorumas. Jie iškovojo aukso medalius šių metų Europos čempionate Hagoje (Olandija) būdami vos 21 ir 22 metų. Jie tapo pirmaisiais Europos čempionais iš Norvegijos nuo 1997 m., kuomet šį titulą buvo pelnę Vegardas Hoidalenas ir Jorre Andre Kjemperudas. Andersas ir Christianas taip pat iškovojo aukso medalius dvejose FIVB penkių žvaigždučių pasaulio turuose – Gštade ir Vienoje, taip pat - pasaulio turo finale Hamburge. Šiuo metu šie sportininkai pasaulio reitinge užima pirmąją vietą.

Paplūdimio tinklinio karalienėmis buvo paskelbtos čekės Barbora Hermannova ir Marketa Slokova. Šios merginoms šis sezonas buvo vienas sėkmingiausių jų karjeroje: namuose jos iškovojo auksą 4 žvaigždžių pasaulio ture Ostravoje ir paskutiniame 5 žvaigždžių ture Vienoje, sidabrą - pasaulio turų finale Hamburge. Su savo pasiekimais šios merginos įsitvirtino pasaulio reitingo viršūnėje.

Metų moterų komandos treneriu tapo Zoranas Terzičius. Šis treneris Serbijos nacionalinei rinktinei vadovauja nuo 2002 m. Jo vedama Serbijos rinktinė į savo istoriją įsirašė du Europos aukso medalius (2011 m. ir 2017 m.), sidabrą Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse ir 2018 m. pasaulio čempionato auksą.

Metų vyrų komandos treneriu pripažintas belgas Vitalis Heynenas. Jis atvedė Lenkijos rinktinę į pasaulio čempionato viršūnę.

Specialus apdovanojimas už išskirtinius pasiekimus buvo skirtas Rusijos paplūdimio tinklinio porai Denisui Šekunovui ir Dmitrijui Veretiukui. Šie 17-os ir 16-os metų jaunuoliai tapo šių metų Europos jaunimo (iki 20 metų) ir pasaulio jaunių (iki 19 metų) čempionais.

Už viso gyvenimo nuopelnus sportui buvo apdovanotas italui Carlo Salvatori. Sėkmingas verslininkas ir bankininkas vadovavo 2010, 2014 ir 2018 m, pasaulio tinklinio čempionatų organizaciniams komitetams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius