Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 17

„Giro d’Italia“ lyderiu tapo australas Cadelas Evansas

Šeštadienį Italijoje pirmame šių metų „Grand Tour“ serijos daugiadienių lenktynių „Giro d’Italia“ lyderiu tapo australas Cadelas Evansas (BMC komanda). Tai buvo aštuntas lenktynių etapas, bet kartu ir pirmasis rimtas dviratininkų išbandymas kalnuose.
Bendros įskaitos lyderis Cadelas Evansas
Bendros įskaitos lyderis Cadelas Evansas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Italija

Etapą laimėjo italas Diego Ulissis („Lampre-Merida“), kuris paskutiniuose metruose aplenkė kroatą Robertą Kiserlovskį. Lenktynių lyderiu tapęs C.Evansas finišo liniją kirto 5-tas ir nugalėtojui pralaimėjo tik 8 sek. Iki tol šešis etapus pirmavęs kitas australas Michaelis Matthewsas („Orica-GreenEDGE“) jau pirmoje įkalnėje neatlaikė lenktynių tempo ir iki finišo likus 44 km atsiliko nuo pagrindinės grupės.

179 km etapo pradžioje nuo grupės pabėgo 10 dviratininkų. Nei vienas iš jų nepretendavo į bendrosios įskaitos lyderio vietą, todėl grupė tradiciškai laikėsi lenktynių plano ir nesivijo pirmaujančių dviratininkų. 

Iki finišo likus 46 km lyderių grupė (Jualianas Davidas Arredondo – „Trek“, Stefano Pirazzi – „Bardiani-CSF“, Perringas Quemeneuras – „Europcar“) turėjo kiek daugiau nei 4 minučių persvarą prieš pagrindinę grupę.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Etapą laimėjo Diego Ulissis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Etapą laimėjo Diego Ulissis

Iki pirmosios įkalnės viršūnės likus kiek mažiau nei 2 km J.D.Arredondo atakavo ir vienas pasiekė pirmąją šių metų pirmosios kategorijos viršūnę, bei pasiekė savo dienos tikslą – 32 kalnų įskaitos taškus, kurie skiriami dviratininkui, pirmajam pasiekusiam pirmos kategorijos kalno viršūnę.

Leidžiantis nuo pirmojo kalno nuo pagrindinės grupės pabėgo P.Quemenuerio („Europcar“) komandos draugas Pierre’as Rollandas. P.Quemenueris iš komandos gavo pranešimą, jog jį vejasi komandos draugas ir šis sumažinęs tempą, paliko S.Pirazzi vieną vytis lenktynių lyderį.

Tempo nelėtinęs kolumbietis J.D.Arredondo sėkmingai vienas pakilo ir į antrosios kategorijos kalno viršūnę ir prie kalnų taškų įskaitos pridėjo dar 14. Tuo metu P.Rollandas su komandos draugo pagalba jau buvo pasivijęs S.Pirazzi, o pagrindinė grupės atsilikimas ištirpęs iki pusantros minutės.

S.Pirazzi neatlaikęs daug šviežesnio tuo metu buvusio prancūzo tempo atsiliko, o iki finišo likus tik 3 km P.Rollandas nuo J.D.Arredondo atsilikinėjo jau tik 10 sek, o grupė nuo lyderio buvo per 45 sek.

Iki kalno viršūnės ir finišo linijos likus kiek mažiau nei 2 km, P.Rollandas pasivijo paskutines jėgas išeikvojusį kolumbietį ir jį pralenkęs, mynė finišo link. Bet, likus apie 250 metrų, grupė pavijo prancūzą ir pirmas į priekį šoko ispanas Danielis Moreno („Katusha“), paskui jį – R.Kiserlovskis ir D.Ulissis.

Lenktynių finišui daugiau jėgų išsaugojęs D.Ulissis numynė paskui R.Kiserlovski, kuris pavijo į ataką šokusį ispaną, aplenkė R.Rollandą, bet nesugebėjo už savęs išlaikyti italo. D.Ulissiui tai buvo antra pergalė šių metų „Giro d’Italia“ lenktynėse, italas taip pat laimėjo ir 5-ame etape. 

Po aštuntojo etapo bendrosios įskaitos lyderiu tapo C.Evansas, jis net 57 sekundėmis lenkia kolumbietį Rigoberto Uraną („Omega Pharma-Quick-Step“) ir 1 min ir 10 sek. – lenką Rafalį Majką („Tinkoff-Saxo“)

Taškų įskaitoje ir toliau pirmauja prancūzas Naceras Bouhannis (FDJ.fr) – 166 taškai. Kalnų taškų įskaitoje pirmauja šeštadienį taškus rinkęs J.D.Arredondo – 47 taškai. Jaunojo lyderio marškinėlius apsivilko lenkas R.Majka. 

Sekmadienį dviratininkų laukia dar vienas kalnų etapas, 172 km iš Lugo į Sestolą ir beveik 20 km pakilimas (2-a kategorija) iki finišo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius