Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 14

Gimnastai Rokas Guščinas ir Laura Švilpaitė užsitikrino kelialapius į Londono olimpines žaidynes

„Liepos mėnesį vėl į Londoną!!!! Patekau!!!!“ – džiaugsmo savo „Facebook“ profilyje netramdė gimnastas Rokas Guščinas, patekęs į Londono olimpiadą.
Laura Švilpaitė
Laura Švilpaitė / Stasio Petkaus nuotr.

Sveikinimų iškovojus olimpinį kelialapį netrūko ir ant Lauros Švilpaitės „sienos“ tame pačiame socialiniame tinkle.

Geriausių šiuo metu Lietuvos gimnastų olimpinės svajonės išsipildė būsimų žaidynių sostinėje Londone, kur vyko atrankos varžybos.

Nors 21 metų Rokas Guščinas daugiakovėje užėmė 42-ąją vietą, o L.Švilpaitė buvo 56-ta, to pakako, kad lietuviai būtų įrašyti į olimpiečių sąrašus, nes varžybose dalyvavo ir atstovai šalių, dalyvausiančių olimpinėse komandų varžybose.

Iš viso Londono olimpinėse gimnastikos varžybose rungsis po 98 vyrus ir moteris. Iš jų net po 60 dalyvaus komandų varžybose, kurioje jėgas išmėgins po 12 vyrų ir moterų rinktinių.

Po atrankos varžybų Londone L.Švilpaitė ir R.Guščinas suka skirtingais keliais. Vilnietė šeštadienį parskrenda į Lietuvą, o kaunietis lieka Anglijos sostinėje – jis kelias dienas paviešės pas ten gyvenančią savo motiną. Beje, viena pirmųjų su iškovotu olimpiniu kelialapiu gimnastą pasveikino jo širdies draugė Vilija, iš tribūnų stebėjusi varžybas.

R.Guščinas – pirmasis Lietuvos sportininkas, dalyvausiantis olimpinėse gimnastikos vyrų varžybose.

Paklaustas, kokios lietuvių galimybės Olimpiadoje, Lietuvos gimnastikos federacijos (LGF) generalinis sekretorius Algimantas Prunskas šyptelėjo:  „Visų šansai vienodi, tiek mūsų, tiek kitų šalių, nes visi startuoja iš tos pačios pozicijos. Tačiau pasiruošimo galimybės labai skiriasi“.

Tad L.Švilpaitei ir R.Guščinui aukšti tikslai nekeliami – vien patekimas į Olimpiadą yra svarus pasiekimas jų karjeroje. Ypač žinant, kokios Lietuvoje yra sąlygos gimnastikos treniruotėms.

„Džiaugiamės tuo, ką turime. Kokios sąlygos, tiek ir jaunimo ateina treniruotis. O atvykę kitų šalių atstovai kreivai ir ironiškai pasižiūri į mūsų sales, bet turime tai, ką turime“, – neslėpė A.Prunskas. Būtent dėl tokios realybės L.Švilpaitė atrankos varžyboms rengėsi Baltarusijoje.

Tiesa, vienas LGF vadovų džiaugėsi, kad praėjusiais metais federacija gavo didesnį finansavimą, nei anksčiau: „2011-aisiais gimnastiką parėmė Vilniaus miesto savivaldybė, Tautinis olimpinis komitetas, rėmėjai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius