-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 29

Į dopingo skandalus įsivėlusioje Rusijoje paskirtas naujas olimpinio komiteto vadovas

Fechtavimo čempionas Stanislavas Pozdniakovas antradienį buvo paskirtas Rusijos olimpinio komiteto (ROK) prezidentu, dėl jau kelerius metus trunkančių dopingo skandalų atsistatydinus ankstesniam vadovui.
Stanislavas Pozdniakovas
Stanislavas Pozdniakovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

1996-aisiais ir 2000-aisiais tris olimpinius aukso medalius laimėjęs S.Pozdniakovas vasarį vadovavo Žiemos olimpinėse žaidynėse Pjongčange dalyvavusiai „Olimpinių atletų iš Rusijos“ delegacijai, formaliai diskvalifikavus Rusijos rinktinę už dopingo vartojimą.

S.Pozdniakovas pareiškė, kad nori padidinti savo šalies įtaką sporto politikoje ir palikti praeityje dopingo sankcijų erą.

Anot ROK, jis 214 balsais prieš 56 per balsavimą įveikė vienintelį kitą kandidatą – buvusį plaukiką ir Tarptautinio olimpinio komiteto narį Aleksejų Popovą.

Valdančiosios „Vieningosios Rusijos“ politikas Aleksandras Žukovas vadovavo ROK nuo 2010-ųjų, tačiau gegužę pareiškė, kad norėtų visą savo dėmesį skirti karjerai parlamente.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius