-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gargždų tinklininkai susigrąžino Lietuvos čempionų sostą

Gargždų „Amber Volley“ tinklininkai po metų pertraukos susigrąžino stipriausios Lietuvos komandos vardą. Gargžduose vykusio „Meistro kodo“ Lietuvos vyrų tinklinio čempionato finale gargždiškiai 3-0 (25:17, 25:17, 25:15) nugalėjo pernykštę čempionę Šiaulių „Elgos-Grafaitės-SC Dubysos“ ekipą.
Gargždų „Amber Volley“
Gargždų „Amber Volley“ / Vykinto Selivončiko nuotr.
Temos: 2 Gargždai Tinklinis

Latvio Austrio Štalio treniruojami „Amber Volley“ tinklininkai finale iškart parodė, kad yra rimtai nusiteikę atsirevanšuoti už praėjusių metų nesėkmę. Visuose trijuose setuose „Amber Volley“ ekipa gana greitai susikraudavo solidesnę persvarą ir trumpi šiauliečių blykstelėjimai jų neišgelbėjo.

Lietuvos čempionu „Amber Volley“ klubas tapo ketvirtą sykį. Prieš tai jie triumfavo trissyk iš eilės 2019-2022 metais.

Nugalėtojams 13 taškų pelnė legionierius iš Brazilijos Matheusas Veloso, po 11 – Andrejus Čmirovas ir Artūras Vincėlovičius, 10 – Linas Starkutis.

Šiaulių komandoje 9 taškus surinko Arvydas Mišeikis, 8 – Erikas Makaras.

„Didžiausias mūsų pranašumas finale buvo padavimas. Padavinėjome tikrai gerai visą savaitgalį ir darėme mažai klaidų. Tai leido mums žaisti atakuojantį žaidimą, o varžovai turėjo daug problemų ir sudėtingų momentų. Bendrai esu patenkintas žaidimu, pademonstruota kokybe ir agresyvumu“, – džiaugėsi nugalėtojų treneris A.Štalis.

Vykinto Selivončiko nuotr./Šiaulių „Elga-Grafaitė-SC Dubysa“
Vykinto Selivončiko nuotr./Šiaulių „Elga-Grafaitė-SC Dubysa“

Šiauliečių treneris Modestas Strockis apgailestavo, kad nepavyko deramai pasipriešinti varžovams. Jis tikisi, kad kitąmet „Elga-Grafaitė-SC Dubysa“ žais bendroje lygoje su latviais ir galės įgauti vertingos patirties.

„Norėdami labiau pasipriešinti, turėjome geriau pasinaudoti varžovų silpnesniais padavimais. To neišpildėme. Jų priėmimas ir mūsų priėmimas buvo svarbiausi faktoriai šiandien. Daug ką lėmė ir tai, kad jie žaidė stiprioje Baltijos lygoje, o mes Lietuvoje galėjome normaliai pažaisti tik su Marijampole. Tą supranta patys žaidėjai ir sunku prie to prisitaikyti“, – kalbėjo M.Strockis.

Bronzos medalius iškovojo Marijampolės „Sūduva“. Ji rungtynėse dėl trečiosios vietos po labai atkaklios kovos 3-2 (25:20, 18:25, 25:23, 17:25, 15:11) nugalėjo Vilniaus universiteto (VU) komandą.

Vykinto Selivončiko nuotr./Marijampolės „Sūduva“
Vykinto Selivončiko nuotr./Marijampolės „Sūduva“

Šios rungtynės buvo išties gražios ir nenuspėjamos. Favorite laikyta „Sūduvos“ komanda turėjo tam tikrų problemų dėl žaidėjų sveikatos, tačiau ji užtikrintai laimėjo pirmą setą.

Po to scenarijus buvo toks, kad VU komanda po pralaimėtų setų atsitiesdavo ir solidžiai laimėdavo kitus. Viskas sprendėsi lemiamame, penktajame, sete, kuriame savo pranašumą galiausiai įrodė paskutines jėgas atidavę patyrę „Sūduvos“ tinklininkai.

„Svarbiausia yra pergalė. Pačių medalių per daug neskaičiuojame. Esu dėkingas, kad vyrai išliko sveiki po užklupusios nelaimės – pusė komandos apsinuodijo ir negalėjo žaisti. Kovojome iš paskutiniųjų, reikėjo rodyti valią, bet pergalė yra pergalė. Pabaigoje kalbėjau su vyrais, kad varžovai taip pat išsekę kaip ir mes, o jie neturi tiek patirties. Kojos ir rankos drebėjo mums nuo nuovargio, o jiems – nuo susijaudinimo. Labai dėkojame Gargžduose mums palaikiusiems žiūrovams, kurie už mus serga bet kuriame mieste“, – mintimis dalinosi „Sūduvos“ treneris Romas Sujeta.

Vykinto Selivončiko nuotr./Vilniaus universitetas
Vykinto Selivončiko nuotr./Vilniaus universitetas

VU komandai jau patekimas į finalo ketvertą buvo nemažais žygdarbis.

„Sudėtyje turime daug jaunų žaidėjų, kuriems tai buvo pirmas finalinis ketvertas. Kažkiek pritrūko ir sėkmės, bet iš esmės laimėjo patirtis. „Sūduva“ išties yra labai patyrusi komanda. Visgi sezoną vertinu visai gerai, turėjome tikslą žaisti finalo ketverte ir tą padarėme. Smagu būtų, kad Vilniuje atsirastų viena ar net daugiau konkurencingų komandų, nes sportuojančio jaunimo yra tikrai daug. VU komanda tikrai turi potencialo, nes yra visa reikalinga infrastruktūra, treneriai, galbūt tik finansų trūksta labiausiai. Ir pačiam man būtų malonu karjerą tęsti būtent Vilniuje“, – kalbėjo vienas VU lyderių Artūras Vasiljevas.

Vykinto Selivončiko nuotr./Lietuvos čempionato simbolinė rinktinė.
Vykinto Selivončiko nuotr./Lietuvos čempionato simbolinė rinktinė.

Geriausiu „Meistro kodo“ Lietuvos tinklinio čempionato finalo ketverto žaidėju pripažintas „Amber Volley“ narys A.Vincėlovičius. Į simbolinę Lietuvos čempionato rinktinę išrinkti Tomas Gavrilovas (VU), A.Čmirovas („Amber Volley“), Audrius Kasparavičius („Sūduva“), Linas Starkutis („Amber Volley“), M.Veloso („Amber Volley) ir Dmytro Šlominas („Amber Volley“).

Čempionus ir prizininkus apdovanojo Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas ir Lietuvos tinklinio federacijos viceprezidentas salės tinkliniui Andrius Gaidys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius