-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 11 07

Gediminas Grinius ilgų nuotolių pasaulio bėgimo taurėje iškovojo 3 vietą

„Kam tos gėlės, aš krepšinio nežaidžiu ir disko nemėtau, nelabai kam įdomu bus skaityti“, – viename interviu kuklinosi Gediminas Grinius, šiemet drąsiai įsiveržęs į ilgų nuotolių planetos bėgikų elito gretas.
Gediminas Grinius
Gediminas Grinius / organizatorių nuotr.

Nebėra ko kuklintis, nes G. Grinius pasaulio ultra bėgimo taurėje („Ultra-Trail World Tour“) užėmė aukštą 3 vietą, iki šiol nei vienam lietuviui nebuvo pavykę užimti prizinės vietos tokio rango varžybose.

To nebūtų pavykę, jei ne Lietuvos bėgikų bendruomenės pagalba ir vienybė, tačiau apie viską nuo pradžių.

Šiais metais 100 km ultra bėgimo Lietuvos rekordininkas Gediminas Grinius daugiausiai laiko ir pastangų skyrė būtent „Ultra-Trail World Tour“ etapams. Šių varžybų reitinge Gediminas prieš paskutinį etapą užėmė 2-ą vietą. Paskutinis etapas vyko tolimojoje Indijos vandenyno Prancūzijai priklausančioje Reunjono saloje.

Kam tos gėlės, aš krepšinio nežaidžiu ir disko nemėtau, nelabai kam įdomu bus skaityti

Ilgų nuotolių bėgikas greičiausiai būtų praleidęs etapą egzotiškoje saloje. Kelionė į šį tolimą pasaulio kampelį nepigi: bilietas į abi puses – apie 4000 Lt, be to reikėjo lėšų pragyvenimui, maistui, nakvynei. 

Gediminas ieškojo rėmėjų, tačiau pastangos nebuvo sėkmingos. Bėgikas jau buvo beveik susitaikęs su mintimi, kad teks praleisti bėgimą Reunjono saloje.

Laimei, apie G. Griniaus svajonę sužinojo Lietuvos bėgikų bendruomenė. Vos per kelias dienas buvo surinkta reikiama suma. Dar neseniai jo svajonė buvo tolima kaip miražas, o netrukus planai apsivertė aukštyn kojomis ir ultra bėgikas rankoje laikė bilietus į egzotiškąją salą.

Taigi, sezonas baigtas šiomis varžybomis Reunjono saloje. Gediminas tikrai nenuvylė savo rėmėjų bei sirgalių – paskutiniame „Ultra-Trail World Tour“ etape lietuvis iš daugiau nei 1000 dalyvių finišavo 4 pozicijoje. To pakako, kad Gediminas Grinius bendroje įskaitoje šį sezoną užbaigtų pasaulio ultra bėgikų lyderių gretose ir užimtų galutinę trečiąją vietą.

„Šiais metais man sekėsi, svarbiose varžybose nustebinau net pats save, tikriausiai taip ir įgyjamas pasitikėjimas“, – po varžybų Reunjono saloje kalbėjo G. Grinius. „Man labiausiai patinka trailas – bėgimas bekele, kalnais ir renkuosi ultra nuotolius – tai pats geriausias kokteilis kūnui ir sielai.

„Mano aistra – ultrabėgimai, o 2008 metais pirmą kartą išbandytas trailas tapo „nepagydoma liga“. Sergu ir gydytis nesiruošiu. Simptomams paūmėjus, nusprendžiau bėgimu užkrėsti ir kitus“, – savo požiūrį į šį sportą atskleidė vienas pasaulio ultra bėgikų lyderių.

Likimas lėmė, kad šiuo metu Gediminas su šeima gyvena Lenkijoje. Bet apie Lietuvą jie nepamiršo ir žada būtinai čia grįšti. Žinoma, aukštumų Ultra-Trail varžybose siekti lengviau gyvenant šalyje, kurioje tokios varžybos yra žymiai populiaresnės nei Lietuvoje, tačiau atsiradus rėmėjams, gyvenama vieta tampa ne tokia svarbia. Jei atsirastų žmonių, galinčių prisidėti prie pergalių siekimo, Gediminas su šeima tikrai grįžtų gyventi į Lietuva. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius