Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 01

Garsiausios Vankuverio olimpinių žaidynių citatos

Sekmadienį nusileido Vankuverio žiemos olimpinių žaidynių uždanga. Daugiau nei dvi savaites viso pasaulio dėmesį kausčiusi XXI istorijoje žiemos olimpiada išsiskyrė ne tik gausiu žaidynių šeimininkų medalių kraičiu ar akis badančiais skandalais, bet ir sportininkų, oficialių asmenų citatų garsumu.
Nors olimpinė ugnis Vankuveryje užgeso, tačiau garsios sportiningų citatos skambės dar ilgai
Nors olimpinė ugnis Vankuveryje užgeso, tačiau garsios sportiningų citatos skambės dar ilgai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Visi esame giliai sukrėsti, nežinome, ką daryti. Nežinome, ar dalyvauti atidarymo ceremonijoje, o gal visai nestartuoti žaidynėse. Nežinau, kaip jis mirė, tačiau galiu tvirtai pasakyti, kad Vislerio ledo trasa yra žiauriai bloga“, – sakė Gruzijos olimpinės delegacijos vadovas Iraklis Japaridzė, kai prieš žaidynių atidarymo ceremoniją vasario 12-ąją per treniruotę tragiškai žuvo Gruzijos rogučių sporto atstovas Nodaras Kumaritašvilis.

„Ant savo pečių neškite N.Kumaritašvilio olimpinę svajonę ir kovokite su jo siela savo širdyse“, – olimpiados atidarymo ceremonijoje Gruzijos sportininkams linkėjo Vankuverio žaidynių organizacinio komiteto generalinis direktorius Johnas Furlongas.
 

„Tarptautinis olimpinis komitetas pasakė, jog  N.Kumaritašvilio mirtis buvo rogutininko klaida. Su visa pagarba noriu paklausti, nuo kada klaida sporte reiškia mirtį? – klausė Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis.

Kalnų slidinėjimas

„Vadiname juos kupranugario kupromis, bet staiga iš kažkur atsiranda trečia kupra, o kupranugariai juk turi tik dvi. Nežinau, iš kur ta trečia kupra atsirado, bet žinau, kad rėžiausi į ją tikrai stipriai“, – britė Chemmy Alcott stebėjosi sudėtinga moterų greitojo nusileidimo nuo kalno trasa.

„Pasižiūri, kaip jis šliuožia, ir galvoji: nieko ypatingo. Tačiau tada išsprogdini akis, pamatęs jo laiką“, – amerikietis Ted Ligety taip kalbėjo apie slalomo milžino olimpinį čempioną šveicarą  Carlo Janką.

„Mes gyvename tarsi oro uoste. Patikrinimas ten, patikrinimas šen. Prieš važiuodami jie netgi patikrina, ar niekas nesislepia po autobusu“, – dėl griežtų saugumo sąlygų olimpiniame Vislerio kaimelyje nuostabos neslėpė prancūzė Sandrine Aubert.

„Taip, ir vėl be medalio. Galbūt nusileisiu į parduotuves ir pažiūrėsiu, gal ten koks vienas yra parduodamas“, – iš savęs šaipėsi penktose žaidynėse dalyvavęs ir nė vieno olimpinio apdovanojimo taip ir neiškovojęs vienas greitojo nusileidimo favoritų Marco Buechelis iš Lichtenšteino.

Dailusis čiuožimas

„Šiame sporte esu per ilgai, kad mane galėtų įbauginti keturgubi šuoliai, skraidantys šviesūs karčiai ar įdegęs veidas“, – prieš vyrų dailiojo čiuožimo varžybas amerikietis Johnny Weiras pašiepė savo konkurentus rusą Jevgenijus Pliuščenką ir amerikietį Evaną Lysaceką.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jevgenijaus Pliuščenkos pasirodymas
J. Pliuščenka niršo, kad Vankuveryje liko be aukso.

„Jeigu olimpinis čempionas nežino, kaip atliekamas keturgubas šuolis, aš neturiu ką daugiau pasakyti. Tai ne vyrų dailusis čiuožimas, tai šokiai ant ledo“, – ant olimpinio čempiono E.Lysaceko niršo tik sidabro medalį Vankuveryje iškovojęs triskart pasaulio čempionas rusas J.Pliuščenka.

„Vos ji žengs ant ledo, ją užlies jūra. Ji yra situacijoje be pralaimėjimų. Jei ji nečiuoš, visi ją mylės. Jei ji čiuoš ir pasirodys gerai, visi ją mylės. Ir jei ji čiuoš, bet pasirodys blogai, ją vis tiek visi mylės. Tai ir yra svarbiausias dalykas“, – sakė Kanados olimpinio komiteto vadovė Nathalie Lambert, kai šalies dailiojo čiuožimo atstovė Joannie Rochette patvirtino dalyvausianti žaidynėse, nepaisydama netikėtos motinos mirties. J.Rochette iškovojo bronzą.
 

Ledo ritulys

„Visi vaikinai padarė neįtikėtiną darbą. Laimėti finalą per pratęsimą ir dar padaryti tai Kanadoje – tai  svajonės išsipildymas“, – po pergalingo finalo džiaugėsi Kanados treneris Mike'as Babcockas.

„Jie žaidė tarsi gorilos, ką tik paleistos iš narvo“, – po triuškinamo 3:7 pralaimėjimo Kanados ledo ritulio rinktinei žaidynių ketvirtfinalyje sakė pasaulio čempionės Rusijos ekipos vartininkas Ilja Bryzgalovas.

Skeletonas

„Rogučių sportas man atrodė taip, tarsi bandytum pro durų plyšį prieš šakas įtraukti Kalėdų eglę. Todėl aš pasirinkau skeletoną – čia leidiesi galva žemyn ir, jei iškrinti iš rogių, gravitacija tave tiesiog pasiunčia ten, kur reikia“, – paklaustas, kodėl pasirinko skeletoną, o ne rogučių sportą, paaiškino olimpinis čempionas kanadietis Jonas Montgomery.

Slidinėjimas

Pradžioje labai lengvai jaučiausi. Net nesupratau, ar čia tikrai olimpiada, kad aš pirmauju, – šypsojosi M.Strolia.„Aš laimėjau ne bronzą. Tai yra aukso medalis su daugybe deimantų ant jo. Laimėjau medalį vien stodama prie starto linijos“, – sakė slovėnė Petra Majdič, užėmusi trečia vietą moterų 1,4 km sprinto lenktynėse, nors per treniruotę skausmingai griuvo ir susilaužė penkis šonkaulius.

„Pradžioje labai lengvai jaučiausi. Net nesupratau, ar čia tikrai olimpiada, kad aš pirmauju", – šypsojosi Mantas Strolia. Lietuvis trumpai pirmavo komandinio vyrų sprinto rungtyje, tačiau vėliau pristigo jėgų ir su Modestu Vaičiuliu užėmė 18-ą vietą tarp 20 finišavusių rinktinių.

Akmenslydis

„Net slapčiausiose svajonėse negalvojau vieną dieną tiesiog išeiti pasivaikščioti su pačiu karaliumi, mūvėti tas pačias kelnes ir pasakyti: „Ei, karaliau, jūs atrodot puikiai“, – po susitikimo per akmenslydžio treniruotę su Norvegijos karaliumi džiaugėsi norvegų rinktinės kapitonas Thomas Ulsrudas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./K.Martinas – akmenslydžio M.Jordanas
K.Martinas – akmenslydžio M.Jordanas

„Jis yra akmenslydžio Michaelas Jordanas ir toks buvo 20 metų“, – kanadietį Keviną Martiną gyrė JAV rinktinės kapitonas Johnas Shusteris.

Šiaurės dvikovė

„Tai visiška komedija. Mums neapsimokėjo keltis šį rytą iš lovų. Geriau būtume likę namuose ir nusipirkę loterijos bilietą“, – dėl teisėjų sprendimo leisti sportininkams tęsti šuolius nuo tramplino, nors pūtė stiprus vėjas, piktinosi Prancūzijos komandos treneris Nicolasas Michaudas.

Greitasis čiuožimas

„Norėčiau, kad taip nebūtų įvykę, bet dabar tai jau yra realybė. Žaidynės yra triumas arba pralaimėjimas. Norėčiau, kad olimpinėse žaidynėse nebūtų pralaimėjimų, bet tai šiam renginiui ir suteikia papildomą prieskonį“, – taip Tarptautinio olimpinio komiteto prezidentas apibūdino olando Sveno Kramerio nesėkmę vyrų greitojo čiuožimo 10 tūkst. metrų varžybose. Aiškus favoritas trenerio liepinu pasuko ne į tą takelį ir buvo diskvalifikuotas, nors užtikrintai pirmavo.

AFP/„Scanpix“ nuotr./S.Krameris medalio neteko dėl apmaudžios trenerio klaidos
S.Krameris medalio neteko dėl apmaudžios trenerio klaidos.

„Likus vos porai ratų iki pabaigos supratau, kad manęs laukia diskvalifikacija. Pamačiau savo merginą tribūnuose – ji buvo užsidengusi veidą ir aš pagalvojau: „Šūdas, didelis šūdas“, – taip į savo diskvalifikaciją reagavo S.Krameris.

Akrobatinis slidinėjimas

„Žinoma, kad ji yra laiminga. Ji ką tik kirto finišą turėdama visas kūno dalis vienoje vietoje“, – ironiškai pareiškė komentatorius, kai slidininkė kirto finišo liniją šypsodamasi tiesiai į televizijos kamerą.

Snieglenčių sportas

„Būtų Shaunu White'u ne visada yra lengva, bet tikrai linksma. Būti manimi yra keistas dalykas ir aš kartais vis dar bandau suvokti, ką tai reiškia“, – prisipažino olimpinio čempiono titulą apgynęs amerikietis Sh.White'as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius