Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 05

Geriausi Lietuvos pulo meistrai pirmą kartą šalies istorijoje dalyvavo Europos čempionate

Lietuvos pulo federacija šiemet pirmą kartą vykdė pažangiausių mūsų šalies sportininkų atranką, po kurios Marių Šiaudkulį, Henriką Strolį, Vytenį Trumpicką ir Tatjaną Vaitkienę delegavo atstovauti Lietuvai Europos čempionate Liuksemburge, kur dalyvavo daugiau nei 10 vyrų ir bemaž pusšimtis moterų iš 34 Europos valstybių.
Lietuvos čempionato akimirka
Lietuvos čempionato akimirka / Rolando Vaizgėlos nuotr.

Lietuvos sportininkai vyrai dalyvavo pulo-8, pulo-9 ir pulo-10 disciplinose,o moterų grupėje vienintelė Lietuvos sportininkė varžėsi ir pulo-14.1 disciplinoje.

Kauniečiui Henrikui Stroliui sėkmingiausi buvo pulo-9 susitikimai. Vienodais rezultatais 9:4 jis įveikė Bosnijos ir Hercogovinos atstovą Benjamin Mujičių bei Kipro sportininką Berką Mehmetciką.

"Turėjau realią galimybę pakliūti tarp TOP-32 sportininkų. Žaisdamas su Švedijos sportininku Marcusu Chamatu pirmavau 7:2, vėliau 8:4, tačiau įtampa ir jaudulys padarė savo darbą. Nusileidau švedui tik kontrolinėje partijoje rezultatu 8:9", – įspūdžiais dalinosi H. Strolis.

Iš viso šiame čempionate H. Strolis sužaidė 8 partijas, 2 iš jų laimėjo. Pulo-9 disciplinoje jis užėmė poziciją tarp 33-64 vietų.

Dar vienam Lietuvos sportininkui kauniečiui Vyteniui Trumpickui varžybų burtai nebuvo dėkingi. Teko susitikti su itin stipriais varžovais iš Kipro, Čekijos, Belgijos, Liuksemburgo, Vokietijos ir Serbijos bei pripažinti jų visų pranašumą.

Šiauliečiui Mariui Šiaudkuliui, vienam geriausių Lietuvos sportininkų bei daugkartiniam šalies čempionui, itin skaudus buvo pralaimėtas pulo-8 susitikimas su sportininku iš Kroatijos Ivica Putniku. Pirmaudamas 6:3, M. Šiaudkulis pasidavė įtampai, praleido tris progas įmušti paskutinį 8 rutulį ir galiausiai turėjo pasveikinti kroatą su rezultatu 8:7 iškovota pergale.

Vienintelei Lietuvos atstovei moteriai Tatjanai Vaitkienei šiame čempionate pavyko pasiekti aukštesnių rezultatų. T. Vaitkienė net trijose disciplinose – pulo-8, pulo-9 ir pulo-14.1 – pakliuvo tarp 32 geriausių Europos sportininkių, nugalėjusi savo varžoves iš Serbijos, Vokietijos, Liuksemburgo, Šiaurės Kipro, Bulgarijos ir Suomijos.

Daugiausiai jėgų pareikalavęs susitikimas su Ispanijos atstove Silvia Lopez mūsų sportininkei galėjo garantuoti patekimą į aštuntfinalį. Deja, nuovargis neleido tinkamai susikaupti – kontrolinėje partijoje T. Vaitkienei nepavyko įmušti lemiamų trijų paskutinių rutulių ir ispanė šventė pergalę rezultatu 7:6. Iš viso šiame čempionate T. Vaitkienė sužaidė 14 kovų, iš jų 6 kovas laimėjo, 8 pralaimėjo. Pulo-8, pulo-9 ir pulo-14.1 disciplinose ji laimėjo po dvi kovas ir užėmė poziciją tarp 17-32 vietų.

Lietuvos atstovė sužaidė net 5 kontrolines partijas, dvi iš jų laimėjo, o Šiaurės Kipro atstovę nugalėjo "sausu" rezultatu 7:0.

Nors mūsų sportininkams ir nepavyko iškovoti prizinių vietų, Lietuvos pulo federacija (LPF) mūsų sportininkų debiutą šiame Europos čempionate vertina palankiai.

"Pulas Lietuvoje – gan jauna, tačiau sparčiai besivystanti sporto šaka. Šiame čempionate mūsų žaidėjai įrodė, kad gali pasipriešinti kitų šalių sportininkams. Esame labai patenkinti savo atstovų pasiekimais", -kalbėjo LPF prezidentas Tomas Brikmanis. Jis pabrėžė, kad patirtis tarptautinėje arenoje sportininkams yra būtina norint siekti rezultatų.

"Pule reikia ne tik mokėti įmušti rutuliuką. Tai – tik pusė darbo. Kita pusė yra sporto psichologija ir tai, kaip žaidėjas sugeba susidoroti su atsakomybe, įtampa bei varžovo spaudimu", – įsitikinęs LPF vadovas.

LPF žada ir kitąmet rasti lėšų mūsų sportininkų finansavimui Europos čempionate. Tikimasi, kad per ateinančius metus mūsų sportininkai dar patobulės ir galės atkakliau kovoti su varžovais iš užsienio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius