Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 08 10

Europos U-18 paplūdimio tinklinio čempionatas Vilniuje: stipriausia Lietuvos pora taikosi į šešetuką

Rugpjūčio 11–14 dienomis Vilniaus centre įsikūrusiame „Credit24“ paplūdimio tinklinio aikštyne vyks neeilinis sporto įvykis – Europos jaunių (iki 18 metų) čempionatas.
Europos U18 paplūdimio tinklinio čempionatas Lietuvoje vyks pirmąkart
Europos U18 paplūdimio tinklinio čempionatas Lietuvoje vyks pirmąkart. / Augusto Četkausko (acfoto.lt) nuotr.

24 vaikinų ir tiek pat merginų porų iš 28 valstybių varžytis pradės nuo pat ankstaus ketvirtadienio ryto. Lietuvai atstovaus dvi vaikinų ir dvi merginų poros: Gilbertas Kerpė ir Arnas Rumševičius, Martynas Lopetaitis ir Robertas Juchnevičius, Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė, bei Karolina Uvarovaitė ir Aistė Simuntytė.

„Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė – mūsų pirmoji pora. Jos yra Lietuvos moterų čempionės, puikiai pasirodė pasaulio U-19 ir Europos U-20 čempionatuose. Jos automatiškai pateko į šį čempionatą. Kita merginų porą bei vaikinai buvo stipriausi Lietuvos U-18 čempionate“, – pasakojo Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas Marius Vasiliauskas.

– Kokie tikslai keliami Lietuvos poroms?sportas.info paklausė M.Vasiliausko. 

– Tikimės, kad mūsų pirmoji merginų pora bus tarp šešių stipriausių, o kita – pateks į šešioliktuką. Manau, kad abi vaikinų poros turėtų patekti į dešimtuką. Čempionato favoritėmis tarp merginų laikomos lenkės, vokietės, rusės, šveicarės ir lietuvės, tuo tarpu grėsmingiausi vaikinų varžovai – lenkai, vokiečiai ir rusai.

– Ar čempionatui visiškai pasiruošta?

– Yra atvažiavęs tarptautinis ekspertas, kuris viską tikrina. Jis iš esmės yra patenkintas tuo, kas buvo padaryta. Yra smulkių nurodymų, ką reikėtų sutvarkyti, bet viskas vyksta sklandžiai ir panašu, kad visi kol kas yra patenkinti.

– Nebijote blogo oro?

– Paplūdimio tinklinis – toks sportas, kuris žaidžiamas ir per lietų, ir kai yra karšta. Panašu, kad temperatūra bus ideali, o trumpas lietus, manau, nepamaišys.

– Kokia šio čempionato reikšmė Lietuvos tinkliniui?

– Tarptautinė federacija yra labai patenkinta, kad Lietuvoje pirmą kartą vyksta toks tinklinio renginys, tikimasi, kad jei viskas bus gerai – tokių renginių bus ir daugiau. Taip pat supažindinsime lietuvius su olimpine sporto šaka, kurios gal dar ne visi žino. Manau, kad ir jauniesiems sportininkams šis renginys bus didelis stimulas sportuoti ir kažko siekti.

– Gal ir tarptautinėje arenoje požiūris į mus pasikeis?

– Manau, kad jau dabar jis yra pasikeitęs. Po pirmųjų patikrinimų mus sveikina, kad turime labai gražią vietą Vilniaus centre. Tikrai nedaug kas pasaulyje turi, tiksliau visai nesu matęs, kad miesto centre būtų tokios aikštės. Ir šiaip požiūris žymiai geresnis kai kas nors vyksta, nei kai nieko nevyksta.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius