-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 07 19

Golfo žaidėjų skaičius Lietuvoje stabiliai auga

Lietuvos golfo klubai pritraukia vis daugiau žaidėjų iš Lietuvos bei užsienio. Nors šalyje, lyginant su Latvija ir Estija, golfą žaidžia mažiausiai žmonių, jų skaičius stabiliai auga, o klubų atstovų lūkesčiai yra labai pozityvūs. Vidutinis golfo klubų narių skaičius 2013 m. Lietuvoje viršijo 160 narių viename klube, pagal šį rodiklį, lyginant su 2012 m., buvo pasiektas 50 proc. augimas.
Juozas Budrikis
Juozas Budrikis / Sauliaus Čirbos nuotr.
Temos: 1 Golfas

Tai atskleidė antrus metus iš eilės tarptautinės audito, mokesčių ir konsultacijų bendrovės KPMG atliktas golfo rinkos tyrimas. Šiais metais, atliekant tyrimą, buvo apklausiami ne tik Lietuvos, bet ir Latvijos bei Estijos golfo klubų atstovai.

Lietuvos golfo rinkoje – nuoseklus augimas

Tyrime dalyvaujančiuose Lietuvos klubuose, pernai buvo sužaista beveik 11 000 golfo raundų. 2013 m. vidutiniškai vienam golfo klubui priklausė 160 narių. Kad narių skaičius per metus išaugo, pažymėjo absoliučiai visų apklaustų Lietuvos klubų atstovai. Jie taip pat pabrėžė, kad tikisi stabilaus augimo ir ateinančiais metais.

Tyrime dalyvaujančiuose Lietuvos klubuose, pernai buvo sužaista beveik 11 000 golfo raundų. 2013 m. vidutiniškai vienam golfo klubui priklausė 160 narių.

Taip pat nuosekliai augo žmonių, turinčių „Žaliąją kortą“ („Greencard“ – pažymėjimą, suteikiantį teisę žaisti golfą bet kuriame aikštyne) skaičius. Lietuvoje, per 2013 m. ją įgijo daugiau nei 200 žmonių, vidutiniškai kiek daugiau nei 50 viename klube. Panašus skaičius „Žalią kortą“ įgijo ir 2012 m.

„Nors Lietuvos golfo rinka yra mažiausia Baltijos šalyse, jau antrus metus stebime nuoseklų augimą ir pamažu vejamės kaimynus. Ypač svarbus golfo klubų pasiekimas, kad kartą pabandę žaisti golfą žmonės sugrįžta ir tampa nuolatiniais lankytojais. Tai paneigia mitą, kad golfas – prabangus ar ypatingų gebėjimų reikalaujantis sportas“, – teigia Lietuvos golfo federacijos prezidentas Rolandas Dovidaitis.

Žaidėjų pritraukė rekomendacijos ir įmonių renginiai

Baltijos šalių golfo klubų atstovų teigimu, žmonėms vis dar trūksta informacijos apie šią sporto šaką ir vyrauja nuomonė, kad golfas – labai brangus žaidimas. Tai yra pagrindinės priežastys, dėl ko nesiryžtama pabandyti žaisti golfą. Tuo tarpu daugiausiai naujų žaidėjų pritraukė noras išbandyti naują veiklą ir draugų bei pažįstamų rekomendacijos, taip pat lūkestis užmegzti naudingų pažinčių. Klubai Lietuvoje taip pat pažymėjo, kad naujų žaidėjų pritraukti padėjo įmonių darbuotojams organizuojami renginiai.

„Golfą žaisti smagu ir nesudėtinga, todėl tai puikus būdas praleisti laiką su kolegomis. Tai, kad golfas yra viena iš darbuotojų motyvacijos bei komandos stiprinimo priemonė, patvirtina ir tyrimo duomenys. Mūsų įmonėje šiuo sportu jau susidomėjo nemaža dalis darbuotojų ir dabar kartu laiką praleidžiame ne tik biuro patalpose“, – sako KPMG partneris Domantas Dabulis.

Didelis golfo turizmo potencialas

Praėjusiais metais Lietuva ženkliai atsiliko nuo kitų Baltijos šalių pagal golfo turistų skaičių: tiek Latvijoje, tiek Estijoje kas dešimtas žaidęs golfą buvo užsienietis, o Lietuvoje – vos kas penkioliktas. Tačiau, pasak D. Dabulio, mūsų šalis turi didelį golfo turizmo potencialą ir artimiausiu metu atras savo vietą Europos golfo žemėlapyje.

Praėjusiais metais Lietuva ženkliai atsiliko nuo kitų Baltijos šalių pagal golfo turistų skaičių: tiek Latvijoje, tiek Estijoje kas dešimtas žaidęs golfą buvo užsienietis, o Lietuvoje – vos kas penkioliktas.

„Visi tyrime dalyvavę Lietuvos golfo klubai pažymėjo, kad bendradarbiauja su viešbučiais, maitinimo įstaigomis, renginių organizatoriais (arba teikia šias paslaugas patys), siekdami pritraukti žaidėjų iš užsienio. Taip pat akcentuota, kad užsieniečių susidomėjimas šalies golfo laukais auga. Golfo turizmo rinka Lietuvoje yra dar ankstyvojoje stadijoje, bet kryptingai dirbant didinant Lietuvos žinomumą tarp užsienio golfo žaidėjų, tikrai galima pasiekti gerų rezultatų ir pasivyti kaimynines šalis“, – sako KPMG partneris.

Tyrimo duomenimis, rinkdamiesi golfo turizmo kryptį žaidėjai labiausiai atsižvelgia į paslaugų paketo kainą, golfo laukų skaičių ir kokybę, ar lengvai pasiekiama yra vieta.

Lietuvos, kaip ir Latvijos, golfo klubai pažymėjo sulaukiantys turistų iš kaimyninių Baltijos šalių, Baltarusijos, Rusijos, Lenkijos, Vokietijos, taip pat Skandinavijos. Estijos klubai nurodė daugiau nei du trečdalius turistų pritraukiantys iš Suomijos, likusią dalį – iš Švedijos, Vokietijos, Latvijos, kitų šalių.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius