-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 02 26

Gediminas Bagdonas dalyvavo dienos pabėgime ir pelnė pasaulio reitingo taškų

Sekmadienį Belgijoje vykusiose 70-osiose dviračių lenktynėse Kurnė – Briuselis – Kurnė (UCI HC kategorija) Gediminas Bagdonas („Ag2r La Mondiale“) buvo viena labiausiai matomų figūrų – 32 metų lietuvis dalyvavo dienos pabėgime, o finišą pasiekė 26-as ir pelnė penkis pasaulio reitingo taškus.
Gediminas Bagdonas
Gediminas Bagdonas / Luko Balandžio nuotr.

Nugalėjo olandas Dylanas Groenewegenas („LottoNL – Jumbo“). Jis 200,1 km nuvažiavo per 4 val. 51 min. 41 sek. (vid. greitis – 41,16 sek.). Antras finišavo prancūzas Arnaud Demare (FDJ), o trečias – italas Sonny Colbrelli („Bahrain Merida“). G.Bagdono komandos lyderis belgas Oliveris Naesenas užėmė 11-ą vietą.

Nuvažiavus apie 15 km pabėgo septyni dviratininkai, tarp kurių buvo ir G.Bagdonas. Didžiausias bėglių grupės pranašumas siekė šiek tiek daugiau nei dvi minutes. Iki finišo likus 87 km. G. Bagdonas garsiajame akmenimis grįsto Senojo Kvaremonto pakilime išsiveržė į priekį ir diktavo tempą apie kilometrą.

Netrukus susiformavo apie 20 dviratininkų grupė, kurioje buvo ir Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių čempionas belgas Gregas van Avermaetas (BMC), Prancūzijos čempionas A.Demare, Belgijos vicečempionas Sepas Vanmarcke.

„Labai smagiai važiavosi. Pamatęs, kad susidarė visai nebloga kompanija, pagalvojau, jog šiandien galiu pasiekti neblogą rezultatą. Bet artėjant dviem finišo ratams (rato ilgis sudarė 15,3 km – aut. past.) pagrindinė grupė mus pavijo. Tada mums buvo nurodyta padėti savo komandos lyderiui, kuris yra Belgijos čempionas. Likus ratui jis pateko į griūtį ir mums teko atsilikti bei „atvežti“ jį iki grupės. Ir lenktynių pabaigoje dirbome O.Nasenui. Po trumpo atokvėpio dar pabandžiau finišuoti. Visą dieną pabėgime ir dar 26 vieta. Esu patenkintas savo sportine forma“, – pasakojo G.Bagdonas.

Nugalėtojo laikas įskaitytas 2-61 vietas užėmusiems dviratininkams.

Aidis Kruopis („Verandas Willems – Crelan“) finišo nepasiekė.

Iš 174 startavusių dviratininkų klasifikuotas 91.

Antradienį G. Bagdonas ir A. Kruopis Belgijoje dalyvaus lenktynėse „Le Samyn“ (UCI I kategorija, 200 km).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius