-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 04

Geriausi 2011 metų Lietuvos smiginio žaidėjai – Darius Labanauskas ir Erika Bagdonavičienė

Erikai Bagdonavičienei (Jonavos „Strėlė“) pirmoji vieta metų Lietuvos moterų smiginio reitinge – ne naujiena. Tuo tarpu Darius Labanauskas (Kauno „Trajektorija“) pirmą kartą karjeroje metus užbaigė pirmoje vyrų reitingo vietoje.
Darius Labanauskas
Darius Labanauskas / S.Idzelio nuotr.

Šį rezultatą D.Labanauskas pasiekė po įnirtingos kovos Lietuvos smiginio čempionate. „Sprendėsi geidžiamiausio trofėjaus Lietuvoje savininkas. Finale lemiamame „lege“ paskutine strėle išplėšiau pergalę nuo 119 taškų, susigrąžindamas po metų pertraukos čempiono titulą ir iškovodamas pirmą vietą Lietuvos reitinge. Taip nutraukiau Arūno Čiplio šešerių metų karaliavimą. Ir apskritai, tokio gero sezono dar neturėjau: tapau 13-os varžybų nugalėtoju, o dar 7-iose likau tarp prizininkų“, – džiaugėsi D.Labanauskas, praneša LDSF.

Įsimintinos varžybos su profesionalais

Iš 2011 metų varžybų D.Labanauskui labiausiai įsiminė Pasaulio taurė Airijoje. „Kaip tik tą patį savaitgalį, kurio sekmadienio vakarą turėjome išskristi į Airiją, vyko pasaulio reitingo varžybos „Baltijos taurė“, kurios visas tris rungtis laimėjo lietuviai. Po apdovanojimų ceremonijos vos suspėjome į skrydį. Debiutavusi Pasaulio taurėje mūsų vyrų komanda užėmė 9 vietą iš 39-ių, o aštuntfinalyje nusileidome australams tik 7-9. Įsiminė pirma ir, deja, paskutinė kova asmeninėje rungtyje, kai prieš norvegą pirmaudamas 3-0 pralaimėjau 4-3...“ – sakė D.Labanauskas.

„Įspūdingas buvo ir atviras Latvijos čempionatas Rygoje, kuriame dalyvavo daug žymių pasaulio smiginio žaidėjų. Ten asmeninėje rungtyje dėl patekimo į 16-tuką varžiausi su anglu, atsilikdamas 0-3 rezultatą išlyginau, bet lemiamame „lege“ neišnaudojau 4 strėlių, kai tereikėjo pataikyti į reikiamą dvigubą sektorių ir pralaimėjau 3-4. Porinėje rungtyje Rygoje su Gintaru Nagevičiumi jau pirmame rate susitikome su anglų žvaigždėmis Daryllu Fittonu ir Gary Robsonu. Nors ir pralaimėjome, bet įsitikinome, kad galima varžytis ir su jais. Įsiminė finalai varžybose Priekulėje ir Bauskėje, kai  atsilikdamas 1-4, išplėšiau pergales 5-4 prieš sunkiai įveikiamą varžovą A.Čiplį“, – tęsė D.Labanauskas ir pridūrė, kad labai patiko dalyvauti ir virtualiame Mindaugo Skarbaliaus organizuotame smiginio turnyre, kuriame žaidė ir Indijos, ir JAV ir Europos šalių žaidėjų. D.Labanauskas čia laimėjo 2 vietą.

Treniruotėms – kompiuterinė programa

Šiemet D.Labanauskas planuoja tapti Baltijos reitingo čempionu, tapti prizininku atvirajame Lenkijos smiginio čempionate ir išlaikyti užimtas pozicijas Lietuvoje.

„Dažniausiai treniruojuosi žaisdamas kompiuterine programa arba internetu su žaidėjais iš kitų miestų“, – pasakojo D.Labanauskas.

Treniruotėms jis skiria kartą per savaitę po 4 valandas klube (paties žaidimo būna apie valandą, pusantros). Namuose bent porą kartų per savaitę, nors neretai ir kasdien, žaidžia nuo 20 minučių iki 3 valandų.

Garliaviškis turi pasekėjų ir šeimoje – tėčio pėdomis jau bando sekti vos metų ir 3 mėnesių amžiaus sūnus. Nors jam dar trūksta susikaupimo, o stovėsenai stabilumo, bet jis atidžiai stebi treniruotes ir ypač džiaugiasi laimėta ir parnešta nauja taure (nors tėtis labiau šokinėja iš laimės).

Asmeniniai D.Labanausko rekordai varžybose 2011 metais:

Per vienas varžybas net 14 kartų sumesti po 180 taškų („Master“ turnyre), 12 kartų 180 taškų sumetė Rygos čempionate ir atliko net 45 pasiekimus („legai“ iki 21 strėlės, uždarymai virš 100 ir pan.).  Varžybose Priekulėje finale trijų strėlių vidurkis buvo apie 90.

Džiaugiasi dėl kitų ir savęs

S.Idzelio nuotr./Erika Bagdonavičienė
S.Idzelio nuotr./Erika Bagdonavičienė

E.Bagdonavičienė ir šiemet išsilaikė pirmoje reitingo vietoje. Puikiai sekėsi varžybose užsienyje. „Džiaugiuosi, kad mūsų klubą papildė daug moksleivių. Smiginis populiarėja ir tarp suaugusiųjų, ir tarp jaunimo. Šiemet planuojamos surengti pirmosios Lietuvos jaunimo smiginio pirmenybės bus įdomios ir naudingos smiginio ateičiai“, – kalbėjo E.Bagdonavičienė.

Sėkmingiausiomis varžybomis ji įvardijo atvirąjį Lietuvos čempionatą, įtrauktą į pasaulio reitingą. Ne tik dėl pergalės, bet ir dėl puikaus savo žaidimo. Nors pasaulio reitingo varžybose Lenkijoje „Poznan Open“ ji užėmė 3 vietą, tačiau šiuo pasiekimu taip pat didžiuojasi, nes varžybose dalyvavo daug pasaulyje žinomų smiginio žaidėjų, vieną „legą“ ten ji uždarė vos 16 strėlyte. „Tai sėkmingiausi mano asmeniniai pasiekimai užsienyje“, – sakė jonaviškė.

Ji apgailestavo, kad nepavyko laimėti Lietuvos čempionato, nors buvo „tikrai gerai pasiruošusi, bet pritrūko psichologinės stiprybės“.

Šių metų siekiai – dirbti, dirbti, dirbti, tobulėti, siekti aukštesnių rezultatų tarptautiniame lygyje, patekti į rinktinę Europos taurei Turkijoje bei ten sužaisti geriau nei prieš dvejus metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius