-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 04

Evaldas Šiškevičius dviračių lenktynėse liko trečias: „Turejau šansą laimėti“

Trečiadienį Prancūzijoje keturių etapų daugiadienes dviratininkų lenktynes „Etoile de Bessèges“ puikiai pradėjo lietuvis Evaldas Šiškevičius, kuris po puikios kovos finišavo šeštas, o 125 km pirmąjį etapą iš Bellegrades į Beaucaire laimėjo belgas Krisas Boeckmansas („Lotto Soundal“).
Evaldas Šiškevičius
Evaldas Šiškevičius / Vytauto Mikaičio nuotr.

„Ši diena buvo smagi nuo starto iki finišo. Buvo labai šalta ir net sniego gavome, tad dar prieš startą nusprendėme, kad veršimės į priekį. Taigi mūsų kalnų specialistai susirinko taškus kalnų finišuose, o po tarpinio (tarpinį finišą laimėjo E.Šiškevičius) nusprendžiau ir pats atakuoti, pasinaudojau momentu.

Kai buvome tryse, žinojau, kad turiu šansą nugalėti, bet kai likę mus pavijo supratau, kad bus labai sunku. Nesigailiu priimtu sprendimu atakuoti, tik gaila, kad likau vienas, o „Lotto Soundal“ komanda turėjo tris dviratininkus, todėl buvo tikrai sunku jų nepaleisti“ – po finišo sakė E.Šiškevičius.

Jau pačioje etapo pradžioje visas peletonas suskilo į dvi dalis, pirmaujančioje 28 dviratininkų grupėje atsidūrė ir E. Šiškevičius („Team Marseille 13-KTM“), kartu su juo ir dar du komandos draugai.

Kai buvome tryse, žinojau, kad turiu šansą nugalėti, bet kai likę mus pavijo supratau, kad bus labai sunku. Nesigailiu priimtu sprendimu atakuoti, tik gaila, kad likau vienas, o „Lotto Soundal“ komanda turėjo tris dviratininkus, todėl buvo tikrai sunku jų nepaleisti

Nuvažiavus apie 50 km lyderių grupė buvo įgijusi 1 min ir 45 sek pranašumą, o peletoną vedė nė vieno savo dviratininko priekyje neturėjusi lenkų „CCC Sprandi Polkowice“ komanda. Peletonui buvo labai sunku vytis lyderius. Stiprus vėjas, labai šaltas oras, sniegas ir didesnis nei 44 km. per val. vidutinis lyderių greitis vėliau dar kartą perskyrė peletoną ir dėka to pavyko atitrūkti dar 25 dviratininkams. Lietuviai Paulius Šiškevičius („An Post – Chain Reaction“) ir Ignatas Konovalovas („Team Marseille 13-KTM“) liko peletone.

Likus mažiau nei 50 km iki finišo, lyderių grupė nuo antrosios turėjo 1 min ir 27 sek pranašumą, o nuo peletono dar 19 sek. Likus kiek daugiau nei 40 km lyderių grupėje atakavo E.Šiškevičius, bet netrukus jis buvo pavytas. Po kelių minučių lietuvis ataką pakartojo, tik šį kartą su juo kartu į priekį pasileido prancūzas Alexisis Gougeardas („AG2R La Mondiale“) ir italas Marco Coledanas („Trek Factory Racing“).

Iki finišo likus kiek daugiau nei 14 km, lyderių grupė pradėjo trūkinėti. Prie trijų pirmaujančių prisijungė dar 10 dviratininkų. Nuo besivejančių juos skyrė 20 sek., o nuo peletono dar 1 min ir 25 sek.

Tarp pirmaujančių 13-os dviratininkų grupės buvo net trys „Lotto-Soundal“ komandos nariai, kurie pasistengė išnaudoti savo kiekybinį pranašumą, kurio dėka pergalę ir šventė „Lotto-Soundal“ komandos narys belgas K.Boeckmansas. E.Šiškevičiaus ir dar 12-os dviratininkų pranašumas po pirmo etapo tik 17 sek, bet puiki lietuvio forma leidžia tikėtis gero rezultato kovoje dėl bendrosios lenktynių įskaitos.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius