Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 02

Galimybę stebėti POWERFIGHT turnyrą turėjo ne visi

Šeštadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ arenos amfiteatre įvykusios pirmosios POWERFIGHT ciklo turnyrų dvikovos tapo savaitgalio aktualija sporto aistruoliams. Deja, kai kurie šio sporto mėgėjai neturėjo galimybės išvysti POWERFIGHT ciklo turnyrų starto. Pasak Lietuvos Muaythai sąjungos generalinio sekretoriaus Nerijaus Lukšo, likus dar porai valandų iki POWERFIGHT pradžios, bilietų į organizuojamą renginį jau nebebuvo.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Mūsų tikslas ir lūkesčiai pasiteisino su kaupu. Labai džiaugiuosi matydamas, kad su lig kiekvienu renginiu Muaythai fanų vis daugėja. Apgailestauju už tuos, kurie pavėlavo įsigyti bilietus ir negalėjo stebėti vakaro dvikovų“, – už nepatogumus atsiprašydamas Muaythai gerbėjų, neturėjusių galimybės patekti į POWERFIGHT renginį, komentavo Lietuvos Muaythai sąjungos generalinis sekretorius N. Lukšas.

Įvykusiame renginyje žiūrovai  mėgavosi net 11 kraują stingdančių kovų, kuriuose susijungė skirtingas kovos  rūšis kultivuojantys sportininkai. Pagal Muaythai, MMA ir K1 taisykles kovojantys garsiausi Lietuvos talentai  stebino kvapą gniaužiančiu ir adrenalino kiekį kraujyje pumpuojančiu reginiu.

„POWERFIGHT pradžia – daug žadanti. Galima drąsiai teigti, kad šis renginys sulaužė visus standartus: pirmą kartą Lietuvos istorijoje, renginio metu  žiūrovai galėjo išvysti gausybę dvikovų, kuriose susigrūmė tiek pradedantys kilti talentai, tiek pasaulinėse arenose gerai žinomi veidai“, – turnyro ypatumais dalinosi sporto klubo „Titanas“ treneris ir tailandietiško bokso pradininkas Lietuvoje M. Misiūnas.

POWERFIGHT renginio pradžioje į ringą įžengė sparčiai kovos menų besimokantys ir daug perspektyvų turintys jaunieji Muaythai  atstovai iš visos Lietuvos.

Pirmojoje kovoje pagal Muaythai taisykles susirungė Jurbarko sporto klubo „Pantera“ auklėtinis Dargirdas  Šimkus  ir  Marijampolės „Remeris“ atstovas Saulius Urbonas (amžius – 16-17 metų, svorio kategorija –   63,5 kg). Vienbalsiu teisėjų sprendimų pergalės skonį jausti buvo lemta Sauliui Urbonui.

Pagal K-1 taisykles susigrūmus Trakų „Mustangas“ auklėtiniui Lukui Stasiulevičiui ir Palangos „Žvėris Gym“ atstovui Deividui Jemeljanovui  (amžius 16-17 metų, svorio kategorija – 71 kg), skelbiant antrosios kovos nugalėtoją taip pat nekilo labai daug klausimų. Rezultatu 3:0 pergalę išplėšė  Deividas Jemeljanovas.

Trakų klubo „Mustangas“ atstovo Augusto Pyragio ir Kauno  „Titanas“ sportininko Mindaugo Narausko (amžius – 17 metų, svorio kategorija – 65 kg) kovą pagal Muaythai taisykles teisėjas sustabdė trečiame raunde. Nuspręsta, kad Augustas Pyragis kovos tęsti nebegali ir nugalėtoju paskelbtas Mindaugas Narauskas.

Ketvirtoji vakaro dvikova pagal K-1 taisykles – baigėsi nokautu. Alytaus sporto klubo „Du vilkai“ siunčiamas Einoras Marcinkevičius tąkart taikliu smūgiu iš kojos buvo paguldytas ant menčių ir pergalę užsitikrino Marijampolės „Remeris“ atstovas Lukas Bernotas (amžius – 17-19 metų,  svorio kategorija -75 kg).

Penktoji dvikova, įvykusi tarp KKMC atstovo Raimondo Žeko ir Vilniaus „Fight Academy“ auklėtinio Ričard Urban (svorio kategorija – 80 kg), sukėlė tikrą žiūrovų pasipiktinimą. Vilniečiui Ričard Urban jau antrame raunde prireikė medikų pagalbos, kuomet Raimondas Žekas ne kartą taikliais smūgiais iš kojos priešininkui pataikė į lūpą. Smūgiuota buvo po teisėjo komandos, kas išmušė Ričard Urban iš pusiausvyros ir lėmė jo pralaimėjimą. Apdovanojant Raimonda Žeką, salė ne tik svaidėsi komentarais, bet jį ir nušvilpė. Į tokia nepasitenkinimo bangą, R. Žekas atrėžė: „Po daug metų pertraukos grįžęs į ringą aš įgyvendinau savo gyvenimo svajonę. Džiaugiuosi išplėšęs pergalę, o jūsų švilpimą suprantu kaip palaikymą“.

Vienintelėje vakaro dvikovoje, vykusioje pagal MMA (minimalių taisyklių mišrusis kovos menas) susigrūmė Šakių klubo „Ošimas“ atstovas Arnoldas Ragažinskas ir kaunietis „Titanas“ sportininkas Ernestas Kučinskas  72 kg svorio kategorijoje besikaunantys priešininkai pasirodė labai lygiaverčiai ir pasižymėjo didele ištverme. Savo trenerių palaikymo ir jų paraginimo šūksnių padedamas, teisėjų komisijos sprendimu pergalės vertas buvo Ernestas Kučinskas.

Pagal K-1 taisykles susigrūmus Vilniaus klubo „Viksoras“ nariui Justui Maciui ir kauniečiui „Titanas“ atstovui Aidui Sauliui (svorio kategorija – 72 kg), be nokautų vėl gi apsieita nebuvo. Jau antrame raunde spyriu iš kojos kaunietis Aidas Saulius pasiuntė priešininką į nokautą, po kurio kovos tęsti jis nebegalėjo.

Aido Saulio brolio dvynio, Kauno klubo „Titanas“ sportininko Aurimo Saulio dvikova prieš uteniškį „Utena impuls“ kovotoją Ovidijų Diržį taip pat baigėsi pergale. Vos 74 kg svorio kategorijoje kovojusiam Aurimui Sauliui įžengus į ringą – publika nuošė.  Žiūrovai juokavo, kad siekti pergalės žengia ne kaip du vandens lašai panašūs broliai, kovoję vienas po kito, o vienas ir tas pats žmogus.

Daugiausiai diskusijų sukėlė  ir labiausiai Muaythai fanų laukiamos buvo tarptautinės kovos, kuriuose vieni geriausiųjų Lietuvos atstovų, Kauno „Titanas“ sporto klubo nariai surėmė pirštines su garsiais Baltarusijos ir Latvijos Muaythai profesionalais .

Devintojoje vakaro kovoje bokso pirštines surėmė daugkartinis profesionalių tarptautinių Muaythai turnyrų nugalėtojas Vaidas Valančius ir Baltarusijos Muaythai čempionas,  WAKO Europos kikbokso čempionato prizininkas,  Baltarusijos atstovas Pavel Šelst. Svorio kategorija – 75 kg. Nepaisant baltarusio ištvermės ir jėgos, pergalę, rezultatu 3:0 išplėšė Lietuvos atstovas Vaidas Valančius.

Be galo smagu stebėti ne tik kraują stingdančias kovas, tačiau ir susižavėjimo kupiną publiką, palaikančią savo atstovus, sergančią už numylėtus sportininkus ir įsitraukiančią į Muaythai karštinę.

Dvikovoje tarp lietuvio Manto Stankio ir latvio, „Muaythai akademijos“ siunčiamo kovotojo Raimond Aukštikalnio, lietuviui namų sienos užsitvirtinti pergalės nepadėjo. Raimond Aukštikalnis, jau ne kartą kovojantis Lietuvoje ir dar niekados nepralaimėjęs prieš mūsų šalies sportininkus, eilinį kartą įrodė, kad yra neįveikiamas ir stiprus Muaythai kovotojas. Sportininkų svorio kategorija – 80 kg.

Vakaro sensacija tapusi specialioji POWERFIGHT vakaro dvikova  pagal MUAYTHAI taisykles – legendinio W. B. C. „International Challenge“ diržo savininkas Deividas Danyla („Titanas“, Kaunas) ir Baltarusijos Muaythai čempionas, Pasaulio ir  Europos Muaythai bronzos medalio laimėtojas Maksim Pitkevič (Baltarusija). Lygiaverčiai priešininkai – 63,5 kg svorio kategorija, nepailstantys ir, rodos, galėję atlaikyti dar lygiai tiek pat raundų, sportininkai įrodė savo vertę. Kaip ir buvo tikėtasi, staigmenų išvengti čia buvo neįmanoma. Superdvikovos baigtis paskelbta lygiosiomis! Galbūt tai reiškia, kad priešininkai, idant nepaliktų nesuvestų sąskaitų, ateityje bokso pirštines surems dar kartą?

Visus nugalėtojus apdovanojo ir sveikino žymūs Lietuvos sporto ir verslo atstovai, tokie Remigijus Morkevičius, Erikas Tamašauskas ar Mindaugas Sipavičius. Renginio organizatoriai dėkojo rėmėjams, be kurių šie turnyrai įvykę nebūtų, žaviosioms Kauno Žalgirio šokėjoms, pranešusioms apie kiekvieną raundą ir net sukėlusioms tikrą šou dvikovų ringe  ir, žinoma, ištikimiems Muaythai žiūrovams, atėjusiems pažiūrėti POWERFIGHT ciklo turnyrų pradžios.

„Be galo smagu stebėti ne tik kraują stingdančias kovas, tačiau ir susižavėjimo kupiną publiką, palaikančią savo atstovus, sergančią už numylėtus sportininkus ir įsitraukiančią į Muaythai karštinę. Džiugu, kad Lietuva jau pasiruošė ir subrendo dvikoviniam sportui“, – renginio įspūdžiais dalinosi K-1 federacijos prezidentas, Lietuvos kovos menų legenda Romualdas Navickas.

Buvusius POWERFIGHT turnyre ir stebėjusius visas kovas iš arti, kviečiame komentaruose pasidalinti savo įspūdžiais, pageidavimais ir pastebėjimais. Renginio organizatoriai žada, kad į žiūrovų norus bus atsižvelgta ir tokie renginiai taps net gi kasmėnesine tradicija. Startavęs POWERFIGHT ir susidomėjimas juo parodė, kad rankų nuleisti nevalia  ir tikslas plėstis bei tobulėti, toliau judant tokiu progresu, turėtų būti pasiektas. Kitos POWERFIGHT kovos jau ruošiamos, organizatoriai tikslią datą žada paskelbti jau šią savaitę. Norėdami stebėti kraują stingdančias Muaythai kovas, sekite informaciją spaudoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius