Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 02 06

Geriausias šalies beisbolininkas toliau kantriai siekia savo svajonės

Geriausias Lietuvos beisbolininkas Dovydas Neverauskas baigia viešnagę tėvynėje. Jau nuo vasario 25-osios iki balandžio 1-osios lietuvis pradės rungtyniauti draugiškose elitinės Šiaurės Amerikos beisbolo lygos MLB rungtynėse Floridoje.  „Pittsburgh Pirates“ klubui priklausantis lietuvis sieks prasimušti į pagrindinę komandos sudėtį. Iš 40-ties klubo beisbolininkų MLB žais 25. 
Dovydas Neverauskas
Dovydas Neverauskas / „Scanpix“ nuotr.

„Praėjusiais metais taip pat dalyvavau tokioje stovykloje. Tiesa, buvau rezerve ir žaisti eidavau tik tokiu atveju, jei kas nors gaudavo traumą. Šįkart situacija visai kitokia – turėčiau žaisti ir parodyti viską, ką moku“, – sakė D.Neverauskas.

Kol viešėjo Lietuvoje, D.Neverauską kvietė rungtyniauti Europos rinktinėje, tačiau pasiūlymą lietuvis atmetė. Pasak jo, ši rinktinė renkasi labai nepalankiu metu, todėl visiškai nepavyktų pailsėti po įtempto sezono JAV, o dėl to galėtų suprastėti asmeniniai rezultatai. Galų gale, beisbolininkas abejojo ir tuo, ar jį į rinktinę išleistų klubas.

Tėvynėje D.Neverauskas nesėdėjo rankų sudėjęs. Geriausias šalies beisbolininkas intensyviai darbavosi su asmeniniu kineziterapeutu ir ruošėsi artėjančiam sezonui. Lietuvis treniruotėse gerino pagrindinį savo žaidimo elementą – metimą, jo techniką ir greitį.

Praėjęs sezonas buvo labai sėkmingas – Dovydas jį pradėjo antroje dukterinių komandų lygoje, per pusantro mėnesio pakilo į AAA lygą, žaidė Indianapolio komandoje. Visi mušėjai turėjo labai didelių problemų su Dovydo metimu, mat šio greitis siekdavo net iki 157 km/h. Dauguma bandymų kamuoliuką atmušti stipriai arba už tvoros baigdavosi nesėkmingai.

Visų žvaigždžių dienoje D.Neverauskas žaidė „Futures“ – ateities talentų komandoje ir ten pasirodė sėkmingai. .

D.Neverausku domėjosi ir San Diego klubas, tačiau „Pirates“ pratęsė kontraktą. Kitu atveju jis būtų užsitikrinęs vietą pagrindinėje San Diego komandos sudėtyje.

Lietuvis viliasi, jog jo pasiekimai padės beisbolui populiarėti ir Lietuvoje:„Tikiuosi, jog čia žmonėms patinka beisbolas. Galbūt jau turėsime aikštę, kuri bus pritaikyta beisbolui, nes dabar net neturime kur pasikviesti kitų komandų ir žaisti su jomis, nekalbant apie žiūrovus ar treniruotes“.

D.Neverauskas apgailestavo, jog keli perspektyvūs lietuviai, galėję žengti jo pėdomis, metė sportą. „Nežinau, gal kantrybės pritrūko. Čia, Lietuvoje, žaidžiant beisbolą jos tikrai reikia“, – teigė geriausias šalies beisbolininkas.

Dovydo tėvas Virmidas Neverauskas bene 30 metų rūpinasi šios sporto šakos ateitimi ir padėtimi Lietuvoje. Pasak jo, kol kas reiktų bent aikštės, tačiau reikalai juda sunkiai.

„Vilniaus miesto savivaldybės taryba prieš pat naujuosius metus balsavo dėl vietos beisbolo aikštynui skyrimo, beveik vienbalsiai buvo nutarta skirti vietą.

Paskelbtą konkursą laimėjo įmonė, kuri absoliučiai neturi nieko bendra su beisbolu, nors konkursas skamba „beisbolo veiklai vykdyti ir aikštei įrengti“. Mums aišku, jog ta įmonė net neketina vykdyti konkurso sąlygų, tačiau miestui kažkodėl neaišku. Viskas baigėsi tuo, kad turime bylinėtis teismuose. Tiesa, bandysime taikiai spręsti problemą, susitiksime su savivaldybės atstovais“, – apgailestavo V.Neverauskas.

Stadiono statybos gali pasisukti kita linkme. „Viename kongrese bendravau su Rusijos beisbolo federacijos naujuoju sekretoriumi. Mes gavome pasiūlymą žaisti čempionate, kuriame dalyvautų Lietuvos, Rusijos, Ukrainos, Baltarusijos, Moldovos ekipos.

Sužinojęs, kad Lietuva neturi nei vienos beisbolo aikštės, rusas sutiko pagelbėti. Jis turi kažkokių ryšių, kiek jį pažįstu, jis nėra iš tų žmonių, kurie tik kalba. Bus didžiulis paradoksas, jei mūsų šalyje mums aikštę padės statyti rusai. Jūs teisingai sakote, jei net futbolo normalaus stadiono neturime, tai kokios kalbos apie beisbolą gali būti. Net Baltarusijos diktatorius supranta, kad per sportą galima užsitarnauti žmonių pagarbą politikoje, net ir ten beisbolui sąlygos geresnės. Tik tiek, kad mes prieš juos visada laimime“, – įpykęs kalbėjo V.Neverauskas.

V.Neverauskas šiuo metu Europos čempionatui rengia Lietuvos jaunių beisbolo rinktinę. Perspektyviausi šalies beisbolininkai vieną kartą per savaitę iš Vilniaus, Kauno, Radviliškio ir Utenos suvažiuoja į Vilnių, kur vyksta treniruotės. „Galiu pasidžiaugti, kad yra vaikų noras. Jei yra noras, bus ir rezultatas“, – optimistiškai kalbėjo treneris.

Pastaruosius kelis mėnesius su jaunimu padirbėjo ir Dovydas. Jis daugiausiai tobulino metikų techniką.

„Tikrai nėra bloga padėtis, judame gera linkme. Žinoma, visi metikai, su kuriais dirbau, turi įvairių problemų su technika. Aš turėjau daug trenerių, pats iš jų išmokau treniruoti, stengiuosi tą perduoti ir jauniesiems savo tautiečiams“, – pasakojo D.Neverauskas.

Šis sezonas JAV D.Neverauskui bus jau aštuntasis, tačiau Jungtinių Valstijų lietuvis savo namais nelaiko.

„Aš ten važiuoju dirbti, o ne poilsiauti. Negaliu pasakyti, ar man ten patinka, ar ne. Net negalėčiau įvardyti vienos vietos Amerikoje, kuria vadinčiau savo namais – gal Florida, nes ten yra „piratų“ bazė“, – atviravo geriausias Lietuvos beisbolininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius