-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 15

Europos žmonių su persodintais organais sporto žaidynėse Lietuvos atstovai puošiasi medaliais

Vilniuje iki trečiadienio vyksiančiose Europos žmonių su persodintomis širdimis ir plaučiais sporto žaidynėse lietuviai toliau skina pergales. Per keturias žaidynių dienas jie jau pelnė du aukso, vieną – sidabro ir šešis bronzos medalius. Atstovauti Lietuvai užsiregistravo 12 žmonių, visi – su persodintomis širdimis.
Europos žmonių su persodintomis širdimis ir plaučiais sporto žaidynės
Europos žmonių su persodintomis širdimis ir plaučiais sporto žaidynės / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Pirmieji apdovanojimus pelnė savaitgalį plaukimo rungtyse dalyvavę Lietuvos sportininkai.

Daugiau informacijos apie žaidynes

Net du medalius – aukso ir sidabro – laimėjo 39 metų Egidijus Zymonas iš Raseinių rajono. Jis 50 metrų nuplaukė krūtine ir laisvuoju stiliumi.

Du bronzos medalius laimėjo 36 metų Robertas Žebrys iš Utenos rajono, plaukęs 50 metrų laisvuoju stiliumi ir nugara.

Bronzos medaliu pasipuošė ir 48 metų Viktoras Januškevičius iš Šalčininkų rajono. Apdovanojimus plaukimo rungčių nugalėtojams įteikė žymi Lietuvos plaukikė, olimpinė čempionė ir rekordininkė Lina Kačiušytė.

Žaisdami stalo tenisą, bronzos medalius laimėjo du vilniečiai – 38 metų Arūnas Vasilkis ir 26 metų Antonas Popovas.

Pirmadienį Vingio parke vyko 4 kilometrų bėgimo ir 20 kilometrų dviračių sporto rungtys. Mini maratone dalyvavo vienintelis Lietuvos atstovas 59 metų vilnietis Vilgelmas Voitekian. Savo amžiaus grupėje jis iškovojo bronzą. Ypač sėkmingai šis sportininkas pasirodė antradienį Vingio parke surengtose lengvosios atletikos varžybose: čia V. Voitekian rutulį nustūmė 10 metrų 70 centimetrų, pelnė auksą ir tapo absoliučiai geriausiu sportininku šioje rungtyje. Jam apdovanojimą įteikė olimpinis, pasaulio, Europos čempionas disko metikas Virgilijus Alekna.

Kitų lengvosios atletikos rungčių nugalėtojams apdovanojimus įteikė Europos žmonių su persodintomis širdimis ir plaučiais federacijos (EHLTF) vadovas Brendanas Giliganas (Brendan Gilligan).

Trečiadienį žaidynių dalyviai žais badmintoną, golfą, petankę.  

Aukso medaliai – ir žaidynių veteranams iš užsienio

Lietuvoje vykstančiose XV-osios Europos žmonių su persodintomis širdimis ir plaučiais sporto žaidynėse dalyvauja ir šitokių žaidynių veteranai – 53 metų suomė Tuija Helander ir vyriausiasis dalyvis, 80-metis prancūzas Žanas Klodas Le Burhis (Jean-Claud Le Bourhis).

T.Helander – bėgikė, buvusi olimpietė, Europos ir pasaulio čempionatų dalyvė, beveik keturiolika metų gyvenanti su persodintais plaučiais, tačiau ir toliau kopianti į sportines aukštumas. Sėkmingos jai buvo ir bėgimo varžybos Vilniuje – čia ji pelnė aukso medalį.

Žanas Klodas Le Burhis, kuriam prieš keturiolika metų persodinta donoro širdis, dalyvavo visose Europos žmonių su persodintomis širdimis ir plaučiais žaidynėse nuo 2002 metų, taip pat daugelyje kitų operacijas pakėlusių žmonių žaidynių. Sporto žaidynėse garbaus amžiaus prancūzas laimėjo daugiau nei 100 medalių. Dar vieną – auksinį – apdovanojimą jis parsiveš iš Lietuvos.

Kiekvieną bėgimą prancūzas užbaigia savo „firminiu“ gestu – į dangų pakelta ranka, taip dėkodamas savo donorui, be to, jis vilki marškinėlius su užrašu „In memory of my donor“ („Mano donoro atminimui“).

Beje, kad ir kurią vietą beužimtų, žaidynių prizininkai po apdovanojimų ceremonijos sulipa ant aukščiausiojo pakylos laiptelio, taip tarsi įrodydami, kad visi jie – nugalėtojai, kiekvienas įveikęs savo negandas ir gimęs antrą kartą gyventi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius