Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2021 04 23

„Granitas“ užtikrintai žengė į rankinio lygos pusfinalį

Ketvirtadienį vyko atsakomosios Lietuvos rankinio lygos ketvirtfinalio rungtynės tarp Kauno ir Vilniaus komandų dėl vietos pusfinalyje. HC „Vilniaus" aikštelėje Kauno „Granitas-Karys" užtikrintai žengė į pusfinalį, laimėjęs rezultatu 39:32 (19:14).
Kauno „Granitas“
Kauno „Granitas“ / nuotr. LRL

Antradienį vykęs komandų susitikimas, nepaisant kauniečių pirmavimo, vos nesibaigė lygiosiomis, tad šįkart Kauno rankininkams, norėjusiems greičiausiu keliu patekti į pusfinalį, reikėjo užbaigti antrąsias rungtynes be intrigų.

Dvikova, kaip ir buvo galima tikėtis, prasidėjo apylyge kova. Tačiau po dešimties minučių kauniečiai pradėjo tolti (6:6, 11:8, 14:10). Šią persvarą „granitiečiams“ pavyko išlaikyti iki kėlinio pabaigos. Į pertrauką komandos išėjo „Granitui“ pirmaujant rezultatu 19:14.

Antrąjį kėlinį „Granitas“ tempo nemažino ir didino savo persvarą (22:15, 27:19). Šią 8-9 įvarčių persvarą jie išlaikė didžiąją kėlinio dalį (28:20, 33:25, 38:30). Rungtynės baigėsi užtikrinta Kauno ekipos pergale – 39:32.

„Rungtynės šiandien buvo šiek tiek lengvesnės nei Kaune. Šiek tiek analizavome varžovų žaidimą, šiek tiek – savo, išsitaisėme klaidas ir šiandien pavyko įgyvendinti tai, ką buvome sau išsikėlę. Vilniaus komandos gynybos klausimas irgi buvo išspręstas, ruošėmės taip žaisti. Kadangi buvo pertrauka dėl ligų ir traumų, stengėmės išnaudoti savo geriausias puses ir pasiekti šį rezultatą“, – komentavo Kauno „Granito-Kario“ atstovas Arminas Stankūnas.

„Rungtynes vertinu blogai, turėjome labiau pakovoti. Norėjome pergalės, bet nelaimėjome“, – nedaugžodžiavo HC „Vilnius“ žaidėjas Robertas Skobas.

Kauno „Granitas-Karys“: Tadas Bučinskas – 13, Arminas Stankūnas – 7, Karolis Grigas – 5, Mantas Sturonas ir Matas Jurkevičius – po 4, Martynas Giedraitis ir Vladas Tomkevičius – po 3.

HC „Vilnius“: Vaidas Drevinskas – 13, Mindaugas Urbonas – 6, Martynas Lapinskas – 5, Martynas Žala – 4, Arminas Milaknis – 3, Tautvydas Damašauskas – 1.

Artimiausios LRL rungtynės vyks šeštadienį. Panevėžio „Grifas“ namuose turės paskutinę progą išsilaikyti ketvirtfinalyje kovoje prieš Alytaus „Varsą-Stronglasą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius