Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 25 /23:30

Pasaulio jaunimo oro balionų čempionatą Rokas Kostiuškevičius pradeda tarp lyderių

Marijampolėje vykstančiame pirmajame Pasaulio jaunimo karšto oro balionų čempionate padeda ne vien patirtis, sumanumas ir taikli ranka, bet ir namų sienos. Pirmi startai penktadienį buvo sėkmingi čia gyvenančiam Rokui Kostiuškevičiui.
Karvė ir oro balionas
Karvė ir oro balionas / Andriaus Repšio nuotr. / worldjunior2012hab.org

Vos patekėjus saulei, jauniesiems pilotams teko atlikti penkias užduotis: pataikyti į nurodytus arba savo pasirinktus taikinius, keičiant oro baliono skridimo kryptį suformuoti kuo didesnį virtualų trikampį.

Vienas pajėgiausių šalies pilotų R.Kostiuškevičius du žymeklius numetė netoli taikinių centrų – už 48 cm ir 1,97 m. Tai buvo geriausi rezultatai tarp visų dalyvių, garantavę jam po maksimalų taškų skaičių – 1000.

Antro čempionate dalyvaujančio lietuvio Lauryno Komžos žymeklis nukrito už 19,92 m nuo taikinio centro. Kiti pilotai žymeklius numetė ir kelis, ir keliolika ar keliasdešimt metrų nuo taikinio. Daliai jų apskritai nepavyko pataikyti į įskaitinę zoną – 50 m apskritimą.

Vakarinis skrydis, kuriame teko atlikti tris užduotis, sportininkams nebuvo toks sėkmingas. Į vieno taikinio įskaitinę zoną pataikė vos vienas, į kitą – du pilotai.

Čempionatas prasidėjo trečiadienį, tačiau iki penktadienio pilotams buvo pavykę atlikti tik bandomuosius skrydžius - kilti į orą trukdė pernelyg stiprus vėjas.

Iš viso čempionate rungiasi 26 sportininkai iš Austrijos, Danijos, Didžiosios Britanijos, Japonijos, JAV, Lietuvos, Lenkijos, Prancūzijos, Rusijos, Švedijos, Šveicarijos, Ukrainos ir Vokietijos. Tarp jų yra penkios merginos.

Pagal taisykles, jaunimo čempionate gali startuoti ne vyresni kaip 26 metų pilotai. Jauniausiam sportininkui - ukrainiečiui Ihoriui Hardašnykui yra vos devyniolika.

Kai kurie dalyviai licencijas gavo tik šiemet ar pernai, tačiau dauguma balionus pilotuoja jau po keletą metų ir yra sukaupę po 200-300 skrydžių valandų.

Varžybų, kurias organizuoja žinomas Lietuvos oreivis Gintaras Šurkus ir Nemunaičio karšto oro balionų klubas, uždarymas laukia sekmadienį. Iki to laiko turėtų įvykti dar trys skrydžiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius