-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 19

I.Dumbauskaitė prieš išskirtinį turnyrą: „Net iš džiaugsmo virpa širdis“

„Tinklinį yra tekę žaisti Šveicarijoje tarp Alpių kalnų, Suomijoje prekybos centro ketvirtame aukšte įrengtoje terasoje, vieno iš Vokietijos miesto rotušės aikštėje. Pagaliau kažkas panašaus vyks ir Klaipėdoje – smėlio tinklinio arena taps Teatro aikštė. Tai kažkas nuostabaus. Pagaliau išsipildys viena iš mano svajonių. Gimtoji Klaipėda mano širdyje užima svarbią vietą“, – neslėpdama teigiamų emocijų sakė viena geriausių Lietuvos tinklininkių Ieva Dumbauskaitė.
Ieva Dumbauskaitė
Ieva Dumbauskaitė / Alfredo Pliadžio nuotr.

Ji džiaugiasi, kad jos gimtajame mieste birželio 29-30 dienomis (šeštadienį ir sekmadienį) vyks išties įspūdingas ir iki tol neregėtas renginys – tarptautinis moterų paplūdimio tinklinio turnyras „Amber Cup – Kredito garantas“.

Pačiame miesto centre, Teatro aikštėje, bus išpilta 150 kubinių metrų smėlio, įrengta tarptautinius standartus atitinkanti tinklinio aikštė su 400 vietų tribūnomis žiūrovams.

„Apie panašų projektą kalbėjome jau prieš kelis metus, pagaliau tai taps realybe. Negaliu tuo patikėti. Net iš džiaugsmo virpa širdis. Tikiuosi, kad paskutinis birželio mėnesio savaitgalis bus labai džiugus ir įsimintinas ne tik man ir tinklinio sirgaliams, bet ir eiliniams klaipėdiečiams. Stengsimės sukurti tikrą šventę“, – pasakojo I.Dumbauskaitė.

Prieš Klaipėdos turnyrą – Į Kroatiją

Turnyro organizatoriai – Klaipėdos lengvosios atletikos mokykla (LAM) ir Všį „Klaipėdos pliažo tinklinio“ klubas. Pastarajam klubui vadovauja I.Dumbauskaitės tėtis Andrius Dumbauskas.

I.Dumbauskaitė, kuri per savo sportinę karjerą pasiekė išties įspūdingų pergalių Klaipėdoje vyksiančiame tarptautiniame moterų paplūdimio tinklinio turnyre „Amber Cup – Kredito garantas“ dalyvaus su savo porininke Irina Zobina.

„Su Irina Lietuvos garbę įvairiuose turnyruose giname nuo praėjusių metų. Dalyvavome ir kvalifikaciniame pasaulio taurės turnyre Kinijoje. Jau susižaidėme. Kitą savaitę išvykstame į Kroatiją, kur vyks pasaulio taurės pirmasis etapas ir atrankos į 2020 metų Tokijo olimpines žaidynes turnyras. Laukia svarbūs mačai“, – kalbėjo klaipėdietė.

Grįžus iš Kroatijos lauks ne ką žemesnio lygio dvikovos Klaipėdoje.

Varžysis 12 šalių tinklininkės

„Į paplūdimio tinklinio turnyrą „Amber Cup – Kredito garantas“ planuoja atvykti 12 šalių moterų tinklinio poros, tarp kurių nuolat Europos čempionatuose dalyvaujančios ir pasaulio reitinguose ne kartą į penkiasdešimtukus prasibrovusios suomės ir ispanės. Ne ką silpnesnės ir ukrainietės“, – pasakojo I.Dumbauskaitė.

Būtent ji daug prisidėjo, kad į Klaipėdą atvyktų daug galingų užsienio šalių komandų.

„Pati rašiau joms internetu, kviečiau, raginau dalyvauti turnyre Klaipėdoje. Džiugu, kad ryšiai ir draugiški santykiai padėjo – tinklininkės sutiko atvykti į mūsų uostamiestį”, – džiaugėsi I.Dumbauskaitė.

LTF nuotr./Irina Zobnina ir Ieva Dumbauskaitė
LTF nuotr./Irina Zobnina ir Ieva Dumbauskaitė

Savo dalyvavimą jau patvirtino komandos iš Izraelio, Austrijos, Ispanijos, Čekijos, Ukrainos, Rusijos, Baltarusijos, Latvijos, Estijos, Suomijos ir Švedijos.

Buvo vedamos derybas su tolimosios Brazilijos komanda, kuri Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse liko per plauką nuo medalio – iškovojo ketvirtąją vietą, tačiau galiausiai dėl šeimyninių aplinkybių viena iš brazilių negalėjo atvykti į Klaipėdą.

„Viena iš žaidėjų turi vos vienerių metu kūdikį ir jai nerekomendavo su juo vykti taip toli į Lietuvą. Brazilės apgailestavo, atsiprašė, jog šį kartą negalės dalyvauti. Tačiau pabrėžė, jei „Amber Cup – Kredito garantas“ turnyras taps tradiciniu ir jame bus kovojama dėl pasaulio reitingo taškų, kitąmet jos būtinai atvyks į mūsų miestą”, – sakė I.Dumbauskaitė.

Tikslas – prasibrauti į finalą

Pasiteiravus, kokių rezultatų ji tikisi su savo porininke I.Zobina, klaipėdietė atsakė: „Apie tai kol kas per daug nemąstėme. Žinau, kad mes galime kovoti su visomis komandomis. Mes šiame turnyre būsime vienintelė lietuvių pora, tad labai norėtųsi, kad kovas tęstume kuo ilgiau – iki pat finalo. To ir sieksime.”

Ji akcentavo, kad prie renginio organizavimo labai daug prisideda Klaipėdos lengvosios atletikos mokykla ir Klaipėdos savivaldybė.

„Iki šiol nei viename Lietuvos mieste tokio lygio paplūdimio tinklinio renginys nevyko. Džiugu, kad Klaipėda imasi iniciatyvos, savivaldybės atstovai palaimino šią idėją. Lietuvos tinklinio federacija padėjo gauti leidimą iš tarptautinės tinklinio federacijos, Klaipėdos lengvosios atletikos sporto organizatoriai atlieka titanišką organizacinį darbą. Padeda ir rėmėjai. Vieni tokio lygio turnyro niekaip nesuorganizuotume.

Esame šalis prie jūros, tad mums reikia populiarinti paplūdimio tinklinį ne tik Lietuvos, bet ir viso pasaulio mastu. Bandysime svečiams įrodyti, kad aukščiausio rango paplūdimio tinklinio varžybos gali vykti ir Lietuvoje. Juk aš savo sportinį kelią pradėjau būtent Klaipėdoje pas trenerį Valdemarą Piešiną, noriu atiduoti duoklę Klaipėdos miestui, sieksiu, kad Klaipėdoje paplūdimio tinklinis ateityje užimtų labai svarbią vietą”, – akcentavo I.Dumbauskaitė.

Esame šalis prie jūros, tad mums reikia populiarinti paplūdimio tinklinį ne tik Lietuvos, bet ir viso pasaulio mastu

Turnyro dalyvės varžysis ne tik dėl nugalėtojų taurės ir garbės, bet ir dėl prizinio fondo – 5000 eurų, kurį įsteigė pagrindinis rėmėjas – „Kredito garantas“.

„Toks prizinis fondas atitinka vienos žvaigždutės pasaulio taurės etapo prizinį fondą“, – akcentavo vienas iš varžybų organizatorių Všį „Klaipėdos pliažo tinklinio“ klubo vadovas Andrius Dumbauskas.

Toks prizinis fondas atitinka vienos žvaigždutės pasaulio taurės etapo prizinį fondą

Birželio 29-30 dienomis Klaipėdos centre, Teatro aikštėje, vyksiantis turnyras visiems žiūrovams bus nemokamas.

Tarptautinio moterų paplūdimio tinklinio turnyro „Amber Cup – Kredito garantas“ kovos Teatro aikštėje prasidės birželio 29 dieną (šeštadienį) nuo 9 val. ryto ir tęsis iki maždaug 22 val. Tądien vyks pogrupio dvikovos, galbūt, pirmasis atkrintamųjų etapas, o birželio 30 dieną (sekmadienį) – nuo 9 val. ryto – ketvirtfinaliai, pusfinaliai ir finalai.

„Norime, kad finalai vyktų sekmadienį tarp 16-18 val. Toks laikas būtų patogus žiūrovams. Bandysime atitinkamai dėliotis tvarkaraštį“, – pasakojo A.Dumbauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius